Şimdi Ara

laptop klavyesine kahve dökülmesi - tamir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yazın klavyeme kahve döküldüğünden bahsetmiştim. Gerekli kurutmalar ve çabalar sonucunda şu an bazı tuşlar basınca algılamıyor. Bazılarına basınca yanlış harf çıkıyor. Ancak durduk yere 11111111111 şeklinde basan bir tuş yok. Masaüstü bilgisayar klavyesi takıp idare etmiştim şimdiye kadar. Şu an bilgisayarı yaptırmaya karar verdim. Ancak, Asus servisine yollasam garanti süresi var ama içi açıldığı için garanti dışıdır. Ayrıca ben döktüğüm için garanti harici deyip fiyatı şişirirler diye korkuyorum. Kadıköy'de bir tamirciye sordum. 60'a klavye değiştiririz, 20'ye de anakarttaki yapışkanlığı ve bilgisayarı temizleriz 80'e olur dedi.

Şimdi aklıma takılanlar;
    - Servise verdiğimde uçuk bir ücret çıkar mı?
    - Servise verince kargo süresi, hizmet süresi 15 günü bulur gibi geliyor, Kadıköy'de sabah versem akşama alırım.
    - Ben olay zamanında içini açıp klavyeyi çıkarıp temizlemiştim. Ancak hiçbir şey farketmemişti. Şimdi adam sadece klavye takımını değiştirerek bu sorunu halledebilir mi? Başka bir yerlerde sorun olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amcamsin -- 1 Şubat 2015; 11:45:12 >

• Klavye soketine gitmiş olabilir anakarta illaki gitmiştir bilgisayarcılara verme topal gelir o makine servisine ver herzaman servisi iyidir.

ASUS ZENFONE 6 KULLANICILAR KULÜBÜ
  • amcamsin A kullanıcısına yanıt
    muhtemelen sorun klavye dedir, bir klavye alıp kendin de takabilirsin ya da dediğin yerde veya başka bir yerde taktıra bilirsin, (Tabi servise de verebilirsin ama biraz daha pahallıya mâl olur). Şu aman tamirciye verme haşat olur paranoyasından da vazgeçelim tamam mutlaka iş bilmez art niyetliler de vardır ama genelde soruşturarak düzgün bir tamirci bulmak da mümkün.
  • Tabiki kötü tamirciler var, servis en garanti ve en iyi yol.

İnternetten klavye alıp kendim de değiştirebilirim tabi ancak yenisini taktığımda sorun düzelmezse diye düşünüyorum. Yani sorun başka yerdeyse, ucuza getirmeye çalışırken 50-60TL boşa gidecek bu sefer.
  • Servisi aradım. İlk bakmamız lazım dediler. İnceleyip fiyat vereceklermiş, ben kabul edersem işleme başlayacaklarmış. Aslında dediğiniz gibi fiyat aldıktan sonra karar vermek daha iyi. Bu sefer de kargosüresi + işlem süresi + kargo süresi düşündürtüyor :) Hemen olsun istiyorum, bu da zor tabi.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.