Şimdi Ara

Laguna II, LPG de egsoz gazı ışığı yanıp sönüyor, yardım...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
7.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2004 Laguna II 1.6 16v araçta daha 3 haftalık Zavoli sıralı sistem var. Bugün ilk kez tüpün deposunu Aygazda full lettim. işe gittim geldim yaklaşık 150km, sonra bi yerde durdum 1 saat oyalandım. hava yağmurluydu izmirdeyim. sonra çalıştırdığımda lpg de çekişden düştüğünü arasıra teklediğini farkettim. heralde motor soğuk diye devam ettim. sonra giderken birden
     Laguna II, LPG de egsoz gazı ışığı yanıp sönüyor, yardım...



    ışığı yanıp sönmeye başladı. hemen kanara çektim, refleks olarak kaputu açtım motora baktım. hmm diyip kapattım. sonra devam ettim, benzine aldım düzeldi bir süre sonra. tüpe alınca bir süre sonra tekrar yanıyor, benzine geçirince bir süre sonra düzeliyor yine.

    kitapçıkta ise anlamı şu yazıyor:

    Egzoz gazlarının kontrolü

    Egzoz gazlarının kontrol sistemi, hava
    kirliliği önleme sisteminin çalışma
    bozukluklarını belirlemeyi sağlar.

    Bu bozukluklar, zararlı maddelerin
    açığa çıkmasına veya nekanik hasarlara
    neden olabilir.
     Laguna II, LPG de egsoz gazı ışığı yanıp sönüyor, yardım...


    Gösterge tablosundaki bu
    ikaz ışığı sistemin varolan bozukluklarını belirtir.
    Bu ikaz lambası kontak açıldığında yanar ve üç saniye sonra söner.

    -sürelkli yanmaya devam ederse,
    bir an önce RENAULT yetkili servisine danışınız.

    -eğer yanıp sönüyorsa bu durum sona
    erene kadar motor devrini düşürünüz.
    Vakit geçirmeden RENAULT yetkili servisine danışınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berhansoylu -- 11 Aralık 2007; 21:20:28 >







  • Büyük ihtimalle lpg taktırdıktan sonra aracınızın gaz ayarında bir düzensizlik var, benzinde o ışık sönüyorsa proplem 100 de 100 lpg ayarı ile ilgili, renaulty servisi size bakmaz zaten servisin kapısından içeriye almazlar(lpg li araç giremez der ve kapıda sıkı kontrol yapıyorlar)
    Lpg yi ytaktırdığınız yere gidin ve ayarı pc den tekrar yüklesinler.
  • ben de de o ışık yanmıştı servise götürdüm ateşleme bobinleri değişti
  • peki lpg mi vardı? yani lpg de iken bu uyarıyı verip benzindeyken vermiyor mmuydu?
  • sanıyorum ki bujiler veya ateşlemede sorun var evet... tüpçüyle de konuştum. önce servise baktır bi, sonra gel ayarına bi daha bakalım dedi.

    renault mais servisi yerine bosch car service e gidicem...
  • araçta lpg var. ancak ilk çalıştırmada benzinde çalışıyor biliyorsunuz ve o andan itibaren gaza geçsede benzinde kalsada yapıyordu. bildiğim o lamba ateşleme lambası. bobinler değişti sorun gitti. renault serviste tanesi 80 ytl civarı pazarlık et. bir de 4 ü birden değişmeden tam randıman vermiyor. zira ben önce sadece sorunlu olan 1 tanesini değiştim iki hatfa sonra diğer bi tane daha sorun çıkarınca kalan 3 ünü birden değiştim. servisteki usta uyarmıştı.
  • 2. lpg enjektörü bozukmuş, dolayısıyla yakıt hava oranı bozuluyor ve çiğ yakıt atılıyor. böylece egzosdan çıkan şey için uyarı vweriyor durum buymuş.
  • Bahsettiginiz durum benim 2004 borada oldu .yalnız aynı şartlarda oluşmadı.arac lpg li .devir saati 4500 gecince aynı ikaz lambası yandı .arac kitabına baktım yakıt hava karışımı sorunu oldugunu öğrendim.arac dinlenince ikaz sönüyor.epeyden beri yüksek devirli kullanmadığım için birdaha karşılaşmadım. sorun galiba lpg ayarından kaynaklanıyor.
  • aynı sorun tekrar etti... üzüntülüyüm...
  • Hocam senin arabanın başına gelen olay babamın arabasında da olmuştu. Bujilerden ateşleme bobinine, rolanti kelebeğinden aküye hatta tek tek kablolara kadar her şeyi kontrol ettirdik ancak bir sonuç alamadık. Araba sabah çalıştırıldığında adeta sarhoşlaşıyor, rolanti dengesizleşip motor stop ediyordu. Taa ki sorunun asıl kaynağını buluncaya kadar.. Evet senin aracı bu hale getiren o katil "lambda sensörü"nden başkası değil. (en azından babamın arabada problem teşkil eden parça o idi)
    Lambda sensörü bilindiği üzere egzosttan atılan gazları denetleyerek optimun tüketim ve stabil bir performans sağlamak için icat edilmiş bir aygıttır. Bu aygıt motor çalıştığı andan itibaren dışarı atılan oksijen oranını ölçer ve aracın ECUsuna (beynine) sinyal gönderir. Beyin bu sinyali algılar ve yakıt-hava karışım oranını her daim ayarda tutar.
    Gelelim senin aracın derdine..
    Senin aracının bu şekilde dengesizleşmesinin sebebi, LPGye geçildiğinde aracın lamda sensörünün işlevini yapmasına rağmen beynin olaya müdahele edememesidir. Yani araç LPGye alındığında sensör oksijen bilgilerini aracın kendi beynine gönderiyor ancak aracımızın beyni, egzosttan atılan gazları denetleyemiyor. Niçin? Çünkü aracımız o anda kendi beyni yerine LPGnin beynine tabi olduğu için. Dolayısıyla sensör boşta kaldığını ya da arıza yaptığını düşünüp ikaz lambasını yakıyor.
    Zaten kendin de belirtmişsin. Benzinle kullandığımda sorun ortadan kalkıyor diye. Çünkü benzinle çalışırken aracın kendi beyni, aracın kendi sensörüyle uyum içinde, lpg beyni kara kedi gibi araya girmiyor.
    Bize çözüm olarak 2 depo benzini bitirinceye kadar hiç LPGye geçmeden aracı kullanmamız önerilmişti. Ama asla LPGye geçmeden! Biz de yanlışlıkla geçmesine engel olmak için lpgnin sigortasını söküp 2 depo benzini arabaya afiyetle içirdik. Önceleri çok saçma gelen yöntemi son çare olarak uyguladık ve araba gerçekten de düzene girdi. Açıklama olarak ustamız, bu 2 depo benzin tüketimi sonucunda sensörün, emisyon nominal değerlerini beyne yeniden kaydettiğini söyledi.
    Tabi benim burda yazdıklarım babamın arabası için geçerli bilgilerdi. Senin aracının problemi ve çözümü %100 bunlardır demek mümkün değil.. Tavsiyem işinde uzman olan ve elektronik bilgisine sahip bir LPG ustasına aracını göstermen...




  • ya laguna gıbı arabaya bınıyorsun gaz taktırıyorsun bence cok yanlıs!!!! ınsallah sorununu cozersın
  • laguna dediğimiz aracın 2. eli gerçekten çok ucuz. tabi temiz bulunabilirse.

    lagun II 1.6 gerçekten çok benzin yiyor. araç lpgsiz 1350 kilo. motor yetmiyor. lpg hem çekişi arttırıyor hem de benzinden tasarruf sağlıyor. lpg ucuz araçlara takılır diye bir kaide asla olmamalı bence. ya ultra zengin olmak lazım, ya da başka türlü üst sınıf araba alınamaz, onun kredi taksitine mi para yetiştircen yoksa benzin parasına mı? hem arabaya kesinlikle kalıcı bir hasar vermiyor yeni sıralı lpg sistemler. eskiki gibi olsa tamam derdim. şimdi lpg teknolojisini baya bir coşturdular. yakında ruslar aracın ecusunun yazılımına tüp için müdehale ederler az kaldı...

    üst sınıf araba dediğim ise, aşırı temiz arkadaşımın 2004 lagunası işte. ben satın aldım, o dizel araç aldı. 22.800 gibi bir rakam. ama tekrar ediyorum çok temiz... bi daha böyle bulsam varımı yoğumu satar yine alırım kendime. ki bu aldığımı babama aldık... sorun devam ettiği için imzamdan silmiyorum aracı.


    tanıdık bi usta binmiş 2 gün önce araca. bunda sorun yok demiş. şu an sadece arıza ışığı arada yanıyomuş işte. lambda sensörünün. ama 2. sorun oluştuğunda araç çekmemişti, o hala kafamı karıştırmakta ya hadi bakalım.

    çok teşekkür ederim fairway, yazdıkların gerçekten çok yardımcı oldu.




  • bende gazla çalısırken yanıyor benzinde yanmıyor acaba ilk başta gazcıya mı gitsem acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.