Şimdi Ara

LAPTOP EN FAZLA KAÇ SAAT ÇALIŞMALI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
17.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

Orijinalden alıntı: alperen-2000

quote:

Orijinalden alıntı: mr.halkçı

Kullanma tarzına bağlı.Günlerce oyun oynuyacaksan bertaraf olur.Belki tık diye birden bozulmaz ama uzun vadede illa ki çöpe gitme zamanını kısaltmış olursun.Dowland yaparım dersen bak ozaman olabilir.İndirme yapan bir bilgisayar hiç bir zaman efor harcamaz.Tabi ekranını kapıyacaksan.

Yok ya öyle nette 1-2 saat dolaşım çıkıyorum oyunlarımı masaüstünden oynuyorum.Artık laptopdan oyun yok.Fena ısınıyor.

Hocam neden ilginç konular açıyorsun öğrenmek istiyorum ve bunada yorum yapıcam

İstediğin kadar açık tutabilirsin hatta 1 ay hiç kapatma.

Arada windows yeniden başlatmanda fayda var cünkü ağırlaşıyor..

Sıcaklık sorununa gelince CPU aşırı ısınmıyor laptop üzerin ısınıyor sorun edecek bir şey yok

Hocam bu ilginç bir konu mu?Laptop en fazla kaç saat açık kalmalı diye soruyorum ki bilmiyorum.Öğrendim.Sıcaklık sorunu olmadıgı sürece istediği kadar açık kalabilir.Bu garip bir konu değil.Hatta senin yorumun üzerine internetten arattım en az 3-4 sayfa var.Hepsi mi garip o üyelerin?

• Ben laptopu 5 gün açık bıraktım banamısın demedi HP dv6500
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PcKolikq

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.halkçı

Kullanma tarzına bağlı.Günlerce oyun oynuyacaksan bertaraf olur.Belki tık diye birden bozulmaz ama uzun vadede illa ki çöpe gitme zamanını kısaltmış olursun.Dowland yaparım dersen bak ozaman olabilir.İndirme yapan bir bilgisayar hiç bir zaman efor harcamaz.Tabi ekranını kapıyacaksan.

Yok ya öyle nette 1-2 saat dolaşım çıkıyorum oyunlarımı masaüstünden oynuyorum.Artık laptopdan oyun yok.Fena ısınıyor.

Hocam neden ilginç konular açıyorsun öğrenmek istiyorum ve bunada yorum yapıcam

İstediğin kadar açık tutabilirsin hatta 1 ay hiç kapatma.

Arada windows yeniden başlatmanda fayda var cünkü ağırlaşıyor..

Sıcaklık sorununa gelince CPU aşırı ısınmıyor laptop üzerin ısınıyor sorun edecek bir şey yok

Hocam bu ilginç bir konu mu?Laptop en fazla kaç saat açık kalmalı diye soruyorum ki bilmiyorum.Öğrendim.Sıcaklık sorunu olmadıgı sürece istediği kadar açık kalabilir.Bu garip bir konu değil.Hatta senin yorumun üzerine internetten arattım en az 3-4 sayfa var.Hepsi mi garip o üyelerin?

Garip benmiyim bilmiyorum ama dediğin gibi ısınma problemi yoksa hiç kapatma haftada bir windowsu yeniden başlatmak ağırlaşmayı düzeltecektir.

O üyeler ne diyo.. Benim bilgisayar aşırı ısınıyor yine kapatmıyorum

• güç kaynağına göre değişir
  • 10 dakka calis 15 dinlendir abi sen yinede
    ne olur ne olmaz
    yani 10 dakka ders 15 dakka teneffus
  • otuz3 kullanıcısına yanıt
    konu hortlatırken bi tarihe bakınız, 2yıl önce yaşanmış bitmiş, o bilgisayar şimdirye çöpe bile gitmiştir.
  • Eski bir konu ama;
    Teknik olarak bunun bir cevabı yok. Tamamı ile bilgisayarın üretim kalitesi ile alakalı bir durum.

Geçen gün laptopumun HDD sine bakıyordum 11500 küsür saattir çalışıyor yazıyordu yani 480gün falan yapıyor.
    Bu HDD 2yıllık taş çatlasın 2,5 yıllık bir HDD.
    Yani 2 yılda 480 gündür laptopum açıkmış.

Laptopum 6 yıla dayandı. Aynı mantık ile gidersem 2190 günlük ömrünün 1440 gününü açık geçirmiş diyebilirim.
    6 senede bozulan parça sayısı 0!

Sadece kapasite sebebiyle 2 kez HDD değiştirdim, ayrıca aldığımda 3GB olan rami 4GB yapmıştım onun dışında değişen vidası dahi yok.

Laptop da İrlanda üretimi Dell Inspiron 1520 bu arada.

Yalnız size Dell alın demiyorum, yeni Dell ler bu kadar kaliteli değil.

Ekleme: Halen orjinal batarya kullanıyorum. 50 küsür dk lık Game Of Thrones 720P lik bir bölümünü halen batarya üzerinden izleyebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SebastianTR -- 30 Nisan 2014; 14:14:57 >

• 2004 model nec versa halen calisiyor
    efsane dell inspiron 1520yi hic kaparmadan halen kullanan biliyorum, hertarafi kirik dokuk. itiraf ediyorum dayanikli yapmislar.
    ama her laptop dayanikli cikarmi bilmem, ozellikle su son zamanlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuz3 -- 30 Nisan 2014; 17:03:22 >
  • Konu hort

60 gündür aralıksız çalışıyor laptop

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internalinferno kullanıcısına yanıt
    Tebrikler
    %100 yük altında mesela render alırken max kaç saat dayanır acaba bilgisayar? Tabi bunu sorarken sıcaklıkların normal seyreceğini varsayıyorum
  • Render alabilecek seviyede değil. 1 saate kalmadan kapanır. Server çalışıyor laptop üzerinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ısınmadığı sürece istediğiniz kadar çalışabilir bence.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.