Arkadaşlar laptopu ilk aldığım zamanlar kasma yoktu rahat bi şekilde need for speed run ı bile bitirdim ama 6 ay sonra pc ye format attım ve home basic den win 7 ultimate ye çevirdim bundan sonra pc oyunlarda kasmaya başladı underground da bile oyunu açtıktan 5-10 dk sonra kasmaya başladı nasıl düzeltebilirm yardım edermisiniz...
PC Özellikleri:
SAMSUNG NP300E5A-S05TR
Intel Core i5 Işlemci: 2430M İşlemci Hızı: 2.40 GHz Turbo Boost 3.00 GHz BellEk (Ram): 4 Gb Bellek Tipi: DDR3 Bellek Hızı: 1333 MHz Ekran Kartı: Optimus Nvidia GeForce GT520MX Ekran Kartı Hafızası: 1 GB Harici Ekran Çözünürlüğü Max.: 1366 x 768 Disk Kapasitesi: 320 Gb SATA II Sabit Disk Hızı: 5400 Rpm
Sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?
Sıcaklıkları kontrol etmedim hangı programla kontrol edeceğimi ve hangi bölgenin kaç dereceden sonra sıkıntılı olabileceğini yazarmısın ona göre bakayım bi..
quote:
Orijinalden alıntı: hasan4554
Sıcaklıkları kontrol etmedim hangı programla kontrol edeceğimi ve hangi bölgenin kaç dereceden sonra sıkıntılı olabileceğini yazarmısın ona göre bakayım bi..
AIDA64 Extreme Edition programıyla sıcaklıkalara bakın ve sonuçları SS olarak atın program full sürüm olsun ki GPU sıcaklığını görelim.
oyun açmadan önce yani kasmadan önceki sıcaklıklar
oyun kasmaya başladıktan sonraki sıcaklıklar
galiba ısınmadan dolayı kasıyor bunu nasıl düzeltebilirm peki niye formattan sonra ısınmaya başladı onceden yoktu böyle bir sorun ???
Formatla alakası yoktur bu şekilde oyun oynamaya devam ederserniz anakartınız yanar çünkü hem CPU hemde anakart aşırı ısınıyor.
Servise gönderin fan bakımı yapıp termal macun yenilesinler..
teşekkürler bilgi için en kısa zamanda bi teknik servise yollayıp bakımını yaptırırım...