Herkese merhaba. Yaklaşık bir ay önce Casper Nirvana x400.1065-8v00x-s-f modelindeki laptopu satın aldım. Cihazı kız arkadaşıma satın aldık kendisi cihazın çok yavaş açıldığını söyledi. Fakat cihaz uzun süre kapalı kaldıktan sonra bu sorunu yaşatıyor. Mesela sabah ilk açılışta Casper yazısının gelmesi çok uzun sürüyor, sanırım BIOS'u geçmesi uzun sürüyor. Olası çözüm yollarını denedim alakalı alakasız bir çok şey denedim. Başlangıçta açılan uygulamaları kapattım, msconfig üzerinden 8 çekirdeği de aktif ettim, bios üzerinden Fastboot aktif ettim, deaktive ettim. Sorunun Windows'tan kaynaklandığını sanmıyorum ama yine de format attım. Casper'a BIOS güncellemesi için yazdım şuan cevap bekliyorum fakat sizce sorun nedir? Bu tarz bir sorun yaşayan var mı? Dediğim gibi cihaz uzun süre kapalı kaldıktan sonra BIOS yüklemesini çok yavaş yapıyor sanırım, Casper yazısının gelmesi çok uzun sürüyor fakat yeni açıldıktan sonra kapatıp açtığımda bir sorun yaşamıyorum ya da kapatayım yarım saat kapalı kalsın yine bir sorun yok. Uzun süre kapalı kalınca sorun yaşanıyor anlamış değilim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler. ✓ 10. Nesil Intel® Core™ i7 1065G7 İşlemci ✓ 8GB DDR4 2666Mhz ✓ 500GB M.2 SSD PCle 3.0 (PCle; Okuma: 1750MB/s - Yazma: 1630MB/s) |
Bildirim