Şimdi Ara

Laptop LCD parlaklık ve yansıma önleme teknolojileri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    genelde laptopların hızlarından konuşuluyor ama bir de:
    X-Black (Sony), TruBright (Toshiba), AntiGlare (MSI), CrystalBright (Acer)
    karşılaştırması yapsak?

Toshiba TruBright i gördükten sonra siradan ekranlar hiç hoşuma gitmemeye başladı.
    diğer teknolojiler hakkında pek bi bilgim ve görmüşlüğüm yok. :) bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

• Sony nin X-Black ı kullandığı alanlar genelde yüksek yanıtlı LCD ler olduğundan ve konrast değerini iyi ayarlamasından + backligt emisyonun düşük ve parlaklığın yüksek olmasından ötürü çok daha iyi kalitede görüntü veriyorlar.

Ama arada panel arkası ısınma sözkonusu oluyor Vaio larda.
  • sony ve toshiba çok ii acer fena deil bi acer kullanıcısı olarak açıkça yazmam gerekir
  • quote:

Orjinalden alıntı: faraklit

slm arkadaşlar,
    genelde laptopların hızlarından konuşuluyor ama bir de:
    X-Black (Sony), TruBright (Toshiba), AntiGlare (MSI), CrystalBright (Acer)
    karşılaştırması yapsak?

Toshiba TruBright i gördükten sonra siradan ekranlar hiç hoşuma gitmemeye başladı.
    diğer teknolojiler hakkında pek bi bilgim ve görmüşlüğüm yok. :) bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

Birde buna Packard Bell'in Süper Parlak "Diamond View" Ekran ekleyebilirmiyiz.. Buda görülmeye değer.
  • bu yaz amerikan laptgop aldim toshiba ve sony arasinda bi turlu karar veremihyordum sonra sony nin dizyn ve ekranini gordum direk sony aldim cidden ekran konusunda cidden ayri bir olayh
  • packard bell gerçekten harika ekran kapalıyken sanki üzerine cila sürmüş gibi parlıyor ayna görevi yapıyor gibi inanılmaz bir ekranı var tavsiye ama olay sadece ekranda bitmiyor tabi
  • arkadaşlar, tüm bunlar güzel ama hepsi aynı teknolojiye farklı isimler vermişler. tabiki kalite olayı değişiyor. yanlız asus unutulmuş. asus herhangi bir isim kullanmamasına rağmen bu her açıdan aynı görüntü alınan ekran olayını ilk kullanan firmalardandır. ayrıca bana göre ekranın ayna gibi parlak olması bir dezavantajdır. ekran mat olmalıdır. parlak olunca hem dikkat dağılıyo hemde birşey görünmüyor. iyi ekran kontrastı yüksek, her açıdan aynı görüntüyü veren ve mat olan ekrandır... (birde görünmeyen yüzü var ki o da güç olayıdır. en az güç harcayarak en iyi parlaklığı vermeli. unutulmamalı ki bir laptopun en çok pil harcayan kısmı hdd ve cdromdan sonra ekrandır)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LED tv ömrü vs LCD vs PLAZMA
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence de LCD ekranın parlak olması tamamen bir dezavantaj... Bu durumda ekrana gelen ışıklar da yansıma yapıyor ve ekranın bazı bölümleri, özellikle karanlık olan kısımlar izlenemez oluyor... Ekranın mat bir yüzeyi olmalı ve dış kaynaklardan gelen ışıklar bu yüzeyde sönmelidir...

Örn. evdeki desktop bilgisayarımda Viewsonic 171b modelini kullanıyorum.. Ekranın yüzeyi aynı röntgen filmleri gibi, mat ve gelen ışık kesinlikle yansımıyor.. bu sayede perdeler sonuna kadar açık bir şekilde çalışıyorum, ekrana gelen ışık kesinlikle görüşü engellemiyor..
  • sony vaio'lardaki xbrite normal desktop lcd ekranlarda da kullanılıyordu. Ama desktop lcd ekran kullanan arkadaslar offıce uygulamalarında ve resim izlerken memnum olduklarını fakat film izlerken ve oyun oynarken bu monitorden memnun olmadıklarını soyluyorlardı. Buna ek olarak bir de ekranın ayna gibi parlaması ve ansızın kendi suratınızı ekranda gormeniz var. sımdı aynı sorun laptop lcd ekranlarında da devam ediyor mu? yani kullanan arkadaslar bu laptopta herhangi bir sorunla karsılasmadan film seyredebiliyor mu?
    ps: oyun oyanayabılıyor mu demiyorum cunku sony vaiolardaki alınabilir modellerde ekran kartları cok performanssız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jehu -- 7 Ekim 2005, 11:38:50 >
  • bu konuda yeterli bilgim yok ama packard bell gibi bi firma niye bunu düşünemesin ki diamond view desin ki,üstelik ben hiç görmedim bi sorun ve gerçekten çok kaliteliydi görüntüsü ve o sorunlarla karşılaşmadım ama dediğim gibi bilgim az parlak mı olmalı mat mı bilmiyom en azından üreticiler bunu düşünmüştür diyom
  • asiri parlaklik bence de hic iyi degil,
    toshibanin trubright inda goruntu sanki plastik uzerinde gercekten canli gibi. siradan ekranlarda ise yapay bir parlaklik var.
    msi in anti glare ini de merak ediyorum. msi m635 guzel duruyor
  • MSI 'ın anti-glare teknolojisini ben de merak ediyorum gerçekten M635 ve M645 'i bulabilirsek incelemeyi düşünüyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.