Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.664.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ismini listemize kaydetmeyi unuttuğumuz dostlar olabilir lütfen bize hatırlatın ekleyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

sn. arkadaşlar

Laguna II faz 1 için lastiklerle ilgili bir sorum var 2003 model yılı

Ben 22000 km de aldığımda orijinal olarak üzerinde ve stepnede 205/60/16 conti premium contakt lastik vardı, 60,000 km de lastikleri yeniledim fakat araştırdığım da hep 205/55/16 lastik kullanıldığını gördüm kararsız kaldım ama arayıp 205/60/16 Michelin energy Saver aldım.

Doğru ölçü mü aldık acaba?

Kullanıcı kitaplarında ise net bir bilgi yok her 2 tip de olabilir ülkeye göre denmiş klasik laflar.

Ben de aracımı aldığımda 205/60 R16 vardı, çok yıpranmıştı lastikler. Bu ebattaki lastikler çok fazla yaygın olmadığı için 205/55 R16 aldım. sava marka aldım. 4 lastiğe 480 tl verdim. aynı zamanda 60 yanaklarda yakıt tüketiminin biraz daha fazla olduğunu ama daha konforlu olduğunu diğer forumlarda okudum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macmaneman -- 11 Kasım 2009; 21:25:15 >

• Bir yararlı paylaşım daha. Arka bagaj üzerindeki kapağın ( ya da liftback) bozuk yollarda tıkırdadığını hepimiz biliriz. en azından benim arabada böyle. bende kalın tip kapı bantlarından aldım, bagaj kapağının oturduğu yere yapıştırdım 2 kat. tıkırdama sesleri azaldı.
  • Bir sorum olacak size. 40-50 km hızla Bozuk bir satıhtan geçerken (taşlı yol vb.) direksiyondan bir tıkırtı geliyor, sanki direksiyon yerinden oynuyormuş gibi. geçen hafta sol rutili değiştirmiştim ve rot ayarlarını yaptırdım. bu tıkırdama, bu değişim ve ayar sırasında yapılan yanlış bir işlemden kaynaklanabilirmi?
    motor takozu ile bir alakası var mı?
  • 1.6 motor kasa için 195 65 15 olmalı

quote:

sn. arkadaşlar

Ben 22000 km de aldığımda orijinal olarak üzerinde ve stepnede 205/60/16 conti premium contakt lastik vardı, 60,000 km de lastikleri yeniledim fakat araştırdığım da hep 205/55/16 lastik kullanıldığını gördüm kararsız kaldım ama arayıp 205/60/16 Michelin energy Saver aldım.

Kullanıcı kitaplarında ise net bir bilgi yok her 2 tip de olabilir ülkeye göre denmiş klasik laflar.
  • yanak ölçüsü arttıkça dolayısıyla lastik genel çapı artacağından yakıt tüketimini artırır diye öğrenmiştim bende

motor takozu arızasında daha ziyade kaput tarafından tırrrrrrrr diye bir ses geliyor arkadaşım
    o titreşimi direksyondada hissedebilirsin belki ama boşluk hissi vereceğini sanmam sizbir rotcuya gidin tekrar bence
    bir boşluk varsa oraada görülebilir yada ustanızla bir arnavut aldırımı yola girin mesela....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 11 Kasım 2009; 23:24:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickozy

markasını hatırlıyormusun birader

Hocam markası falkon autokit miş bunlar çinden fason mallar getirip satan bir firmaymış

Ölçü olarak 20" ve 24" inch almak yeterli

linki var:

http://www.falkon-autokit.com/index.php
  • quote:

Orijinalden alıntı: macmaneman

quote:

sn. arkadaşlar

Ben de aracımı aldığımda 205/60 R16 vardı, çok yıpranmıştı lastikler. Bu ebattaki lastikler çok fazla yaygın olmadığı için 205/55 R16 aldım. sava marka aldım. 4 lastiğe 480 tl verdim. aynı zamanda 60 yanaklarda yakıt tüketiminin biraz daha fazla olduğunu ama daha konforlu olduğunu diğer forumlarda okudum.

Hocam lastik için şöyle bir durum oluyor: satıcılar 205/55/16 çok yaygın olduğu için 55 yanağa yönlendiriyor dediğin gibi. 60 yanakta aradığın lastik marka ve tipi bulmak bayağı zor oluyor.

Fakat fabrika çıkışı 2.0 otomatik viteslere 205/60 takılmış ben aldığımda üzerindeki lastikler orijinaldi.
    km saati / sayacı ve yol bilgisayarı gibi aletler 205/60 'a göre ayarlı olduğundan orijinale sadık kalmak için 205/60 olursa iyi olur.

55 olduğunda lastik çevresinde 6.4 cm küçülme oluyor, bu da çevresinde % -3.14 bir fark getiriyor,

Surus sirasindaki suratiniz 90 Km/s gosterirken, asil suratiniz Km/s 87.17 oluyor.

Km sayacı da gerçekte 96.8 km yol gittiğinizde ekranda 100 km olarak yazacaktır.

Aşağıdaki siteden her türlü ebat için hesaplama yapılabilir:

http://www.antalyahondapower.com/Lastik%20Hesaplama.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 12 Kasım 2009; 9:39:13 >

• mastor bilgileri için teşekkürler birader
    bağlantı sorunu nedeni ile iş yerimden gün boyu giremedim nete
    şimdi evde açar açmaz bilgisayarı geldim hemen

bir soru bilgisayar ekranındaki yazıların çalıştıktan belli bir sure sonra hafif hafif silik hale gelmesinin nedeni ne olabilir?
  • selam arkadaslar, uyeler arasina beni de ekleyebilirseniz sevinirim.
  • hoşgeldin birader hemen eklerim hatta ekledim bile :)
  • [Deleted by Admins]
  • eyvallah birader
    şarjında bir sorun yok onu kontrol ettirmiştim
    diğer ihtimalleri de bir gözlemleyelim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickozy

eyvallah birader
    şarjında bir sorun yok onu kontrol ettirmiştim
    diğer ihtimalleri de bir gözlemleyelim bakalım

nickozy

Laptop ekranı mı görüntü kaybolan ? LCD yada Normal tüplü ekranlı PC mi?
  • quote:

quote:

quote:

sn. arkadaşlar

Hocam lastik için şöyle bir durum oluyor: satıcılar 205/55/16 çok yaygın olduğu için 55 yanağa yönlendiriyor dediğin gibi. 60 yanakta aradığın lastik marka ve tipi bulmak bayağı zor oluyor.

Fakat fabrika çıkışı 2.0 otomatik viteslere 205/60 takılmış ben aldığımda üzerindeki lastikler orijinaldi.
    km saati / sayacı ve yol bilgisayarı gibi aletler 205/60 'a göre ayarlı olduğundan orijinale sadık kalmak için 205/60 olursa iyi olur.

55 olduğunda lastik çevresinde 6.4 cm küçülme oluyor, bu da çevresinde % -3.14 bir fark getiriyor,

Surus sirasindaki suratiniz 90 Km/s gosterirken, asil suratiniz Km/s 87.17 oluyor.

Km sayacı da gerçekte 96.8 km yol gittiğinizde ekranda 100 km olarak yazacaktır.

Aşağıdaki siteden her türlü ebat için hesaplama yapılabilir:

http://www.antalyahondapower.com/Lastik%20Hesaplama.html

km sayacı, ancak jant çapı değiştikçe değişiklik gösterir diye düşünüyorum. Diğer türlü, yanak çapı ister 55 olsun ister 60 olsun lastiğin diş derinliği azaltıkça yaptığın gerçek km değişmez mi? yanlış mı düşünüyorum. ben, 205/60/16 olan lastiği 205/55/16 olarak değiştirdim. km sayacında değişiklik olmaz bence.

• yok abi arabanın bilgisayarının lcd ekranı varya gösterge panelinde oradaki yazılar. kaybomuyor hafif silikleşiyor ciddi bir durum değil dert edilecek bir şey de değilde bir sorayım dedim böyle bir şey yaşayan varmı laguna II lerde merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 12 Kasım 2009; 20:57:28 >
  • Arkadaşlar biliyorum çok soruyorum :) Araba konusunda çok titizim ne yapayım. Bozuk yollarda gidince, direksiyondan lakırtı tıkırtı geliyor. çok sık yapmıyor ama yine de rahatsız ediyor. nickozy arkadaşım rotlardan demişti, hafta sonu servise götüreceğim. başka olası sebepleri dusunuyorumda. nette biraz araştırma yaptım. olası sebepler: tıkırtı burcu, rutil, rot, direksiyon kutusu, direksiyon mafsalı, civataların gevşemesi vb...daha geçen hafta sol rutili değiştirmiştim. servis bıkacak artık benden :) sizce ne olabilir?
  • quote:

Arkadaşlar biliyorum çok soruyorum :) Araba konusunda çok titizim ne yapayım. Bozuk yollarda gidince, direksiyondan lakırtı tıkırtı geliyor. çok sık yapmıyor ama yine de rahatsız ediyor. nickozy arkadaşım rotlardan demişti, hafta sonu servise götüreceğim. başka olası sebepleri dusunuyorumda. nette biraz araştırma yaptım. olası sebepler: tıkırtı burcu, rutil, rot, direksiyon kutusu, direksiyon mafsalı, civataların gevşemesi vb...daha geçen hafta sol rutili değiştirmiştim. servis bıkacak artık benden :) sizce ne olabilir?

sevgili kardeşim rotlardan demedim rotçuya bir götür onlar daha detay bar ve bulurlar bulmazlarsa ustan yardımcı olacaktır.
    ayrıca direksiyondan geldiğine eminmisin eğer öyleyse ilk bakacakları yer direksyon kutusu olacaktır.
    büyük ihtimalle ön düzenle ilgilidir onların en hayati ve direk parçası da direksyon olduğundan sen direksyonda hissediyorsun doğal olarak
    ben sana bir soru sorayım park ettiğin yerde veya kartel muhafazasında bir yağ akıntısı varmı
    akis körüğünde bir aıza olmadığından emin ol zira akis körüğü içerisindeki yağ şanzımanla ortak kullanılıyor yani körükte bir arıza olsa önce şanzıman yağını boşaltıyorlar

yanlışım varsa düzeltin lütfen

• ayrıca lütfen sormaktan eya paylaşmaktan çekinmeyelim sadece tekrara düşmek sıkıntı olabilir.
    forumu aktif takip edersek meselelere daha çabuk vakıf olur ve tekrara düşmeyiz
    bu arada size bir link vereyim yabancı ingilizce si olan arkadaşlar istifade edebilirler ben takip ediyorum çok hoşuma gitti belki bilenleriniz de vardır

http://www.renaultforums.co.uk

bu forumda klima ekran lambasından start stop butunundaki lamasının değişikliğne kadar pek çok konuda bilgi var hemde resimli anlatılıyor
  • [Deleted by Admins]
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.