Şimdi Ara

Laptop ısı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar.Benim laptopum Toshiba satellite l755 14-e laptopum normalde 50-60 derecelerde geziyor (sanırım bu bile fazla)..Fakat dandik bir online ve ya normal oyun açsam da hemen ısınıyor. mesala online olarak warrock oynuyorum sıcaklık 75-80 dereceye çıkıyor.Biraz daha yüksek kalitedeki oyunlarda 85-90 a geliyor. oyun 2gb felan.Geçen yaz ilk defa temizlemiştim (benim için çok iyi tecrübe oldu).Fakat yeniden temizlemem gerekli mi yoksa sonrun başka şeylerden kaynaklanıyoor olabilir mi? Yani özelliklerine bakıcak olursak zannımca kaldırması gerek oynadığım oyunları
    LAPTOPUN ÖZELLİKLEERİ:http://www.toshiba-turkey.com/discontinued-products/satellite-l755-14e/

Oynadığım oyunlar ise şunlar:
    warroc (online
    gta san andreas
    wrc3
    dirt3
    nfs undercover
    call of duty2 (eskilerinden XD)
    18 whell of stell extreme trucker
    prototype 2
    nfs shift

Ne diyorsunuz sizce sorun nedir? yardım edenden şimdiden ALLAH razı olsun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Notebooklar mobile soğutma kısmında pek başarılı değiller. İç temizlik bilhassa termal macun yenileme iyi geleceği gibi mobil harici soğutma çözümlerine de bakılabilinir.
  • torquehp kullanıcısına yanıt
    Teknik yardım bölümünde üstte bunula ilgili bir konu var İstersen bakabilirsin
    Fanları temizlediysen
    1-termal macun eskimişse yenisini sür
    2-Laptopun altına bir fan koy ama rpm değeri 1000'den düşük olmasın
    3-Laptopun fan hızını arttır
    vb vb. inşallah düzelir kolay gelsin yukarıda bahsettiğim konunun linki:link
  • peki bilgisayarımın özelliklerine baktınız mı özellikleri iyi mi yani normalde kaldırır mı? (2011 de almıştım)
  • Kasayı defalarca acıp kapatmak ilerde ısınma problemine sebep olabilir. Yeniden temizlik fanı sökerek thermal macun yenilenmesi normale çevirir. Ekleme olarak şunu deyim maksimum 90C geçmiyorsa belli süre temizlik yapmaya gerek yok. Eğer sistem kapanıyor ve donuyorsa thermal macun iyi bir temizlik şart..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 8 Mayıs 2014; 20:06:26 >
  • fan hızı normalde kaç rpm olmalı?bide fan hızını artırmak zarar vermez mi ve ya ömrünü kısaltmaz mı? Bide bilgisayarda tozlanmadan felan deilde normal bir bozukluk olabilir mi?
  • @hegosder 1000 rpm hızı altına koyacağın soğutucu için söylemiş dizüstü bilgisayarının fan hızından bahsetmemiş.

Ayrıca ısınma problemin olmasa bile eğer dizüstünde oyun oynuyacaksan mutlaka soğutucu kullanman lazım.
    i3 lenovo dizüstü bilgisayarım var soğutucuyu dizüstünü sıfır alırken yanında aldım daha bir kere ne fanını temizleme ihtiyacı duydum ne bir kez ısınma problemi yaşadım 3 sene oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atof -- 8 Mayıs 2014; 22:05:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: atof

@hegosder 1000 rpm hızı altına koyacağın soğutucu için söylemiş dizüstü bilgisayarının fan hızından bahsetmemiş.

Ayrıca ısınma problemin olmasa bile eğer dizüstünde oyun oynuyacaksan mutlaka soğutucu kullanman lazım.
    i3 lenovo dizüstü bilgisayarım var soğutucuyu dizüstünü sıfır alırken yanında aldım daha bir kere ne fanını temizleme ihtiyacı duydum ne bir kez ısınma problemi yaşadım 3 sene oldu.

yalnız 3.maddeye bakarsanız hegosder bahsetmiş o yüzden sordum.bide hangi oyunları oynuyorsunuz? işlemciniz kaçderece ve soğutucunuzun markası ve fiyatı nedir?
  • https://www.frisby.com.tr/Scripts/prodView.asp?idproduct=354
    buna benzer bir soğutucu model etiketi söküldü için model veremiycem ama 500 rpm benimkide

oyunlara gelince lol ve wow oynuyorum akşamdaları 3-4 saat kadar arasırada pes 2014. hafta sonu pazar günü nerdeyse 6-7 saat kadar oynuyorum .
  • 3. madde gözümden kaçmış bu arada pardon =)

ısı 42-47 c derecede ortamlama 45 civarlarında oluyo
  • quote:

3. madde gözümden kaçmış bu arada pardon =)

ısı 42-47 c derecede ortamlama 45 civarlarında oluyo

Peki bu derece boştaki değer mi? Eğer oyun oynarken böyle ise sizin laptop o zaman muhteşemdir. Benim bile boşta iken 50-60 derece Oluyor? Bide sizce laptopun özellikleri açısından. Dediğim gibi 2011 yılında aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pc yükteyken bu değer 47 yi geçmiyor.oyun internet artı müzik yükten kastım.
  • quote:

pc yükteyken bu değer 47 yi geçmiyor.oyun internet artı müzik yükten kastım.

Bu çok büyük bi başarı keşke benimkiside böyle olsa.nasıl böyle yaptınız? Bide yükte soğitucusuz kaç derece oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senede bir kere soğutucu kremini değiştiriyorum ve sürekli altaki soğtucuyu kullanıyorum dediğim gibi altaki frisbi soğutucuyu hiç kullanmamazlık yapmadım.
  • quote:

senede bir kere soğutucu kremini değiştiriyorum ve sürekli altaki soğtucuyu kullanıyorum dediğim gibi altaki frisbi soğutucuyu hiç kullanmamazlık yapmadım.

soğutucu krem dediğiniz termal macun mu?
  • evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: torquehp

İyi günler arkadaşlar.Benim laptopum Toshiba satellite l755 14-e laptopum normalde 50-60 derecelerde geziyor (sanırım bu bile fazla)..Fakat dandik bir online ve ya normal oyun açsam da hemen ısınıyor. mesala online olarak warrock oynuyorum sıcaklık 75-80 dereceye çıkıyor.Biraz daha yüksek kalitedeki oyunlarda 85-90 a geliyor. oyun 2gb felan.Geçen yaz ilk defa temizlemiştim (benim için çok iyi tecrübe oldu).Fakat yeniden temizlemem gerekli mi yoksa sonrun başka şeylerden kaynaklanıyoor olabilir mi? Yani özelliklerine bakıcak olursak zannımca kaldırması gerek oynadığım oyunları
    LAPTOPUN ÖZELLİKLEERİ:http://www.toshiba-turkey.com/discontinued-products/satellite-l755-14e/

warroc (online
    gta san andreas
    wrc3
    dirt3
    nfs undercover
    prototype 2
    nfs shift

kardeş bendede toshiba satallite l750 1ml laptop var vatandan bir soğutucu aldım adaptörlü adaptörü içinden çıkmıyor elektrikçilerden bulursun 5 v 2 a direk prizden alınca gücü daha hızlı dönüyor alüminyum kasa ve sessiz inan arkham city crysis 3 battlıfiıeld 4 far cry 3 mafia 2 gibi ağır oyunları hiç takılmadan sorunsuz oynadım oyunları 1-2 saat oynadıktan sonra dizüstünün altı soğuk dizüstünün fanıda sanki hiç sıcaklık üfürmüyordu şidddetle tavsiye ederim almak istersen işte link

http://www.vatanbilgisayar.com/notepal-infinite-evo--12---17-notebook-sogutucu-3-port-usb.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myo_1433 -- 12 Mayıs 2014; 19:52:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: myo_1433

quote:

İyi günler arkadaşlar.Benim laptopum Toshiba satellite l755 14-e laptopum normalde 50-60 derecelerde geziyor (sanırım bu bile fazla)..Fakat dandik bir online ve ya normal oyun açsam da hemen ısınıyor. mesala online olarak warrock oynuyorum sıcaklık 75-80 dereceye çıkıyor.Biraz daha yüksek kalitedeki oyunlarda 85-90 a geliyor. oyun 2gb felan.Geçen yaz ilk defa temizlemiştim (benim için çok iyi tecrübe oldu).Fakat yeniden temizlemem gerekli mi yoksa sonrun başka şeylerden kaynaklanıyoor olabilir mi? Yani özelliklerine bakıcak olursak zannımca kaldırması gerek oynadığım oyunları

warroc (online
    gta san andreas
    wrc3
    dirt3
    nfs undercover
    prototype 2
    nfs shift

kardeş bendede toshiba satallite l750 1ml laptop var vatandan bir soğutucu aldım adaptörlü adaptörü içinden çıkmıyor elektrikçilerden bulursun 5 v 2 a direk prizden alınca gücü daha hızlı dönüyor alüminyum kasa ve sessiz inan arkham city crysis 3 battlıfiıeld 4 far cry 3 mafia 2 gibi ağır oyunları hiç takılmadan sorunsuz oynadım oyunları 1-2 saat oynadıktan sonra dizüstünün altı soğuk dizüstünün fanıda sanki hiç sıcaklık üfürmüyordu şidddetle tavsiye ederim almak istersen işte link

http://www.vatanbilgisayar.com/notepal-infinite-evo--12---17-notebook-sogutucu-3-port-usb.html

kardeş iyi yapmışsın güzel yapmışsın ama benim o kadar verecek param yok soğutucuya.20-30 liralık alsam onu usb fiş ile prizze takdsam işe yarar mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: myo_1433

quote:

warroc (online
    gta san andreas
    wrc3
    dirt3
    nfs undercover
    prototype 2
    nfs shift

kardeş iyi yapmışsın güzel yapmışsın ama benim o kadar verecek param yok soğutucuya.20-30 liralık alsam onu usb fiş ile prizze takdsam işe yarar mı?

kardeş usb soğutular ilerde dizüstünün chipsetine zarar vermeye başlar adaptör deki gibi de verim alamazsın ama yinede sen bilirsin al bir dene

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.