Şimdi Ara

Laptop Açılmama Sorunu (bip sesli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar, öncelikle olayın nasıl başladığını anlatmak istiyorum. bugün laptopla yaklaşık 7 saat zaman geçirdim. bu 7 saatin sonuna kadar sorun yoktu ve daha öncesindende olmamıştı. webde gezinirken windows saçmalamaya başladı. masaüstünde 2 simge arasında sürekli seçim yapıyor, satır boşluklarını seçtiğimde ise sanki t harfine sürekli basarmışcasına tttttttttttttt yazıyodu. bende mecburen res atmak zorunda kaldım. attıktan sonra casper logosu geldi ve arkasından sürekli durmayan bip bip bip sesi çıkarttı (sürekliden maksat biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip değil, her yarım saniyede bir durmayan bip ) sonra laptobun arkasını açtım ramlere baktım bir sıkıntı gözükmüyor. herhangi bir yanık kokusuda yok. ramlerin her şekilde yerlerini değiştim yinede düzelmedi (bir keresinde düzelip bir şekilde açıldı ama yine windows aynı sapıtmayı yapınca res attım ve bu sefer açılmadı) yardımlarınızı bekliyorum..

not: bip sesini kesinlikle duymanız gerekirse videosunu atabilirim.

http://youtu.be/y917vmUJxJc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberjack -- 2 Mayıs 2014; 21:18:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bip sesinden bip sesine fark olduğunu eminim bilenler anlayacaktır, şu biip sesini duymak oldukça faydalı olacaktır.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    videoyu yükledim, linki ilk mesajımda mevcut

• Sistemde arıza var herhalde normalde banada haberdar et ile haber vermesi gerekirken vermemiş o yüzden cevabım gecikti ki sayfayıda tamamen tesadüf eseri açmış bulundum.

Neyse biz sorunumuza dönelim. Ses anakart kaynaklı, notebookunuzu düşürdüyseniz, çarpıysanız, otomobil gibi bir araç ile seyahet ettirdiyseniz ram+ekran kartı (ikincil bir ekran akrtı var ise) bunları çıkartıp (Bu kısım size kalmış: yuvalarını minik bir diş fırçası veya benzeri malzeme ile nazikçe temizleyin, elektrik süpürgesi ile tozları ve artıkları çekin) yuvalarına tekrar, dikkatlice takın (İki adet ram takılı ise bunları sırası ile deneyin lütfen). İyice oturduklarından emin olun. Sonuçlarda bi düzelme olmaz ise ödünç bulmaya çalışacağınız bir adet rami bilgisayarnızda deneyin. Hala bir netice alamamış iseniz ram veya ekran kartının anakart yuva girişlerinde bir arıza olasılığı veya bios arızası olasılığı düşünülebilir. Anakart ekrankartıve/veya ram yuvalarındaki arıza için yapabilecek bir şeyiniz yok, bu arızalar için teknik servise gitmelisiniz. Bios arızası için bios kurtarma (mümkünse) yada bios yazımını deneyebilirsiniz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

NOT: Garantisi mevcut ise bu işlemleri es geçip servisie gönderiniz. Bios yazımı oldukça dikkatli yapılsa dahi olumsuz sonuçlanıp daha büyük sıkıntılar doğuracak bir işlemdir. Ya bunu göze alıp işlemleere başlayınız veya bir uzmandan yardım alınız/ uzman bir servise bırakınız.

• dopac34 kullanıcısına yanıt
    ayrıntılı çözümler için çok teşekkür ederim, ben bir kaç gün önce tanıdıgım servise verdim ve oda kart veya sistemlerde bir sorun olmadığını ve laptopun içini, klavye altlarını temizleyince düzeldiğini söyledi. daha öncesinde (yaklaşık 2 yıl) klavyeye deterjan dökülmüştü ve klavyenin aralarına kaçmıştı. bu zamana kadar birşey olmamıştı ama sanırım anca tuş girişlerini tıkadı ve laptobun fazla tuş basımından kitlenmesine neden oldu. neyseki şuan sorunsuz olarak çalışıyor :)

• geberjack kullanıcısına yanıt
    Problemin çok daha basit bir neden ile meydana gelip çözülmesine sevindim. Umuyorum bundan sonra temizliğe bilgisayarınızıda götürmezsiniz . Geçmiş olsun, iyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.