Şimdi Ara

Laptop 16 GB ram mi 24 GB ram mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopumda boşta slot var şuan üzerinde 1 adet 8 gb 2666mhz samsung ram takılı
    sizce 2.slota kingston 8 gb 2666mhz mi alsam daha yararlı olur yoksa
    kingston 16 gb 2666mhz mi bazı forumlarda 2x8 olması daha iyi demişler ama emin olamadım. Hem yoğun ram kullanımı olan program kullanacağım çalıştığım işten dolayı (Tek program yaklaşık 7-8 gb ram kullanıyor ofis bilgisayarlarında)
    Ayrıca ara sıra oyunda oynayacağım cod warzone filan(malum rami sömüren bir oyun) fakat donanım kısmında pek bilgili değilim bu yüzden fikrinizi almak istiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

16 GB RAM ve 24 GB RAM: Hangisi Sizin İçin Daha İyi?

Bilgisayarınızdaki RAM miktarı, performansı ve verimliliğini önemli ölçüde etkiler. 16 GB ve 24 GB RAM, dizüstü bilgisayarlar için yaygın seçeneklerdir. Ancak, hangi seçeneğin sizin için daha iyi olduğunu belirlemek ihtiyaçlarınıza bağlıdır.

16 GB RAM'in Avantajları:

• Günlük görevler (ör. web'de gezinme, e-posta gönderme) ve hafif oyunlar için yeterlidir.
    • Uygun fiyatlıdır ve çoğu dizüstü bilgisayar için mevcuttur.

16 GB RAM'in Dezavantajları:

• Çoklu görev, video düzenleme veya ağır oyunlar gibi kaynak yoğun görevlerde sınırlamalar yaşayabilirsiniz.
    • Yakın gelecekte RAM'inizi yükseltme ihtiyacı duyabilirsiniz.

24 GB RAM'in Avantajları:

• Çoklu görev, video düzenleme, ağır oyunlar ve diğer kaynak yoğun görevler için idealdir.
    • Gelecekte RAM yükseltmesi ihtiyacını azaltır.
    • Ağır iş yükleri için daha iyi performans ve verimlilik sağlar.

24 GB RAM'in Dezavantajları:

• 16 GB RAM'den daha pahalıdır ve tüm dizüstü bilgisayarlarda mevcut olmayabilir.
    • Kullanılmayan RAM'e sahip olmak kaynak israfına yol açabilir.

"24 gb ram olur mu?" Sorusunun Yanıtı:

"24 gb ram olur mu?" sorusunun cevabı, kullanımınıza bağlıdır. Günlük görevler ve hafif oyunlar için 16 GB RAM yeterlidir. Ancak, çoklu görev, video düzenleme veya ağır oyunlar gibi kaynak yoğun görevler yapıyorsanız, 24 GB RAM gelecekte performans sorunları yaşamamanızı sağlar.

Sonuç olarak, hangi RAM miktarının sizin için en iyi olduğu, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlıdır. 16 GB RAM, uygun fiyatlı ve günlük görevler için yeterlidir, ancak 24 GB RAM daha iyi performans ve gelecekte yükseltme ihtiyacını azaltır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • slotun 16 gb destekliyor mu ona bak öncelikle
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Destekliyor hocam ben sadece oyunlarda mesela 16-24 farki cok olur mu 8-16 arasindaki fark büyük cogu oyunda fps drop sorununu cozuyor ama 24 abarti mi olur bilemedim 300 tl gibi fiyat farki var o kadar etki etmez diye dusunuyorum ama yine de sormak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki laptoptaki ram sabit mi yoksa harici mi? hariciyse 2 16 alman daha iyi şayet ram sabitse 8 alman daha iyi yani 8 16 iyi olmaz
  • Slotları aynı kapasiteden ram ile doldurman sağlıklı çalışmasına yol açar.
    Not: anakart ile uyumlu olup olmadığını kontrol etmende yarar var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    harici ama 2 16 alamam şuan zaten 1.5 sene sonra filan masaüstü sistem toplayacağım 16 gb 1.5 sene idare etmez mi?
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    o zaman 8 gb alıyorum hem sistem uyumlu çalışır hem de daha ucuza mal etmiş olurum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    32 gb ram tavsiyesi.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • al 8 gb geç o zaman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.