Şimdi Ara

lap top hiç açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar umarım derdime çare bulunur sorunum laptoptum hiç açılmıyor laptoptun marka ve modeli casper nirvana nb yaklaşık 2 hafta önce windows kendini güncelledi ve ne oldu ise ondan sonra oldu sistem kendini güncelledikten sonra bilgisayar kendini yeniden başlatmak üzereydi ki hiç açılmaz oldu power tuşuna basıyorum ilk 15-20 saniye sessiz normal duruyor sonra birden fan sesi geliyor yaklaşık 10 saniye içerisinde kapanıyor eğer fişe takılı ise bu sürekli tekrar ediyor bıraksam sabaha kadar kendini açıp açıp kapatır ama eğer laptop pili var ise kendini kapatıyor bir daha açmıyor taki ben açmak için tekrar power düğmesine basmaz isem ama asıl sorun power tuşuna bastığım andan kapanma anına kadar ekrana tek piksel renk ışık dahi gelmiyor ekran tamamen tepkisiz simsiyah tüm F tuşlarını denedim yok sağına soluna bakıyorum belki bir reset gibi düğmesi tuşu ne bileyim bir zımbırtısı vardır diye ama oda yok ekranı açamıyorum belki ekranı açabilsem bu sefer kendi kendine kapanma ve açma sorunu nu gidermeye uğraşacağım ama hele bir ekranı açmayı başara bilsem keşke sorunu bilen varsa yada daha öncede başına gelen varsa lütfen yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Epromdan Yapabilir.
  • Belli güncelleme sistem dosyalarınıza sıkıntı vermiş bazı arkadaşlar win8 kurulu leptoplarında kurulum yaparken güncellemelere sıra geldiğinde aynısı oluyordu bazı güncellemeler hata verebilir.Hiç recovery ekranını görüyor musunuz açılırken veya bios ekranını ekranı açamıyorum demişsiniz?
    Önemli bilgileriniz varmı?
    Varsa eğer recovery çalıştırma durumuda söz konusuysa tavsiyem hddyi söküp başka bir makineye takın bunu harici hdd kutusuyla yapabilirsiniz hddnin içine ulaşır önemli verilerinizi yedeklersiniz daha sonrasında tekrar hddyi makinenize takıp recovery işlemini yaparsınız.
  • Uğuraa09 arkadaş eprom nedir bilmiyorum açıkçası biraz daha açarsan sevinirim cengaver arkadaş ekrandan hiç bir şekilde tepki alamıyorum bırakın recovery ekranı nı ekranda hiç bir tepki yok servis en son çare olarak düşünüyorum en azından halledeyim ki daha sonra başıma gelirse kendim halledeyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mkmustafakucuk M kullanıcısına yanıt
    Açma düğmesine bastıktan sonra f2 veya del tuşuna basılı tutarak bios'a girebiliyor musun?


    Bios'a girebiliyorsan ve bios ekranında bilgisayarın kapanmıyorsa o zaman windows güncelleme sırasında açılması için gereken bazı dll dosyalarına zarar vermiş olabilir.

    Bunu da kendine aynı bir windows sürümü kurulumu ile DVD'den veya USB'den açılış dosyalarını düzelterek sorunu çözmeye çalışabilirsin. Windows kurulumu ekranında onarma seçneği ile açılışını düzeltebilirsin.


    Eğer çok fazla zarar yok ise windowsunu kurtarabilirsin. Ha baktın olmuyor o zaman sıfırdan format atmak zorunda kalabilirsin.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Adam hiç görüntü alamadığını söylüyor dolayısıyla format yada biostan müdahale şansı yok
  • mkmustafakucuk M kullanıcısına yanıt
    Hard diskini başka bir makinede çalıştımayı denemelisin.Bunları gördüğümden söylüyorum aynısı arkadaşın makinesinde oldu daha yeni benim makineye taktım sistemi başlatabildim.Böyle bir şey denemelisin yada başka bir makineye hddyi harici hdd kutuları kullanarak bağlayabilirsin içindeki verileri ulaşırsın.Senin sistem dosyaları zarar görmüş mekanik bir arıza olma durumuda var hddyi test etme imkanıda bulabilirsiniz.Donanımsal sıkıntılara buradan pek müdahale şansımız yok karışık yazılımsal sorunlardan sizin becerinize bağlı bazen anlatmakla olmuyor benim çantamda bu tip sıkıntıları gidermek için her türlü aparat oluyor yeter ki ana donanımlarda sorun olmasın gerisinin üstesinden gelinir.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Yeni leptopların bir çoğunda açılış sırasında bios logosu, bilgisayar marka logoları vs... gibi gösterimler kapalı olabiliyor. Power'a bastıktan sonra o kısımı atlayıp, direkt windows'a girmeye çalışıp giremediği için görüntü gelmeyecek zaten. Eğer bios'a girebilirse ekran kartında bir sorun olup olmadığını anlarız.

    Yok giremiyorsa zaten o zaman yapacak bir şey yok. En azından bir ihtimali eleriz.


    Ekran kartında bir sıkıntı olma ihtimalini düşünmüyorum gerçi ama olur ya güncellemeye denk gelmiştir ve güncellemeden sonra sorun nüksetmiştir. Bizim de bu yüzden kafamız karışabilir.


    Böyle bir durumda zaten bu sefer de leptopun üzerindeki monitör çıkışlarından başka bir monitöre bağlayıp görüntü almaya çalışacaz. Hdmi vga veya başka bir çıkışı kesin vardır. Leptop üzerinde bununla görüntüyü başka bir cihaza aktarıp sorunun ekran kartından olup olmadığını kesin olarak belirleyeceğiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkmustafakucuk

    Uğuraa09 arkadaş eprom nedir bilmiyorum açıkçası biraz daha açarsan sevinirim cengaver arkadaş ekrandan hiç bir şekilde tepki alamıyorum bırakın recovery ekranı nı ekranda hiç bir tepki yok servis en son çare olarak düşünüyorum en azından halledeyim ki daha sonra başıma gelirse kendim halledeyim

    Silinip Programlanabilir Salt Okunur Bellek
    Yani İçinde Yazılım Var Onun Sayesiyle Pcyi Kullanıyorsunuz
    İçindeki Bilgiler Güncelleme Aşamasında Siliniyor Öncelikle Asus X Serilerinde Hep Başıma Gelen Bir Olaydır Güncelleme Yaptıktan Sonra Tekrar Açılmama Hatası Epromdur

     lap top hiç açılmıyor




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.