Şimdi Ara

Laptop Ekran Kartı Chipset Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar resimde göreceğiniz şey (bildiğim kadarıyla ekran kartı çipi) bilgisayar kullanımdayken çok fazla ısınıp kendini kapatıyor.Ve malumunuz cihazı kullanamıyorum bildiğim kadarıyla ısıl işlem yapılınca durum çözülebiliyormuş.Böyleyse nasıl yapabilirim?Teşekkürler.


    Laptop Ekran Kartı Chipset Sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Selamlar,

    Fırınlama işlemi için bu bileşeni söküp takabilmeniz gerekli eğer genede denemek istiyorum olursa olur olmazsa olmaz derseniz diğer bileşenlerin bu ısıya dayanma ihtimali daha düşük ama profesyonel bir fön makinasıylada bu işlem bir nebze yapılabilir. Fakat bu işlem genelde çalışmayan yada sorunlu çalışan ekran kartlarına yapılır. Ekranda bozulmalar, çizgiler, olmaması gereken noktalar vs gibi.. Sıkıntı çıkarmayan bir ekran kartına yaptığınızda sonuç alamayabilir ayrıca ekran kartını hiç edebilirsiniz.

    Ekran kartı düzgün çalışıyorsa üstündeki aktif yada pasif soğutucu altına kaliteli bir macun sürerek yeni fan takmanız daha yerinde bir onarım olacaktır.

    Kolay Gelsin..
  • Sağolun macun sipariş ettim bir de öyle deniyeceğim.Isınma sorunu olmadan önce soğutucusu yoktu sonra pasif soğutucu taktik aradaki macun kuruyunca yine işlevini yitirdi.Anlaşılan ölene kadar böyle kullanacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucusu yoktu demişsiniz. Bu laptop anakartı olduğuna göre ve laptoplarda onboard ekran kartı hep işlemci içine gömülü olduğuna göre ayrıca harici ekran kartlarının hiç biri soğutucusuz olmadığına göre bu parça güney veya kuzey köprüsü diye tahmin ediyorum. Tabi yeni bilgisayarlarda bu da işlemciye gömüldü. Ayrıca ısınan güney köprüsü görmedim bu güne kadar. Bu durumda eski bir laptobun kuzey köprüsüne bakıyoruz. Termal macun sürüp üstüne pasif bir soğutucu takmak en güzeli. Mümkünse bir miktar işlemci frekansı ve voltajı düşürülüp kullanılırsa performans kaybı olsa da güç tüketimi düşeceğinden ısınma sorunu da bir nebze ortadan kalkacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Voltaj düşürme ayarını nasıl yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.