Şimdi Ara

Laptop batarya/şarj/kasma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 5 yıldır kullandığım Monster Abra A5 V5.2 notebook'um var. Bununla alakalı kompleks bir sorunum mevcut, zor olsa da yazma yetim yettikçe açıklamaya çalışacağım.

Dün FIFA 20 oynarken bir anda elektrikler kesildi. Laptop'um şarjdaydı fakat yaklaşık 5-10 saniye sonra laptop da kapandı. Elektrikler gelince laptop'u açtım fakat şarj olmuyor, prizde takılı %0 şarj görünüyordu. Haliyle şarj adaptörünü çıkardığım anda da pc aniden kapanıyordu. Bilgisayar açık şekilde yaklaşık 2-3 saat bekledim fakat şarjda herhangi bir artış olmadı. Bilgisayarı kapattım ve tüm gece şarjda bıraktım. Sabah uyandığımda bilgisayarın şarj ışığına baktığımda şarj full ışığını görünce sevindim ve bilgisayarı açtım. Şarj %100 dolu görünüyordu. Fakat şarj kablosunu çıkarmayı denediğim an bilgisayar yine tak diye kapandı. Bilgisayarı şarj kablosuyla tekrar açtığımda şarj %95 görünmesine rağmen şarj kablosunu her sökmeye çalışışımda laptop aniden kapandı ve şarj kablosu takılı olmadan da açmam mümkün olmadı. Bu olaylardan yola çıkarak ve aletin de 5 senelik olduğunu düşünerek sorunun bataryada olduğunu düşündüm. Monster'ı aradığımda yeni batarya için yaklaşık 600 tl gibi bir fiyat verdiler.

Şimdi benim asıl sorunum şöyle; Bu laptopu sadece ev içinde kullanıyorum, dışarıya 1-2 kere anca çıkarmışımdır. Her zaman da şarja takılı şekilde kullanırım. Bu yüzden aslında bataryanın benim için pek bir anlamı yok gibi. Fakat anlatılması zor kısım da şu; bilgisayarı ilk aldığımdan beri her zaman; bilgisayarı şarj takılı şekilde açarım, oyuna girerim ve oyun belirgin bir şekilde kasma yapar. Ben de bilgisayarın arkasından şarj kablosunu hemen çıkarıp takarım ve oyun hemen akıcı hale gelir. (Şarj kablosunu çıkarınca ekran parlaklığı falan azalıyor yani makinenin en başta şarj almadığını düşünmüyorum) Bu hareket benim için rutin hale geldiğinden bu olayı açıkçası çok sorgulamadım fakat bu şarj kablosunu çıkarıp takma hareketi benim için her zaman çok önemli oldu. Şimdi ise bataryam ölü olunca bu şarj kablosunu çıkarıp takma aksiyonunu yapamıyorum(pc kapanıyor) ve her oyun kasıyor. Sizce bu durum neden kaynaklı olabilir, çözülebilir mi? Çünkü eğer bu sorunu çözebilirsem 600 tl'lik masraftan da kaçınmış olacağım. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir, teşekkür ederim.

• Yukarı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam laptopları (özellikle güçlü olanları) bataryasız kullanınca tam performans alamıyorsun, adaptörün gücü beslemeye yetmiyor, bataryadanda destek alıyor. Benim Dell 7567 SSHD ile kullandığım sizinkisi gibi GPU işlemlerinde donuyordu, tak çıkar yapıyordum. SSD alıp sistemi oraya geçirince o olay bitti. Sizin gibi hep şarjda kullanıyorum.

Monster her zaman şerefsiz bir markaydı. Bu forumda, arıza tespit için istenilen paraları, açıp macun değiştirmek isterken lego gibi kolayca çıkan(burada kırılan) flex tırnakları, kondansatörleri hep duydum... Şimdi de dandik bir batarya için 600TL istiyorlar?

He bu arada , bataryanın dandikliği mi, adaptörün dandikliği mi dersiniz bilmiyorum, elektrik kesintisinde o adaptör voltaj dalgalanmasını bilgisayara taşıdığı sırada içinde batarya olmasaydı şuan anakart pertti.

Şu konuya bakın bir, en sonda bir tavsiye var.
    https://forum.donanimhaber.com/monster-abra-a5-v5-2-batarya-algilamama-sorunu--114181787

İşe yarayıp yaramadığını yazarsanız sevinirim.

Batarya :
    GittiGidiyor
    Orjinal Monster Abra A5 V5.2 Batarya Pil Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/orjinal-monster-abra-a5-v5-2-batarya-pil_pdp_539940075

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 5 Nisan 2020; 12:47:53 >

• Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Araştırırken o attığınız konuyu ben de görmüştüm. Bataryayı çıkarıp 1 dakika-yarım saat-1 saat tüm zaman dilimlerinde çıkarıp bekledim fakat bir faydası olmadı. Attığınız batarya linkini de görmüştüm hatta firmaya da 2 gün önce uyum vs konusunda mesaj attım fakat geri dönüş yapmadılar. Sonra firmayı biraz araştırınca onlardan batarya alanların çok mağduriyet yaşadığını gördüm. Şu linkteki tüm şikayetler neredeyse 2.el, bozuk, uyumsuz bataryayla alakalı. Başka bir sitede daha buldum aynısını fakat o da neredeyse monster fiyatıyla aynı. Kendi ilimdeki bilgisayarcılara sorduğumda da çoğu açıkça verecekleri ürünlerde büyük ihtimalle uyum sorunu olabileceğini söyledi. Sanırım maalesef monster'a yollamak tek çare gibi duruyor. Tekrardan teşekkür ederim.

• DeRozan kullanıcısına yanıt
    O Monster fiyatıyla aynı olan baktığınız sitede havale ile almanız daha mantıklı eğer orjinal ürünse ellerindeki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 5 Nisan 2020; 14:13:13 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pil Problemi Yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.