Şimdi Ara

LAN ile Ag Baglantisi Kurma (3 pc + 1 server) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • genellikle unix tabanlı işletim sistemleri kullanılır.. çok da önemli değil.. siz sadece basit bir arayüzle karşılaşacaksınız...
    qnap nas ünitelerini öneririm fiyat/performans olarak iyi ürünlerdir.

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

genellikle unix tabanlı işletim sistemleri kullanılır.. çok da önemli değil.. siz sadece basit bir arayüzle karşılaşacaksınız...
    qnap nas ünitelerini öneririm fiyat/performans olarak iyi ürünlerdir.

bugun bahsettim projeyi verene, az once bana qnap nas ornegi gosterdi ve dediginiz gibi basit bir arayuzle karsilastik.
    sorun su ki, istedikleri; yarin teknisyen vs server'e gittiginde server'deki dosyalara bakmak icin en azindan office'e ihtiyaci olacak ve sunulan arayuzde bu islemler zor olacak,diger sekilde teknisyen dosyalari usb ye kaydedip baska pc'ye gidip usb'yi takamaz her seferinde bir excel word'e bakmak icin. o yuzden windows gibi bir isletim sistemi olsun istiyorlar, bu nas ile mumkun degil sanirim :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smy_ -- 3 Haziran 2014; 18:08:37 >
    bilgisayarınıza flash bellek takmışsınız gibi düşünün... dosyalar client üzerinden görüntülenecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 3 Haziran 2014; 18:22:01 >

dosyaları zaten ağ üzerinde kendi bilgisayarınızdan görüntüleyeceksiniz...
    qnapın kendine ait bir masaüstü olmayacak öyle düşünmeyin...
    bilgisayarınıza flash bellek takmışsınız gibi düşünün... dosyalar client üzerinden görüntülenecek...

haklisiniz anliyorum ne demek istediginizi ki bana da mantikli geldi ama emir kulu oldum, birsuru ufak tefek sorun cikariyorlar .
    Simdi soyle aciklayayim, bu 3 Pc atolyelerde, bazi teknisyenlerin eli altinda. Ama server'a teknisyenler ulassin istemiyorlar, bir kosede tamamen guvende olsun, bilgisayar burosundakiler direk server odasina girip direk server uzerinden ulasmak istiyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smy_ -- 4 Haziran 2014; 11:02:31 >

• bu seferki sorumu yazmam karisik olacak, bu yuzden teorik olarak bir sema yaptim, siyah renkli olanlar var su an, benim kirmizili olan kismi eklemem (server'e ayni agdan kullanilmayan bir IP verip) aglar arasinda bir sorun olusturur mu ? bunu yaparsam, ornegin: 10.132.170.1 ip adresli PC ye server'den ulasabilir miyim?

LAN ile Ag Baglantisi Kurma (3 pc + 1 server)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smy_ -- 5 Haziran 2014; 16:48:18 >
  • sanirim bu sefer yildiz yapacagim yerde var olan ag yuzunden agac topolojisi oluyor, o zaman da hepsi bir agda gibi davranacaklar. diger bilgisayarlarin (en ust satirdaki 6 bilgisayarin) serverdeki dosyalari gormemesini nasil saglayabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smy_ -- 5 Haziran 2014; 17:42:15 >
    Origin İd= guneyozcan
  • quote:

görmesini istemediğin makinelerde dosya yetkisi vermezsen serverdaki dosyaları göremezler.

su an farkettigim birsey; yaptigim semayi gerceklestiremem ki bir ag karti ile nasil iki ayri kablo baglayacagim + boyle yaparak ihtiyac yokken tumunu ayni aga alacagim, virus vs gibi riskler olacak. Sanirim bu fikirden vazgecip 3 pc ye de ikinci bir ag karti takip (.3, .103, .203) en bastaki gibi 3pc+1server u ayri bir aga alip(yildiz topoloji) varolan aga dokunmam en iyisi olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smy_ -- 6 Haziran 2014; 9:43:15 >
    Origin İd= guneyozcan
  • quote:

ne yapmak istediğini hiç anlamadım . tekrar yardım almanı öneririm.

bilmedigim bir konuda proje vererek onlarin ne yaptigini anlamadim bende...
    gidip sorumluyla konusayim, yoksa sacmalayacagim sanirim
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.