Şimdi Ara

Laptoba sıvı dökülmesi sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık olarak 4 saat kadar önce laptoba ayran döküldü.Klavye bölümünün hemen hemen yarısı
    haliyle ayran oldu.Sonuç anında kapadım.2 veya 3 saat kadar geçtikten sonra açtım ama açılmadı.Daha doğrusu ekran gelmedi.Normalde açma tuşunun ışığı sürekli yanar lakin bu sefer ışık gelmedi.Fan da direkt olarak çok süratli dönmeye başladı.Sonrasında kapayıp içini açtım ve kalan sıvıları temizledim.Sonrasında tekrar açmadım.
    Sizce en kötü veya en iyi senaryolar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Lenovo b5400 laptop.
    Şayet gerekli ise özelliklerinide yazarım.

• Oksitlenme yapar.Kola dökülmüştü.Ben 4 sene çok rahat kullandım en ince detayına kadar temizlemiştim.Ses kartı oksitlemeden çalışmadı değiştirdim. İçin rahat etmezse Lenovo teknik servisi nasıl bilmiyorum ama teknik servise temizletebilirsin.
  • Hocam yanlız bilgisayar açılmıyor yani açılıyor ama ekran gelmiyor.Bunun hakkında neler yapmam lazım.
    Yani tahmini senaryo ne olabilir.
    Örneğin ekran kartı yanmış gibisinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih448 -- 31 Aralık 2015; 4:53:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatih448

Hocam yanlız bilgisayar açılmıyor yani açılıyor ama ekran gelmiyor.Bunun hakkında neler yapmam lazım.
    Yani tahmini senaryo ne olabilir.
    Örneğin ekran kartı yanmış gibisinden

Ekran kartı da yanmış olabilir, modelin tam içini bilmiyorum ekrana giden kablolar yanmış olabilir. Tamamen şans işi. Sıvı teması serviste zaten garanti dışında olacak, en erken pazartesi götürürsün..yerinde olsam tüm parçaları söker devre temizleyici spreyle temizlerdim birkaç saat bekletirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .S -- 31 Aralık 2015; 5:20:44 >
  • Garanti ile uğraşmak istemiyorum.Bir bilgisayarcı ne olduğunu anlayabilir mi ?
    Ayrıca daha önce o kadar derine inmedim.Bütün parçaları sökme konusunda.

Not:Yakın bir zamanda fan temizliği ve macun değişikliği için komple söküldü,yani yüksek ihtimal şuan garanti dışı.

Edit:O videodaki arkadaş sadece klavye değiştiriyor,komple söküm videosu ufak bir araştırma sonucunda bulamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih448 -- 31 Aralık 2015; 5:21:26 >
  • quote:

Garanti ile uğraşmak istemiyorum.Bir bilgisayarcı ne olduğunu anlayabilir mi ?
    Ayrıca daha önce o kadar derine inmedim.Bütün parçaları sökme konusunda.

Not:Yakın bir zamanda fan temizliği ve macun değişikliği için komple söküldü,yani yüksek ihtimal şuan garanti dışı.

Edit:O videodaki arkadaş sadece klavye değiştiriyor,komple söküm videosu ufak bir araştırma sonucunda bulamadım.

Bilgisayarcı anlarda bence notebookta servis en mantıklısı. En derine kadar sök temizle. Basit zaten hemde parçaları vs öğrenmişsin olursun. Moralini bozma ıslaklık vardır hala aç kurula hava alsın parçalar yavaş yavaş tak.

Aşağıdaki videoda yüzeysel anlamda sökümü göstermiş;
    https://www.youtube.com/watch?v=lkBmzuSVlAo

• Hemen hemen tüm laptopların aynı zaten video klavye sökümü önemli bilmeyen için. Arkadan vidaları söktükten sonra paneli kaldırıp devam edeceksin. Bak bu adam tamamen sökmüş farklı model ramlerin fanın vs değişik yerde olduğunu düşün.
    https://www.youtube.com/watch?v=_aREsqP0dSI
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eyvallah hocam gecenin bu saatinde yardımcı olduğun için.
  • quote:

Eyvallah hocam gecenin bu saatinde yardımcı olduğun için.

Ne demek aynı şeyleri ben de yaşadım ilk defa açtım notebooku, her türlü bilgisayarcıya gidecek garanti yok zaten için rahat dikkatlice düzenli yaptığında sorun çıkmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.