Şimdi Ara

Laptop İşlemci değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu nereye açacağımı bilemedim. Yanlış ise kusura bakmayın.

Lenovo Y50-70 i5 4200h işlemcili model sahibiyim. İşlemcimi yükseltmek istiyorum. Yakın zamanda SSD siparişi veriyorum. Kısacası performans olayını biraz daha kurcalamak istiyorum.

Bildiğim kadarıyla işlemci anakart ile tümleşik değil. Ama yeni takacağım işlemciden yana kafamda hiç bir şey yok. Gerek model, gerek chipset, pin uyumu vs vs.

İşlemci önerisinde bulunabilirseniz duacınız olurum. Şimdiden teşekkürler.

• Sadece ayni seri (4xxx) uyumlu i7 ye gecmek mumkun olabilir o da kesin değil.

4700h o seriden takilmasi teorik olarak mumkun

Tabi seni oyle aman aman ucurmaz bu islem verdigin parayada degmeyecektir.sat cihazi ustune cik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 14 Nisan 2016; 13:29:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    http://ark.intel.com/products/75531#@compatibility

uyumlu işlemciler bunlar. sizce %50 de olsa bir performan farkı alamaz mıyım?

Bir de kafama takılan güç durumu var. Şu anki işlemcim 37w. 47w bi işlemciyle değişiklik yapsam acaba sıkıntı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WesterLandX -- 14 Nisan 2016; 13:35:34 >
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Amacin ne ki cok cekirdek programlama sanal computin ve render uygulamasi yapacaksan performans artisi alirsin

Ha yok oyun diyorsan ekran kartinla kisitlisin naparsan yap limiti o belirliyor.

Sadece cipset degil onemli baska etkenlerde var
    Bios her cipi algilayamaz , termal limit(sogutma sikintisi) veya watt limiti tasiyabilir.

Anakart Watt olarak desteklese bile adaptor yetersiz kalabilir genelde guc yetmemesi gibi durumlarda adaptör degisimi de yapilir.

O cihazin i7 li modelinde ne varsa cpu o cpu uyumlu olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 14 Nisan 2016; 13:44:39 >
    Render, bazen oyun. Oynadığım oyunlar olsun render olsun işlemciye dayalı çok işim oluyor. Ve bi yerde 3 aydan fazla kaldığım yok. Masaüstü hem mobilite, hem elektrik açısından işime gelmiyor. Elimdekini nasıl yükseltirim onun peşindeyim.

Satıp üstüne çıkmak da bi seçenek, ama bilgisayarın ederi şu aralar 2.5 / 2.6 civarlarında.i

Bilemiyorum kafam karışık :D
    satıp üstüne çıkmak da bi seçenek, ama bilgisayarın ederi 2400-700 arası. Üstüne bi işlemci parası koyarak alacağım makine beni tatmin eder mi, orasını bilemiyorum işte.
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Şimdi o cihazın i7 versiyonunda 4710hq var bildiğim kadarıyla her şeyin yolunda gittini düşünsen(cpu lehimsiz bağlı üste yazdıklarım tam uyduğunu varsay) bu işlemci 230 300 dolar arasına satılıyor. ( yada foruma birisi ilan bırakmış 650 den )

Msi nin ge 60 ında bu işlemi yapmak mümkün (birebir aynı özellikleri ) ama lenovada deneyen yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 14 Nisan 2016; 14:01:41 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Notebook işlemci yükseltmesi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Şansımı deneyeyim o zaman, teşekkürler yorum için.
  • Hocam benim de sorum olucak şu anda Casper Nirvana kullanıyorum intel Pentium b970 işlemci var oyunlarda ani fps düşmesi olduğunda cpu yükü % 99 a çıkıyor bu linkteki işlemci ile aynı güç tüketimine sahip bu işlemci yi alsam bir sorun çıkartır mıhttps://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-dizustu-notebook-intel-core-i5-2520m-3m-cache-up-to-3.20-ghz-islemci-sr048-306823266/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f 22 raptor -- 4 Haziran 2016; 17:35:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.