Şimdi Ara

LA Noire [Rehber] Araçlar, achievements(trophy) ve karakter listeleri... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
5
Favori
52.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: phantom_coal

Xbox dvd leri niye bu kadar arayla taksit taksit geliyor.

shopto çeviriken ugrasıyor ondandır :)

quote:

Orijinalden alıntı: Onurergen

Heavy Rain çok daha basit bir oyundu, LA Noire (nuar) komplike bir oynanış tarzı var. Mutlaka bu deneyimi yaşayın diye tavsiye edebilirim. Bazı arkadaşlar 'ORTA' seviye ingilizceden bahsetmiş fakat İngilizce üzerine 5 yıl kadar okumuş biri olarak ve italyanca, Fransızca konuşan bilen biri olarak, yabancı dil konusunda 'ORTA' düzeyin Kunta Kinte ingilizcesi olduğu aşikar. Senaryo bazlı oyunlarda ingilizce Okuma ve Anlama Intermediate ve üzeri düzeyde olduğu zaman oyuna hakimiyet yükseliyor ve tam hakimiyet ile de çok daha iyi kavrama ve oynama düzeyine ulaşmış oluyorsunuz. Sokak dili ile (slang) ekleme yapılan oyunlarda ben bile bazen zorlanıyorum çünkü uzun süre konuşmak istediğiniz yabancı dile maruz kalmanız halinda öğrenebileceğiniz bazı kalıp ve deyimlere hakim değilim. Örneğin 5 yıldır Türkiye'de yaşayan ve çok iyi ingilizce konuşan bir Amerikalı ile Türkçeyi Amerikada 4 yılda öğrenmiş bir kişi aynı hakimiyette olamaz. Örn: Hacı bir beş lira ateşle de gidip iki lokma bişey yiyelim, yüzümüz gülsün. Cümlesini Türkçeyi sonradan öğrenmiş bir kişiye anlatamazsınız :) Fakat sizin yemek yemek istediğinizi O kişi bu cümleden anlayabilir, para istediğinizi de anlayabilir, yüzünüzün gülmesini istediğinizi anlayabilir, ateş kısmını anlayabilir :) .O bu cümleden ne kadar anlayabilirse 'ORTA' düzeyde İngilizcesi olan biri de 'BAZI' oyun-film-kitap-şarkılardan bu kadar şey anlayabilir elbette. Yukarıdaki cümleden 'ORTA' düzey İngilizce hakimiyeti olan bir kişi Okuduğunuz ve dinlediğiniz İngilizce 'BAZI' oyun diyaloglarından %50'sini tam anlamıyla anlamak bile çok iyi bir İngilizce altyapısı istiyor, özellikle 1990-2000 Yılları arasında okullarda verilen ingilizce eğitim felaketleri yüzünden de çoğumuz İngilizceyi bildiğimizi zannediyor fakat malesef bilmiyoruz.

edit:harf düzeltmesi

Yukarda bir arkadaşta yazmış orta seviye diye bende yazdım ancak bazı oyunu oynamak isteyen üyelere yardımcı olmak için belirttim orta diye şuan disc2 nin ortasına geldim tek bir yeride atlamadan,tekrarlamadan (Yan görevler hariç orda sivili vurdum COD'daki gibi oynuyamadım:) orta seviye ile oynanır ancak tam konuşalanı anlamak üst düzey ister size hak veriyorum ancak orta seviyede ilerlemesem zaten yazmamda buraya.''Lie'' seçenegiyle bile delilleri kullanıyorum ancak sözlükten bazı kelimeleride çeviriyorum yanlış olmasın diye .Belki L.A noire 2 de uzman oluruz alışıcaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly24 -- 16 Mayıs 2011; 16:18:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

quote:

Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

quote:

Aynısı bende de oldu ben yaptım

Dashboard değil title update o.

Hımm bilmiyoruz kardeş malum yeni aldık xbox ı
    Title update ne oluyor acaba ?

Ooo 6 sene aradan sonra X360 almaya karar verdin demek Biraz geç kaldın ama zararın neresinden dönsek kardır.
    Neyse title update 3-5 MB dan oluşan, oyundaki bugları düzelten ufak yamalardır. Aynı PC ye çıkan yamalar gibi düşün ama boyutları ufacık. PS3 deki gibi 1 GB'lık yamalar göremezsin X360 da.

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

quote:

Orijinalden alıntı: can_38

quote:

Orijinalden alıntı: husmenus

ap25 koruması varmı oyunda?

O dediğini bilmiyorum ama xbox da oynuyorum.Ve malum yollarla.....Bundan 3 ay önce oyunu türkçe olması konusunda kampanya başlatmıştım.Eğer bu rockstar!! oyunlarını Türkçe yapmamaya devam ederse inadına sonuna kadar malum yollarla oynamaya devam edicem!!!!

Sen önce bir orijinal oyun al, ondan sonra Türkçe oyun beklersin. Bu mantıkla İngilizce'ye devam edersin ancak.

Şu gereksiz yorumları kesin.Adam gibi yazıyı okuyun.Ben bu tepkimi sadece rockstar firmasına yapıyorum.Elimde hiç yoksa 50 tane orjinal oyun olan birisiyim.Belkide sizden daha fazla orjinali destekliyorum.Yazıyı adam gibi okuyun.3 ay önce forumda yapmadığım bukalemunluk kalmadı bu oyunun Türkçe olması için.O günlüklerde sizin gibiler çıkıp saçmaladığımı söyleyip böbürleniyorlardı.Şimdi çıkmışsınız ahkam kesiyorsunuz.Ben bu oyunun TR çıkması için en az 10 defa team mondi ye mail attım.Forumda destek verenlerin hepsini bir bir mesajıma koyarak......Adamlar ufacık bir cevap yazısı dahi göndermediler...Bence bu tepkiyi hakediyor....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeniada -- 17 Mayıs 2011; 17:49:44 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Aynısı bende de oldu ben yaptım

Dashboard değil title update o.

Hımm bilmiyoruz kardeş malum yeni aldık xbox ı
    Title update ne oluyor acaba ?

Ooo 6 sene aradan sonra X360 almaya karar verdin demek Biraz geç kaldın ama zararın neresinden dönsek kardır.
    Neyse title update 3-5 MB dan oluşan, oyundaki bugları düzelten ufak yamalardır. Aynı PC ye çıkan yamalar gibi düşün ama boyutları ufacık. PS3 deki gibi 1 GB'lık yamalar göremezsin X360 da.

Valla PC' nin yanına Konsol şart. Bende dayanamadım artık alıverdim bir tane Elite
    Açıklama için tşk.

• oyun mükemmel olmuş yav
    daha önce göremdiği mtarzda bir oyun, ben çok beğendim
    bu arada bana göre oyun en az orta seviye ingilizce istiyor. ha deneme yanılma yoluyla geçemez misiniz bölümleri, tabiki geçersiniz ama ilk baştaki suçlar tek düze giderken daha sonra dallanıp budaklanıyor altından bir sürü şey çıkıyor. deneme yanılma yapmaktansa anlayıp oynamak, hangi kanıtı nerede öne sürmeyi düşünmek daha büyük bir keyif
  • quote:

quote:

quote:

quote:

O dediğini bilmiyorum ama xbox da oynuyorum.Ve malum yollarla.....Bundan 3 ay önce oyunu türkçe olması konusunda kampanya başlatmıştım.Eğer bu rockstar!! oyunlarını Türkçe yapmamaya devam ederse inadına sonuna kadar malum yollarla oynamaya devam edicem!!!!

Sen önce bir orijinal oyun al, ondan sonra Türkçe oyun beklersin. Bu mantıkla İngilizce'ye devam edersin ancak.

Şu gereksiz yorumları kesin.Adam gibi yazıyı okuyun.Ben bu tepkimi sadece rockstar firmasına yapıyorum.Elimde hiç yoksa 50 tane orjinal oyun olan birisiyim.Belkide sizden daha fazla orjinali destekliyorum.Yazıyı adam gibi okuyun.3 ay önce forumda yapmadığım bukalemunluk kalmadı bu oyunun Türkçe olması için.O günlüklerde sizin gibiler çıkıp saçmaladığımı söyleyip böbürleniyorlardı.Şimdi çıkmışsınız ahkam kesiyorsunuz.Ben bu oyunun TR çıkması için en az 10 defa team mondi ye mail attım.Forumda destek verenlerin hepsini bir bir mesajıma koyarak......Adamlar ufacık bir cevap yazısı dahi göndermediler...Bence bu tepkiyi hakediyor....

Birincisi, oyun multiplatform, yani Microsoft da işin içinde ve Türkiye de yazılımlarının korsan kullanımı en yaygın olduğu ülkelerden biri. Microsoft böyle bir şeyi düşünmez bile. İkincisi, Rockstar ve Türkiye ile arasında köprü kuracak bir kişi yok güzel ülkemde. Özgür Kirazcı Sony ile bu köprüyü kurabilmek için çok uğraştı ve başardı, arkasında en azından güzel bir miras bıraktı (devamı gelirse tabi). Senin yazdığın onlarca mail hiçbir işe yaramıyor anlayacağın, adamlar satış rakamlarının %5'ini bile oluşturmayan bir ülke için hiçbir zahmete girmez.

Gönül ister tüm oyunlar Türkçe çıksın, herkes böylesine güzel oyunları anlayarak oynayabilsin ama 3. Dünya ülkesi olmak böyle bir şey işte.

Orjinal alıp desteklemeye devam etmek lazım, 6-7 yıl öncesine kadar istediğimiz oyunu bulamazdık biz bu ülkede, ne taklalar atardık almak için, buna da şükür demek lazım.

Ya da en güzeli, bir elde İngilizce - Türkçe sözlük öyle girişin oyuna =)

• quote:

Orijinalden alıntı: canikoblivan

quote:

quote:

quote:

quote:

Birincisi, oyun multiplatform, yani Microsoft da işin içinde ve Türkiye de yazılımlarının korsan kullanımı en yaygın olduğu ülkelerden biri. Microsoft böyle bir şeyi düşünmez bile. İkincisi, Rockstar ve Türkiye ile arasında köprü kuracak bir kişi yok güzel ülkemde. Özgür Kirazcı Sony ile bu köprüyü kurabilmek için çok uğraştı ve başardı, arkasında en azından güzel bir miras bıraktı (devamı gelirse tabi). Senin yazdığın onlarca mail hiçbir işe yaramıyor anlayacağın, adamlar satış rakamlarının %5'ini bile oluşturmayan bir ülke için hiçbir zahmete girmez.

Gönül ister tüm oyunlar Türkçe çıksın, herkes böylesine güzel oyunları anlayarak oynayabilsin ama 3. Dünya ülkesi olmak böyle bir şey işte.

Orjinal alıp desteklemeye devam etmek lazım, 6-7 yıl öncesine kadar istediğimiz oyunu bulamazdık biz bu ülkede, ne taklalar atardık almak için, buna da şükür demek lazım.

Ya da en güzeli, bir elde İngilizce - Türkçe sözlük öyle girişin oyuna =)

hah bi de böyle kendi milletini her daim aşağı gören tipler var. son zamanlarda bunlardan baya bir türedi.

bak arkadaşım. şirket dediğinin dini milleti falan olmaz. potansiyel dediğin şey ise yalnızca senin dediğin gibi daha önceki orjinal satış rakamlarına bakılarak yapılmaz. sence baştan sona tüm millet olarak beleşçimiyiz ?. bizi bu hale getirenler ortalama türk vatandaşının gelirinin böyle fahiş fiyatlı konsollar ve oyunlar için uygun olmadığı. e tabi ne yapıyor türk milleti. korsana yöneliyor. bunun nedeniyse sağolsun devlet büyüklerinin lüks ürün anlayışı. bugüne bugün tv ye lüks olarak bakan bir devlet yapısına sahibiz. vergilendirme de buna göre yapılıyor haliyle.

misal microsoft hiç türkiyeyi araştırmadı mı, pazara girmek için hiç uğraşmadı mı zannediyorsun. baktılar karşılarına badem bıyıklı saçma sapan fikirlerine inanılmaz bağlı kalan adamlarla karşılaştılar. bıraktılar Türkiyeyi işte.

ayrıca rockstar şöyle yapmaz rockstar böyle yapmaz diyip duruyorsun. sanki ilahlarmış gibi. altı üstü bir şirket. batılı adam illa prensip sahibidir diye bir şey yok. para nerdeyse oraya kayarlar.

Türkçe oyun yapmak için bizim yapabileceğimiz açıkçası pek bir şey yok. istersen 5 milyon kişi topla. türkçe yapın orjinal alacağım diye yeminler ederek mailler at. sallamazlar ki. önce şu aptal vergilendirmeyi bizimkilerin düzenlemesi gerekiyor. bugüne bugün yanıbaşımızda petrol devleri olan ülkeler varken ben dünyada en pahalı benzini kullanıyorsam bunun suçu devlettedir. keza böyle lüks kalitesine giren ürünlerde de böyle.

• Konuştuğunuz yerlerde yer yer haklı yazanlar fakat! Ben de şunu soruyorum. Oyun firmaları Çekce, Macarca vb. dillere destek veriyorlar.(Bunların pazar payı ne kadar oyun satışlarında?) Türkler(şahsen ben) tamamen dublaj dahil Türkçe olmuyorsa bile oyun, en azından "Türkçe Altyazı" seçeneğinin olması taraftarı/taraftarıyım. Bunun maliyeti ne kadar tutabilir ki? Ayrıca çokta gerekli ise Türkçe Dil Paketini DLC olarak 3-5$ a satışa koysun çok mu zor? Hayır,bana göre zor değil. Bunun da sorgulanması gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elessarTT -- 16 Mayıs 2011; 19:20:29 >
  • Arkadaşlar, o zaman kendi aramızda bir grup kuralım ve misal şu andan itibaren çıkacak tüm oyunların firmalarına oyunu türkçe istediğimize dair mail gönderelim. bakalım, cevap alabilecek miyiz. Hangi firma cevap verse dahi, en azından elimizde oyunların neden türkçe yapılmadığına dair bir bilgimiz olur.
  • sonuc?

asla turkce olarak oynayamiyacagimiz bir oyun daha. gereksiz tartismaktan baska bir sey degil. zaten tartismayi bilen bir toplum da degiliz.
  • Şaka maka oyun çıkmış ya
  • sorgulama sırasında rb tuşu çıkıyor bazen,ona basınca puanınızla 3 şıktan birini eleyebiliyorsunuz joker niyetine,gayet kullanışlı
    açıkcası ingilizcem oyun için yeterli olsada ve konuşulanları anlıyor olmasamda baya hata yaptıgım yerler oldu soruşturmada çok zekice kurgulanmış film tadında davalar var hakikaten
  • Gamespot ve IGN incelemeleri yayımlandı.

Gamespot skoru 9.0

IGN skoru 8.5
  • Ezio aklıma geldi bu görevde :) SS
  • ps3 için spotçulara gelsede bir an önce alıp oynasak
  • araba dönüşleri falan güzel olmuşda çarpışma anı hiç iyi değil sanırım bu özelliği surat mimiklerine kaydırmışlar gerçekden keyifli oyun...
  • arkadaslar oyunda ortaga araba kullandırmak her zaman olmuyor mu ıkı kere yaptırabıldım bunu. birde silahlı catısmalarda sucluları yaralı olarak yakalama ımkanı yok mu ?
  • Arabanın yanına geçip Y tuşuna basılı tutarsan ortağın kullanır arabayı.

Diğerini denemedim ama yakalama aksiyonunda ayağına sıkıp düşürebiliyorsun gerçi bendeki öldü yanlışlıkla.
  • Oyunu oynayan arkadaşlara sorum; Alınacak bir oyun mu? Rdr gibi uzun müddet götürürmü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dufpanla

arkadaslar oyunda ortaga araba kullandırmak her zaman olmuyor mu ıkı kere yaptırabıldım bunu. birde silahlı catısmalarda sucluları yaralı olarak yakalama ımkanı yok mu ?

7-8 sokak görevi yaptım hiçbirini canlı yakalayamadım.. Sanırım konusal bi durum bu..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.