Şimdi Ara

Laptop İşlemci Değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopu alırken çok büyük bi hata yaptım ve işlemci hızına hiç bakmadan aldım. Yaklaşık 5 6 ay oldu alalı özellikler oyun performansından hiç mi hiç memnun değilim. bu konuda ne yapabilirim değişiyosa eğer işlemcisini değiştiricem :/ özellikler su sekilde :

Bilgisayar TipiNotebook
    MarkaToshiba
    İşlemci TipiIntel Core i5İşlemci4200U
    Sistem Belleği8 GB
    İşlemci Hız Aralığı1.6 GHz Turbo Boost ile 2.60 GHz'ye kadar
    İşletim SistemiWindows 8.1Ekran Boyutu15.6"Sabit Disk Kapasitesi750 GBAğırlık2.2 kg
    Dokunmatik EkranYok
    Ekran KartıAMD Radeon R7 M260
    Ekran Kartı HafızasıPaylaşımsız Hafıza 2 GB
    Ekran Kartı Kullanım AlanOyun ve Grafik
    Bellek TipiDDR3
    Bellek Hızı1600 MHz
    Ekran Çözünürlüğü1366 x 768
    Wi-Fi802.11 b/g/n
    BluetoothYok
    HDMI PortVar
    Kart OkuyucuVar
    3GYok
    RenkSiyah
    KlavyeTürkçe Q
    Garanti Süresi2 Yıl
    Garanti Veren FirmaDistribütör
    Paket İçeriğiGaranti Belgesi , Kullanma Klavuzu , Şarj Cihazı Notebook
    GarantiToshiba
    İşlemci Hızı1.60 GHz
    Ekran Kartı ChipsetAMD Radeon
    Optik TipiDVD±RW

• Hiç iyi almamışsınız keşke forumdan alacağınız ürünleri paylaşsaydınız arkadaşlar yardımcı olabilirdi.Şimdi laptoplarda işlemci ve ekran kartı gibi bileşenler değiştirilemez.Bazı modeller hariç mesela msi ve monster gibi markalarda değiştirebilirsiniz ama fiyatları yüksek o modellerin.Bu aldığınız modelde dediğiniz gibi mhz çok düşük.Millet i5 veya i7 diye alıyor ama aldıktan sonra iş işten geçiyor.Mhz düşük ve U serili işlemci.İ5 4200U Bu U olan harf güç tasarruflu işlemciler demek başında 4 rakamı 4.nesil haswell serisi demek.Şuan intel 6.nesil skylake işlemcisi çıkardı.Yani yeni laptop alınırken HQ veya MQ olursa çok daha performanslı olur.Çünkü bu işlemciler performanslı ve güçlü işlemcilerdir.Gelelim ekran kartına amd almasaydınız keşke çoğu laptoplarda nvidia var ve bence çok daha iyi mobil ekran kartı için söylüyorum.Siz bu pc sadece ram ve ssd takviyesi yaparsınız ama fazla bir şey değişmez hocam.Ram de anakart ne kadar destekliyorsa belki 8gb max belki 12gb belki de 16gb kadar destekliyordur.Benim tahminim 12gb destekler heralde.Lafın kısası Oyun için performans almanız için yeni bir laptop veya masaüstü toplamanız gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pusat1249

Hiç iyi almamışsınız keşke forumdan alacağınız ürünleri paylaşsaydınız arkadaşlar yardımcı olabilirdi.Şimdi laptoplarda işlemci ve ekran kartı gibi bileşenler değiştirilemez.Bazı modeller hariç mesela msi ve monster gibi markalarda değiştirebilirsiniz ama fiyatları yüksek o modellerin.Bu aldığınız modelde dediğiniz gibi mhz çok düşük.Millet i5 veya i7 diye alıyor ama aldıktan sonra iş işten geçiyor.Mhz düşük ve U serili işlemci.İ5 4200U Bu U olan harf güç tasarruflu işlemciler demek başında 4 rakamı 4.nesil haswell serisi demek.Şuan intel 6.nesil skylake işlemcisi çıkardı.Yani yeni laptop alınırken HQ veya MQ olursa çok daha performanslı olur.Çünkü bu işlemciler performanslı ve güçlü işlemcilerdir.Gelelim ekran kartına amd almasaydınız keşke çoğu laptoplarda nvidia var ve bence çok daha iyi mobil ekran kartı için söylüyorum.Siz bu pc sadece ram ve ssd takviyesi yaparsınız ama fazla bir şey değişmez hocam.Ram de anakart ne kadar destekliyorsa belki 8gb max belki 12gb belki de 16gb kadar destekliyordur.Benim tahminim 12gb destekler heralde.Lafın kısası Oyun için performans almanız için yeni bir laptop veya masaüstü toplamanız gerekiyor.

Genel konuşmayalım hocam. Kendi cihazımın işlemcisini değiştirdim. Lakin bildiğim kadarıyla 4200u anakarta entegre bir işlemci bu yüzden değişimi mümkün değil. Reballing gibi yöntemlerle değişebilir ama sağlıklı olabileceğini sanmıyorum...

• Howlin Wolf kullanıcısına yanıt
    Bende işlemcimi değiştirebiliyorum ama modele göre değişiyor dediğiniz gibi anakarta lehimli halde geliyor yani imkansız gibi bir şey.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pusat1249 kullanıcısına yanıt
    'Msi ve monster gibi modellerde değiştirebilirsiniz' demişsiniz. Buna istinaden dedim. Kendi cihazım Casper. Pentium B980'den i5 3210m'e geçtim ve sadece bios güncellemesi gerekti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Notebook işlemci yükseltmesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.