Şimdi Ara

Laptop kendi kendine kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yeni bilgisayar aldım: http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6047&urn=460455&lang=tr-TR

Windows 7 Ultimate 64bit yükledim(sürüm 6.1 7601 sp1). Bilgisayar kendi kendine kapanıyor. Tekrar format atıyorum şu an format atarken sorun yok. Kesinlikle kapanma gibi bir durum söz konusu değil.

Neden yapıyor olabilir?

Not: Verdikleri driver cdsinde win8 olarak var. x86 klasörünün içindeki setuplardan yüklüyorum.

Düzeltme: Kapatma derken kapatıp açıyor. Reset atıyor yani.

----------------EKLEME----------------
    - Windows 8 yükledim. Driverları tek tek kurdum. Reset atma olayı devam. Ama bilgisayarı Güvenli Mod ile açtım 15:45den beri(2 saat 15 dakikadır) açık hiç reset atma olayı yapmadı. Sorun yazılımsal olabilir mi? Eğer öyleyse hangi yazılım yapıyordur?

- Ekran kartının driverını güncelledim.
    - Isınma gibi bir durum söz konusu değil. GPU 32, CPU 38, Anakart 28 gözüküyor(Everest Ultimate ile baktım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DE01B36E3 -- 2 Şubat 2014; 18:03:24 >

• win8 driver ları win7 ye yüklenmez. donanım veya yazılımsal hatalar olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sezer1578 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Hazırladıkları driver cd sinde installa basınca herhangi bir ekran gelmiyor. Bende kendim cdnin içerisine girip klasörden yükledim. Cd içerisinde 3 klasör var: win8 x64, win8 x86, win8 x86x64. x64 ve x86 ayrı ayrı olan klasörlerin içinde sadece vga diye birer klasör var ve bunların içersinde intel 4600 ve nvidia driverları var. bunlardan x64 olanı yükledim(zaten x86dan yüklemeye çalışırsam direk hata veriyor uyumsuz gibi bir şeyler yazıyor). diğer x86x64 olan tek klasörde ise ses, chipset vb diğer driverlar var onları da burdan yükledim. ayrıca bunların içersinde klasörlere girerken vista/win7/win8 yazıyor yani setuplar hepsi için olmalı(örneğin ses klasörünün içersinie girdiğimde 6873_PG365_Win8_Win7_Vista_XP yazıyor o klasörün içerisinde setup) diğerleri de bu şekilde
  • Tamam hocam siz önceden win8 diyince . demek win7 de varmış ve siz 7 yi kurdunuz. Sorun şuanda devam ediyorsa donanımla ilgili olabilir. servise götürün derim

• sezer1578 kullanıcısına yanıt
    Gene uğraşacağız anlaşılan. Mesaj attım şu anda servise. P.tesi götüreceğiz anlaşılan.

Çok teşekkür ediyorum cevap için. Kolay gelsin.
  • inş. iyi birşey çıkar. iyi forumlar
  • - Windows 8 yükledim. Driverları tek tek kurdum. Reset atma olayı devam. Ama bilgisayarı Güvenli Mod ile açtım 15:45den beri(2 saat 15 dakikadır) açık hiç reset atma olayı yapmadı. Sorun yazılımsal olabilir mi? Eğer öyleyse hangi yazılım yapıyordur?

- Ekran kartının driverını güncelledim.
    - Isınma gibi bir durum söz konusu değil. GPU 32, CPU 38, Anakart 28 gözüküyor(Everest Ultimate ile baktım).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Router kendi kendine kapanıyor
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle adınıza üzüldüm henüz daha yepyeni bilgisayarın böyle sorun çıkarması üzücü genelde monster toplama bilgisayar sattığı için normal karşılamak lazım. aklıma ilk gelen soru işaretleri işlemci ve ekran kartının aşırı ısınması, fanın düzgün çalışmaması ve voltaj olabilir diye düşünüyorum. pc de işlem yaparken mi resetliyor? yoksa hiçbir işlem yapmasamda kendi kendine resetliyor mu diyorsun?
  • exxema kullanıcısına yanıt
    Hocam bende ilk başta ısınma sorunu olarak düşünmüştüm. Fakat bilgisayarda açtığım hiçbir şey yok. Tertemiz, yeni kurulmuş makine. Everest ile sürekli ekrandan sıcaklıkları takip ediyorum. GPU 32, CPU 30, Anakart 28 derece civarlarında dolaşıyor. Üstüne üstlük turboyu açıyorum ve 1-2 derece daha düşüyor sıcaklık. Özetle sıcaklıktan olduğunu düşünmüyorum.

Win7de bios sorunu olabilir yazmışlar bilgisayarın asıl başlığında Win8 kurdum gene de atıyor reset.
    Bilgisayarı pilsiz olarak açtım yine reset atıyor.
    Sadece pil ile açtım yine reset atıyor.
    Herhangi bir işlem yaptığım yok. Driverlardan başka bir şey yüklü değil. Firefox ve flash player var bir tek. Yalnız bunlar açık olmasa da atıyor olsa da...
    Driverları tek tek kurdum. DriverScanner diye bir programla taratıp güncelledim; yine reset atıyor.

Bir tek güvenli mod ile açınca yaklaşık 3,5 saat boyunca reset atmadı. Herhangi bir işlem yapmadım öylece boş ekran açıktı. Sonra ben kendim kapadım pcyi.

Artık yarın teknik servis söyler sorunu. 1 hafta sonra okuduğum şehre gideceğim. İyi ki gitmeden çıktı sorun. Gitsem orda boş boş oturacaktım.

• bence cihazda donanımsal sorun var. aklıma ilk gelen güvenli kipte çalıştıgında bazı donanım aygıtları devre dışı kalır bu yuzden de reset atmıyordur. normal şekilde başlattıgında ise reset atmasına sebep olan aygıt hangisi ise o devreye giriyordur ve cihazın resetlenmesıne sebep olabiliyordur.

1. ramden kaynaklanıyor olabilir
    2. anakart arızalı olabilir.
    3. psu arızası olabilir.

büyük ihtimal donanımsal arızası olduğunu düşünüyorum. bu arada birşey merak ettim kasanın alt kısmındaki vidalara bakarmısınız tornavida izi var mı? daha önce vidalar sökülmüşmü acaba?
    Herhangi belirgin bir iz göremedim.
  • teşekkürler servisle irtibata geçtikten sonra bizimle de paylaşırsanız cihazın sorununu sevinirim umarım uzun sure serviste kalmaz...
    İnşallah hocam. 4 gündür elimde bilgisayar henüz tadını çıkarabilmiş değilim. Yalnız bana ısına sorunu yaşatmayacak gibi görünüyor.

Servisten alır almaz yazacağım buraya sorunu. İyi geceler.
    Hocam sorun ram lerdeymiş, değiştirdiler. Bir de test programı yükleyip bilgisayarın ısısını, ekran kartını falan test ettiler. Şu an sorun yok gibi. Oyun yüklüyorum.

Hayırlı forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0110011001001011

Hocam sorun ram lerdeymiş, değiştirdiler. Bir de test programı yükleyip bilgisayarın ısısını, ekran kartını falan test ettiler. Şu an sorun yok gibi. Oyun yüklüyorum.

Hayırlı forumlar.

Tam tahmin ettiğim gibi sistem stabil calisiyormu testlerde ordamiydiniz? İyi keyifler şimdiden

Test programı hâlâ yüklü bilgisayarda gelince bende açıp ultrada kaç fps aldığıma baktım. Ayrıca turbo ile sıcaklık ne kadar düşecek onu test ettim. Saat 6dan beri açık. COD Black Ops vardı elimde onu yükledim ve yaklaşık yarım saat oynadım. Herhangi bir sorun yok.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_98456130/f_//tm.htm

Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.