Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24.194
Cevap
250
Favori
1.664.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizin oradaki piyasaya da da gelmiştir mutlaka özel bir ürün değil çin malı galiba her yere dağıtım oluyordur mutlaka fakat adamlar artık kaliteli mal yapmayı öğrendi avrupaya kök söktürüyor avrupada işsizlik varken çinde üretim artmış.
  • markasını hatırlıyormusun birader
  • Akşama bakıp iletebilirim

Fakat forumda vardı galiba bazı malum markalarda silecekler kollarıyla birlikte değişiyormuş fiyat 1000 tl lerden bahsediliyor 3-5 sene gider demişler gerisini siz düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 11 Kasım 2009; 10:51:42 >
  • nickozy,
    bunların Türkiye'de ilk çıktığı yıllarda ilk olarak Tiger markalı olanlarından almıştım. Daha sonra aldıklarımın hiçbiri onun kadar kalteli çıkmadı. Diyeceksin ki o ne markası, bilmiyorum? Muhtemelen o da Çin'dir. Ama çok memnun kalmıştım. Ben İzmir'de aksesuarcılardan almıştım.
  • Muhtemelen biliyorsunuzdur ama bir not :

Park ederken Otomatik Cam ve tavan kapama için:

Eğer karttaki kapama düğmesine biraz sürekli basarsanız araçtaki tüm açık kalan camlar ve açılır tavan kendiliğinden kapanıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozlergun

nickozy,
    bunların Türkiye'de ilk çıktığı yıllarda ilk olarak Tiger markalı olanlarından almıştım. Daha sonra aldıklarımın hiçbiri onun kadar kalteli çıkmadı. Diyeceksin ki o ne markası, bilmiyorum? Muhtemelen o da Çin'dir. Ama çok memnun kalmıştım. Ben İzmir'de aksesuarcılardan almıştım.

aslında geneli çinde fason ürettiriliyor da çinde hangi firma üretiyor fason o önemli onlarında iyisi bozuğu var malum

bu herkesçe bilinir ama yinede yazayım arabanın orta konsolundaki merkezi kilit tuşuna bir süre basılı tutarsanız araç hareket ahalinde iken otm olarak kilitlenir yine açma kısmına bir süre basarsanız iptal olur otm kilitleme
  • lagunaların arka silecekleri akıllıdır şöyleki
    eğer yağışlı bir havada iseniz ve silecek ler çalışıyor ise
    ge3ri vitese taktığınız zaman arka sileceği şalıştırmasanızda arka cam sileceği otm olarak çalışır ta ki siz ger vitesten çıkıncaya kadar.

aynı şekilde far yıkaması olan araçlarda farlar açıkken silecek kolunu yıkama için çekerseniz farlarda otm olarak yıkanır.

aklımıza gelen tecrübelerimiz paylaşmaya devam edelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickozy

aynı şekilde far yıkaması olan araçlarda farlar açıkken silecek kolunu yıkama için çekerseniz farlarda otm olarak yıkanır.

Evet buna bir ekleme:

2 cam yıkamada 1 defa far yıkama yapıyormuş arızalıdır sanmayın

Aracın içinde olduğunuzdan far yıkamayı pek farketmiyorsunuz.
  • Biraz görsellik eklemek için:

Aradaki benzerlik dikkat çekici değil mi?

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***

• zaten flunce in kasası laguna kasası genel olarka içi de çok farklı değil
  • Arkadaşlar, çıkn sorunları veya aracın iyi özelliklerini forumdan okuyorum. Peki hiç beğenmediğiniz veya "şurası da şöyle olsaydı keşke" dediğiniz şeyler var mı?
  • Nickozy hocam sen de aldandın alttaki model Ford Mondeo Liftback kasası
  • olmazmı :)
    tabiiki bazı sorunları var lagunlarında mesela

ben aracımı aldığım zaman genleşme tankının neden çatlatığına bir türlü anlam veremedim ustamda öyle
    ama tank çatlamış ve antifriz sızdırıyordu değiştirdik 120 TL

lagunaların mutat olarak motor takozunu değiştirdiğini duyuyorum diğer araçlarda da bu böylemidir bilemiyorum ama motor takozu değişikliği oluyor
    aldığım arkadaş ta değiştirmiş 50-60 binlerde takoz fiyatlarını bilmiyorum bilen arkadaşlar yazsın lütfen

merkezi kilit motoru
    kapılarda bulunan merkezi kilit motorları zamanla aşınıyor ve kapı kilitlenirken tiz bir ses yapıyor zamanla görevini yapamaz hale geliyor ve değişiyor
    önceki sayfalarda bir dost değişikliği aynı olması sebebi ile megane II lerin motoru ile yapmış ve 40 TL olduğunu söylemişti

vites kaptörü
    şanzımanın hemen üzerinde olan bu parça herhangi bir sebeple su gördüğünde elektronik olarak sapıtıyor kuruyunca düzeliyor
    sapıtıyor derken fonksiyonlarını yerine getiriyor ancak olmamasına rağmen arıza sinyali veriyor

klima ekran ışığı
    klima ekranının lambası patlıyor sanırım yanlış akü değişikliği veya aktarması esnasında oluyor bu
    50 tl ye led ampül değiştiriliyor sakın komple kafayı değiştirmeyin 900 tl

kapı fitili
    bu her araçta olan bir durum zamanla kapı fitilleri değişikliği gerekiyor takımı 100 tl civarı diye biliyorum

daha aklıma gelirse yazarım

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Nickozy hocam sen de aldandın alttaki model Ford Mondeo Liftback kasası

abi fluence benziyordu yahu

sende elma ile armudu mukayese etmişsin :)
  • Bu saydıklarından 60 bin genel bakımda benim de motor takozu değişti, 70TL gibi bir fiyat olabilir.

Bir de ek olarak ön takımdaki birkaç takoz lastiği değişti onlar da 60-70 arası bir fiyattı.

Triger ve tüm kayışlar zaten standart olarak 60 bin bakımda değişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickozy

quote:

Nickozy hocam sen de aldandın alttaki model Ford Mondeo Liftback kasası

abi fluence benziyordu yahu

sende elma ile armudu mukayese etmişsin :)

Hocam ben 5 kapı olan modelleri seviyorum, çok amaçlı kullanıma uymalı: Hem prestijli bir model hem gerektiğinde kamyonet gibi yükleme yapabiliyorsun

- İster station wagon niyetine yük taşı,

- ister spor coupe niyetine kullan

- ister lüks sedan niyetine kullanmanda mani yok

- 5 kişi + 430 litre kesintisiz bagaj yüküyle uzun yola çık

Başka ne kaldı geriye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 11 Kasım 2009; 14:44:10 >
  • koltuk katlanmamış halde bagaj

• sn. arkadaşlar

Laguna II faz 1 için lastiklerle ilgili bir sorum var 2003 model yılı

Ben 22000 km de aldığımda orijinal olarak üzerinde ve stepnede 205/60/16 conti premium contakt lastik vardı, 60,000 km de lastikleri yeniledim fakat araştırdığım da hep 205/55/16 lastik kullanıldığını gördüm kararsız kaldım ama arayıp 205/60/16 Michelin energy Saver aldım.

Doğru ölçü mü aldık acaba?

Kullanıcı kitaplarında ise net bir bilgi yok her 2 tip de olabilir ülkeye göre denmiş klasik laflar.
  • quote:

sn. arkadaşlar

Laguna II faz 1 için lastiklerle ilgili bir sorum var 2003 model yılı

Ben 22000 km de aldığımda orijinal olarak üzerinde ve stepnede 205/60/16 conti premium contakt lastik vardı, 60,000 km de lastikleri yeniledim fakat araştırdığım da hep 205/55/16 lastik kullanıldığını gördüm kararsız kaldım ama arayıp 205/60/16 Michelin energy Saver aldım.

Doğru ölçü mü aldık acaba?

Kullanıcı kitaplarında ise net bir bilgi yok her 2 tip de olabilir ülkeye göre denmiş klasik laflar.

bende yeni lastik aldım birader
    evet kılavuzda her ikisi de olur diyor ben bir kaç arkadaşa sordum lastikçi cevapları
    her ikiside oluyorsa tercihi siz yapın 60 yanak olan daha yumuşak girer kasislere lastiğin esneme payı arttığında konfora katkısı olur ancak sert virajlarda
    hızlı girildiğinde jantın lastiğe değme ve kesme ihtimali olabilir.
    55 olan yanakta tam tersini düşünün yani konfordan biraz ödün verirsiniz ama virajları daha derli toplu olur
    bende 55 olanı aldım zaten kış lastiği olduğu için yumuşak olduğundan, konfora artı etkisi olduğunu hissettim çıkardıklarım dört mevsim idi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickozy -- 11 Kasım 2009; 18:25:56 >

• laguna II ye uygun bir kaç navigasyon marka ve model tavsiyesinde bulunacak olsanız ne derdiniz
    bu konuda tecrübesi olan varmı?
    duble din olmalı
    cd changer destekli olamlı
    direksiyondan kontrolü bağlayabilmeliyiz
    bluetooth, dvd player, tv tuneride olursa daha iyi olur
    ve en öenmlisi hesaplı olmalı
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.