Şimdi Ara

Laptop Güç Girişi Komponent Bilgisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar MSI S262 model laptopun adaptörü görmemesi üzerine içini açtığımızda aşağıdaki fotoğrafta görünen durumla karşılaştık. Güç girişine bağlı PFL1 kodlu komponent yanmış gorunuyor fakat bu parçanın ne olduğunu ne görev yaptığını çözemedik. Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

Laptop Güç Girişi Komponent Bilgisi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yanan parça bobin. değerini bilmediğiniz için yenisini bulmak zor. bunun yerine onu söküp lehim ile kısadevre yapsanız da çalışır.
  • Tesekkurler hemen denıyorum.

• Maalesef kurtaramadik hastayi. Baska problemler de var sanirim.

• adaptörün çıkışında gerilim varmı? o bobin yanmışsa muhtemelen cihaz aşırı akım çekmiştir. elektrik verdiğinizde kart üzerinde ısınan parça varsa söküp öyle deneyin.
  • Herdem kardeş Merhaba
    Aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurmanızda fayda var

*-* Şimdi öncelikle adaptörünüzün sağlam olup olmadığından emin olun
    *-* Adaptörün fişini taktıktan sonra mainboard üzerinde yer alan + / - uçlarından voltaj okuma yap yani adaptörün sağlamlığını birde ordan teyit et.
    *-* Resimin sol üstünde 151E79 kodlu bir diyot var onuda kontrol et

Şayet kısa devre yapıp cihazı çalıştırmayı denediysen ve açılmadıysa Ki onu söylüyorsun o zaman girişte bulunan entegrede sıkıntı olacağını düşünüyorum.Bobinin tek başına zarar görmesi biraz zor
  • Bataryaya bağlı iken çalışıyormu?

Yanan komponent "Fusible Inductor" , hem bobin hemde sigorta görevini görüyor.Üzerinden yüksek bir akım geçtiğinden sigortası yanmış.

Öncelikle adaptörün voltajını kontrol et.Daha sonra mosfetleri ve "PR73" ü kontol et.

151E79 kodlu komponent diyot değildir , kondansatördür.Sorunun bununla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
  • Yanitlar icin tesekkurler.

Bilgisayar kendi pili ile calisiyor sadece sarj almiyor. Fakat su an pil de tamamen tukendigi icin hicbir sekilde acamiyoruz.

Adaptoru kontrol ettim problem yok. Dogru voltaji veriyor.

Yarin diger soylenilenleri de kontrol eder ve sonucu bildiririm.
  • Yanitlar icin tesekkurler. Su an arizali laptop yanimda olmadigindan tamir yarim kaldi maalesef. Tum yonlendirmeler ve bilgiler icin tesekkurler. Saygilar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.