Şimdi Ara

Laptop fan açması normal mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce kasalı bilgisayar kullanıyordum. Sistemim sessizdi. Şimdi Laptop kullanıyorum. Merak ettiğim laptop oyun sırasında fan açıyor. Açıkçası rahatsız ediyor çok yüksek bir ses olmasa da. Fan açmaması için ne yapmak gerekir. Gmod tarzı oyunlar oynuyorum genelde. Çok ağır oyunları değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 30 Mart 2021; 12:36:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• normal demek ki ısınıyor

• Anormal bir durum değil.

• Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    i5 10200h var hocam. Oyun sırasında 70 derece civarlarında. Gtx1650ti da 65 derece civarı oluyor. Daha önceki sistemim vasattı ama 60 derece civarı gezerdi hep. Fan açmasından ziyade ileriki dönemlerde ısınma problemi yaşatır mı diye düşündürdü.

• Profes124 kullanıcısına yanıt
    Hava sirkülasyonu bir şekilde sağlanmalı. Duruma göre ekstra bir soğutucu alınabilir sistemi rahatlatmak için. Ancak şu halde değerler gayet normal görünüyor.

Teşekkür ederim. Birkaç yerde 70 derece civarı CPU sıcaklığı normal değil, ömrü kısalır diyordu. Buna karşılık açmak istedim konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Profes124 -- 31 Mart 2021; 19:10:33 >
    Rica ederim. Elbette ne kadar serin çalışırsa o kadar iyi ancak sizin işlemcinizin 100 dereceye kadar yolu var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Teşekkür ederim. Şimdilik 75 derece gördüm en yüksek. O da bayağı sıkıştırdığım içindi. Açıkçası beni çok rahatsız ediyor. Sanırım alışmam gerek biraz.

Ne demek hocam. Sorunsuz kullanımlar dilerim.

• Laptoplarda 90 dereceye kadar normal karşılanır, 70 derece gayet normal. Masaüstü pc kullananlara göre 70 çok sayılır fakat laptoplarda durum böyler değil, o yüzden onların dediklerini umursama.

Fan olayına gelirsek, oyun açtığında fan çalışması normal bir durum. Laptopta oyun açmadığın sürece, onboard ekran kartı aktifdir, oyun açtığında nvidia ekran kartın devreye girer. Bundan dolayı fan yüksek devirle çalışmaya başlar.

@Profes124

• n0fx kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Bazı ekran kartı ayarlarını yaptım. Şuanda yaptığım ayarlarda 45 derece CPU, 40 derece gpu sıcaklığı alıyorum. Biraz grafiklerden feragat ettim belki ama kafam bu şekilde daha rahat.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.