Şimdi Ara

La antena - Anten (2007) - Esteban Sapir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • La antena - Anten (2007) - Esteban Sapir - Arjantin
     La antena - Anten (2007) - Esteban Sapir

http://www.imdb.com/title/tt0454065/

Farklı sinemayla devam edelim. Film yarı sessiz yarı sesli ve siyah-beyaz bir yapım. Sessiz film olmasının 1920'lerdeki sessiz filmlerle pek bir ilgisi yok (temelde ilgisi yok diyelim, yoksa o dönemde çekilmiş filmler de anılıyor diyebiliriz), anlatmak istediği meseleden dolayı sessiz bir film. Şöyle ki, bu filmde geçen ülkede kimse konuşamıyor, çünkü sesleri alınmış burada yaşayanların. Oldukça değişik bir yapısı var, sahne geçişleri, karakterler arasındaki iletişim vs. alışılmışın dışında. Ve bol bol da imge kullanılmış diyebiliriz. Yönetmen medya üzerine gitmiş. Medyanın ürettiği ürünlerin ve yaptığı yayınların bireyler üzerindeki etkisi ele alınmış bir bakıma. İnsanlar, onlara izlettirilenler yüzünden bir süre sonra ipnotize olmuş bireylere dönüşüyorlar. Birörnek oluyorlar. Fikir denen şey anlamını yitiriyor ve her yöneticinin, yönetmek için arzu ettiği ideal 'düşünmeyen' halk tipine ulaşılıyor. Filmde konuşanlar da var ancak konuşanlar tehdit olarak algılanıyor diyebiliriz. Distopik bir evren yaratılmış neticede. Ülkenin medyasına sahip Bay Tv, insanların süregiden bu sessiz yaşantısından memnun. Çünkü baskıcılığı ve zalimliği ancak bununla besleniyor. Herkesin beğeneceği tarzda bir film değil, farklı lezzetler arayanlar izlemeli. (Gamalı haç, siyon yıldızı, üçgen içindeki tek göz kullanımları, izleyicinin yorumuna kalmış)

• Arjantin filmlerine giriş yaptığımda izlerim,listeme aldım
  • izleyen olupta tavsiye etmek isterseniz alıntılayın lütfen. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Federico Fellini

Arjantin filmlerine giriş yaptığımda izlerim,listeme aldım

Güney ve orta Amerika'yı fethediyorsun Fellini, bize de bırak azıcık
    Değişik bir film, izleyince beğeneceğini umuyorum.
  • Farklı kültürleri tanımak,öğrenmek güzel oluyor.Sinema da bize bu imkanı sağlayan en kolay imkan,bu ülkeleri gezecek kadar mal mülk sahibi adamlar değiliz en azından sinema sayesinde az çok bu farklı kültürlerle tanışma imkanımız oluyor ve sinemaya çok minnettarım.
  • Aynen, oturduğun yerden dünyanın dört bir tarafını ziyaret edebiliyorsun. Yalnız, Amerika'dan hiç çıkmayanlar da var Ben de az önce Kazakistan'ı biraz daha tanıma fırsatı buldum, Tulpan filmiyle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.