Şimdi Ara

Laptop'ımda fan yok!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar yakın bir zaman içinde Casper Nirva CN.HLN2840A model bir laptop aldım. Fiyatı çok ucuzdu ve ofis işlerimi görebilecek hafif 14inchten küçük olmayan bir alet arıyordum. Bu model tam denk düştü. Üzerinde celeron n2840 2.16gh işlemci var.

Dün bilgisayarın RAM'ini arttırmak için içini açtığımda şok oldum. CPU'nun üzerinde sadece metal küçük bir soğutucu (parçası) vardı. Herhangi bir fan veya soğutma sistemi yok. Fanın bu kadar sessiz nasıl çalıştığına şaşırırken ben, bilgisayar hafif olsun diye adamların hiç fan/soğutma sistemi koymayacakları aklıma gelmemişti.
    Sizce işlemcinin düşük kapasiteli bir şey olması bu durumda laptop'ı idare eder mi? Yoksa bu sorun ileride kesinlikle bir sorun yaratacak mıdır? ve dolaısıyla uygun bir fan takmam gerekir mi?

Tüm özellikleri için şu linke bakabilirsiniz :http://www.hepsiburada.com/liste/casper-nirvana-cnhln2840a-intel-celeron-n2840-216ghz-2gb-500gb-14-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd801657&categoryId=98&engine=true#engine=richrelevance

• Bu bilgisayarı yapan adamlar elbet tasarlarken fan da koymuşlardır emin olun. Ayrıca bilgisayarın özellikleri çok düşük. Benim kendi laptopum 11.6 inç ve fan mevcut. Yok diye bir şey yoktur. Olmasa bile mutlaka onu da düşünmüşlerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrifirinci

Merhaba,
    Arkadaşlar yakın bir zaman içinde Casper Nirva CN.HLN2840A model bir laptop aldım. Fiyatı çok ucuzdu ve ofis işlerimi görebilecek hafif 14inchten küçük olmayan bir alet arıyordum. Bu model tam denk düştü. Üzerinde celeron n2840 2.16gh işlemci var.

Dün bilgisayarın RAM'ini arttırmak için içini açtığımda şok oldum. CPU'nun üzerinde sadece metal küçük bir soğutucu (parçası) vardı. Herhangi bir fan veya soğutma sistemi yok. Fanın bu kadar sessiz nasıl çalıştığına şaşırırken ben, bilgisayar hafif olsun diye adamların hiç fan/soğutma sistemi koymayacakları aklıma gelmemişti.
    Sizce işlemcinin düşük kapasiteli bir şey olması bu durumda laptop'ı idare eder mi? Yoksa bu sorun ileride kesinlikle bir sorun yaratacak mıdır? ve dolaısıyla uygun bir fan takmam gerekir mi?

Tüm özellikleri için şu linke bakabilirsiniz :http://www.hepsiburada.com/liste/casper-nirvana-cnhln2840a-intel-celeron-n2840-216ghz-2gb-500gb-14-tasinabilir-bilgisayar/productDetails.aspx?productId=bd801657&categoryId=98&engine=true#engine=richrelevance

işlemcisi ona göre yavaş çalışıyordur o yüzden fazla ısınmıyordur.

• cobanmahmut kullanıcısına yanıt
    Laptopun arkasını açtım ve dediğim gibi işlemcininin üzerinde veya bağlı olduğu bir fanlı soğutma sistemi yoktu. aslında genel olarak hiç bir fan yoktu:) Bu bilgisayarı yapan adamlar bunu düşünmüşlerdir diye umut ediyorum ben de fakat söz konusu firma CASPER olduğu için... gerisini düşünün işte.
  • hayrifirinci H kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetlerini arayıp teknik servise bağlatın. Oraya sorun Yalnız içini açtığınızı söylemeyin Teknik destek hattındaki kişi sizin cihazda ne var ne yok söyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguz298

quote:

Orijinalden alıntı: hayrifirinci

Merhaba,

işlemcisi ona göre yavaş çalışıyordur o yüzden fazla ısınmıyordur.

Alıntıları Göster
    konu biraz hort olmuş olacak ama benim de bilgisayarım da yok lenovo ideapad 310 31k modeli ama işlemciyi tam performans da kulanamıyorsun o kötü bir defa da arıza verdi serviste onardılar eğer cihaz alacak olursanız kesinlikle fanı olanı tercih edin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.