Şimdi Ara

Laptop'ın çok ilginç kasma sorunu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okadar DH'de bilgiliyim diye atıp tutan var kıştan beri 4-5 defa bu konu hakkında başlık açtım kimse çözemedi bu konuyu ya insanlar fazla önemsemiyor yada gerçekten çözebilecek kimse yok..Arkadaşlar ilk olarak pc özelliklerini yazayım;

Packard Bell TK-85

Cpu : Intel P6100 2.0 GHz
    Ram : 2 GB DDR3 Ram
    Gpu : Ob Intel 768 mb

Arkadaşlar öncelikle şunlarıda belirteyim performans bakımından windowsun bütün ayarları tam ( sanal bellek ayarları , ekran kartı performans ayarları , pil ve işlemci performans ayarları ).Sorunu şöyle açıklayayım oyun oynarken örneğin silkroad online oynuyorum fan hızlı çalışıyor ve yağ gibi akıyor oyun ama bir süre sonra fan yavaşlıyor ve oyunda kasmaya başlıyor sanırım yük sabit olduğu için fan yavaşlıyor otomatik olarak ki laptoplarda böyle bir olay var ve kasmaya başlıyor performans düştüğü için.Millet fan sesini duymak istemez ben fan sesine hasret kaldım çünkü fan çalışmaya başlayınca pc yağ gibi akıyor.Bios ayarlarına baktım packard bell kılına zarar gelmesin diye pcnin bütün özellikleri kapatmış sadece boot , saat ayarları falan var.Bios update ettim yine aynı sorun nasıl halledilir bilen yokmu yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PATEVRA -- 12 Ekim 2011; 17:28:12 >

• laptop un bütün ayarlarını yüksek performans a ayarladınız herhalde. fanın yavaşlamasını sağlayacak tek şey biosdur. ona da müdahele edemediğinizi düşünürsek servisinden destek almanız en mantıklısı olacaktır. veya 20-30 liraya bir soğutucu alıp onunla birlikte kullanmak. kasma ısıdan kaynaklanır. sıcaklık arttığında fan ın çalışması gerekir ki sıcaklık ölçeri arızalıysa buna siz veya biz müdahele edemeyiz. isterseniz servisine bu konudan bir bahsedin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

laptop un bütün ayarlarını yüksek performans a ayarladınız herhalde. fanın yavaşlamasını sağlayacak tek şey biosdur. ona da müdahele edemediğinizi düşünürsek servisinden destek almanız en mantıklısı olacaktır. veya 20-30 liraya bir soğutucu alıp onunla birlikte kullanmak. kasma ısıdan kaynaklanır. sıcaklık arttığında fan ın çalışması gerekir ki sıcaklık ölçeri arızalıysa buna siz veya biz müdahele edemeyiz. isterseniz servisine bu konudan bir bahsedin.

Hocam tam anlatamadım yada siz anlamadınız sanırım,standart sorunların aksine fan hızlı çalışmaya başlayınca kasma sorunu ortadan kalkıyor,fan yavaşladığında kasma başlıyor.
  • Ben de onu diyorum. Fan yavaşladığında kasmasının sebebi vga nın ısınması. eğer vga ısındığında fan hızlanmıyorsa ısı ölçerde bir sıkıntı olabilir.
  • quote:

Ben de onu diyorum. Fan yavaşladığında kasmasının sebebi vga nın ısınması. eğer vga ısındığında fan hızlanmıyorsa ısı ölçerde bir sıkıntı olabilir.

Hocam öyle birşey olacağını sanmıyorum çünkü pcye bir yük binince hemen fan çalışmaya başlıyor.Mesela fan sessiz çalışıyor oyuna girdiğimde ısınma oluyor hemen çalışmaya başlıyor ama bi süreden sonra fan sesi azalıyor ve kasma başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PATEVRA

quote:

Ben de onu diyorum. Fan yavaşladığında kasmasının sebebi vga nın ısınması. eğer vga ısındığında fan hızlanmıyorsa ısı ölçerde bir sıkıntı olabilir.

Hocam öyle birşey olacağını sanmıyorum çünkü pcye bir yük binince hemen fan çalışmaya başlıyor.Mesela fan sessiz çalışıyor oyuna girdiğimde ısınma oluyor hemen çalışmaya başlıyor ama bi süreden sonra fan sesi azalıyor ve kasma başlıyor.

İŞte o arada fan kendini yavaşlatıyor. senin pc de garip olan durumda bu. normalde yavaşlamadan sessizleşmeden harıl harıl çalışması lazım oyundayken veya ekran kartını yoran bir uygulamada.Hiç servise götürmeyi denedin mi?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PATEVRA

quote:

İŞte o arada fan kendini yavaşlatıyor. senin pc de garip olan durumda bu. normalde yavaşlamadan sessizleşmeden harıl harıl çalışması lazım oyundayken veya ekran kartını yoran bir uygulamada.Hiç servise götürmeyi denedin mi?

Servise götürmedim hocam çünkü yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.İzlenimlerime göre bios kendi kendine ayarlıyor fan hızını ve oyundayken ısı bi süre sonra sabit olduğundan fan kendini yavaşlatıyor.Servisi aramayı düşünmüyorum çünkü oradaki elemanların pc bilgisinin ne kadar iyi olduğunu biliyorum.

Edit : bu arada işlemci fanından bahsediyorum çünkü ekran kartı onboard olduğundan fan falan olacağını sanmıyorum ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PATEVRA -- 12 Ekim 2011; 17:23:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok İlginç Twitter Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kullandığınızın laptop olduğunu düşünürsek zaten tek fan olacaktır ve bu fan komple boardun soğutmasından sorumludur. kasanın alt tarafını açtığınızda karşınıza heatpipe lar çıkacaktır. bu pipe lar bütün board u dolaşır ve fanın üzerine bağlanır. fan da bu pipe ların üzerindeki sıcak havayı dışarı üfler.
    Yazılımsal olacağını sanmıyorum ben. Bios dan bu ayarı bulup değiştirme şansınız olmadığını da söylediniz. Eğer bios dan olduğunu düşünüyorsanız bunu servisle görüşüp halletmeniz gerekir.

eğer sıcaklığından emin değilseniz everest home gibi programlarla sıcaklık değerlerini takip edebilirsiniz. o size sonuç verir.
  • quote:

Kullandığınızın laptop olduğunu düşünürsek zaten tek fan olacaktır ve bu fan komple boardun soğutmasından sorumludur. kasanın alt tarafını açtığınızda karşınıza heatpipe lar çıkacaktır. bu pipe lar bütün board u dolaşır ve fanın üzerine bağlanır. fan da bu pipe ların üzerindeki sıcak havayı dışarı üfler.
    Yazılımsal olacağını sanmıyorum ben. Bios dan bu ayarı bulup değiştirme şansınız olmadığını da söylediniz. Eğer bios dan olduğunu düşünüyorsanız bunu servisle görüşüp halletmeniz gerekir.

eğer sıcaklığından emin değilseniz everest home gibi programlarla sıcaklık değerlerini takip edebilirsiniz. o size sonuç verir.

Sıcaklıkları normal ve yük altında karşılaştırım bilginize sunayım hocam bi değerlendirme yaparsanız sevinirim.

•  Laptop'ın çok ilginç kasma sorunu...

Durum bundan ibaret.En son resimde görüldüğü üzere sıcaklıklar yüksek ancak fan yavaşlıyor çok garip bir durum

• hmm kardeş benım bildigim bendede olan birşey ekran kartının bı sınırı vardır bu bazen kendı kendıne artabilir benım laptop 105dereceye gelmeden asla kasmaz ımkanı yok 104derecede bile kastıramazsın ama 105olunca birden pc donar 10sanıye donuk kalır 90dereceye düşer yavas yavas gene yükselir

benım anladığım kadarıyla senın sorunun şu kesınlıkle şu diyebilirim senın ekran kartı onboard ve işlemci ısısı bir laptopa göre 75+ derecedeyse kork ondan :) sende 87derece gösteriyor sanırım harıcı bı kart olsaydı işlemcın ve anakartın ısınmazdı

bir şey daha demıssın fan yavaslıyor oda şundan kaynaklanabilir laptoplarda senın ekran kartı veya işlemcı her neyse ısınıyo ve klavyenın olduğu yerleri veya laptopun altını kısacası kasayı ısıtıyosa belkıde içi soğuk dısı sıcak bios için acaba calıstırsammı çabası olabilir :)

sana önerım laptop altlıkların var herkesın önerdiği gibi 50tl lik bir altlık alırsın fakat benım olduğu gıbı senınde sorununu çözceğini sanmıyorum sadece geciktirir ısınmayı

en etkili laptop soğuması 50tl ye git bir vantilatör al üstüne mont eldiven atkı giy üşüme sonra vantilatörü laptopa daya kasayı soğutacağından sorunun %120çözülmüş olur kolay gelsın :))

• Demekki soğutma yeterli gelmiyor ve fan artık iflas bayrağı çekiyor. ekstra bir soğutma ile falan denedin mi? veya hiç olmadı bu havada balkona çıkıp öyle bir dene. en azından serinlik alınca sıcaklıklar düşer ve kasmayı görüntülersin tekrar. Ama kasma kesinlikle sıcaklıkla alakalı o görünüyor. 5 -6 derecelik bir artış var ve buna rağmen fanın devir düşürmesi anormal. ya bios da quiet fan gibi birşey var belli süre çalıştıktan sonra veya belli sıcaklığa eriştikten sonra kendini kapatıyor ya da senin fan sadece işlemci sıcaklığına göre hareket ediyor.

Ayrıca orda gmch diye birşey var. onun ne olduğunu bulursan sorununu çözersin. dikkat ettiysen onun değeri düştükten sonra fan kendini uyku moduna almış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.