Şimdi Ara

## L4D2 Demo İncelemesi ##

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Left 4 Dead 2 Demosunu oynadım biraz önce. Birkaç screenshot aldım merak eden arkadaşların işine yarar elbet.

Windows7 64bit üzerinde, 1280x1024, 8X AA ve 16X AF, tüm grafik özellikleri en yüksek detayda olacak şekilde ayarlandı.

Toplam resim boyutu 9MB, kotalı kullanıcıların dikkatine.

Lütfen mesajı alıntı yapmayın, forum görüntüsü bozulmasın.

Oyunun ana menüsünden de çeşitli ssler almıştım ancak kaydetmemiş nedense, oyunu satın alan arkadaşlar eklerler gerekirse...
    Direkt oyun içinden başlayan ssler ile devam edelim.

Demoda The Parish haritasında başlıyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam eğer, Parish, 5. ve son campaign olacaktı L4D2 için.
    Parish'e deniz kenarında başlıyoruz, muhtemelen Parish'ten bi önceki bölümde final kısımda bot ile kaçıyoruz.

Görüntü ve detay fena değil. Oyun grafiksel olarak L4D1den pek de farklı değil. Oyun motoru aynı zaten, grafiksel açıdan ciddi bir değişim beklemiyordum

zaten. L4D1'i oynatan sistemler L4D2'yi de rahatlıkla oynatacaktır.

Tıpkı L4D1'deki gibi yine tabanca, alt seviye silah ve ilk yardım çantasının bulunduğu bir masayla birlikte oyuna başlıyoruz.
    Ve karakterlerimizden birisi, oyun başlar başlamaz söylenip laf yetiştirmeye başlıyor.

Tabladan pompalı tüfeğimizi alıp yola koyuluyoruz. Parish haritası göreceğiniz gibi gece değil, gündüz geçiyor. Dolayısıyla pek gerilim yok, aksiyon var.
    Dar sokaklardan, çeşitli araçların arasından ilerleyerek gidiyoruz.

Bu arada dikkatinizi çekmek isterim, pompalı tüfeğin cephane sınırı yarıya indirilmiş. L4D1de 128 mermi taşıyabiliyorduk, bu sayı yarısı belki daha az.

İlk horde ile birlikte çatışma başlıyor tabii ki. Daha ilk çatışmadan şunu anlıyoruz ki, oyun L4D1'e göre çok daha kanlı. Zombilerin yaralanma detayları,

yaralanma şekilleri L4D1'e göre çok daha iyi. L4D2 inceleme konusunda zombi çeşitliliğinden bahsetmiştik, daha bi gerçekçilik katmış oyuan bu durum.

Oyunda Desert Eagle olduğunu duyunca şok olmuştum, gözlerimle gördüm. Magnum Pistol olarak geçiyor ve standart tabancalar gibi 2li olarak taşınamıyor.

Standart tabancalar 9mm, 2 x 15 mermi olmak üzere toplam 30 mermilik bi şarjör kapasitesine sahipken, D.Eagle .44, 8 mermilik şarjör kapasitesine sahip. Güç

olarak da standart tabancaların çok üstünde. Tek mermide zombileri öldürebiliyor ancak güçlü bir silah olduğundan mermilerin isabet oranı biraz daha düşük.

En isabetli atışları yapmak için eğilerek vurmanız gerekiyor, eğilerek kullanırsanız nokta atış yapıyor nerdeyse.

Source motoruna burdan saygılarımızı sunuyoruz. Görebileceğiniz gibi masalar sandalyeler fiziki etkilere duyarlı. Çatışma ortasında eşyalar ordan oraya

uçuşuyor.

Witch karşıma çıktıktan sonra ister istemez Desert Eagle'nin gücünü üstünde denemek istedim. İsabetli birçok vuruş yaptım ancak öldüremedim. 1 mermi daha

atsam ölecekmiş gerçi ama, yatırdı beni. Görebileceğiniz gibi oyunun ilerleme çubukları yine mevcut ve daha renkli.

Burda da kendimizi sarıyoruz, malum witch tarafından ağır darbeler yedik.

Oyunda hp yükseltici olarak Pain Pill yani ağrı kesiciler kullanıyorduk ancak etkisi geçiciydi. L4D2'de ağrı kesicinin yanına alternatif olarak Adrenalin

iğnesi eklenmiş. Hap ile iğneyi aynı anda taşıyamıyorsunuz, ikisinin de farklı işlevleri var. Adrenalin iğnesi kullandığınızda daha hızlı hareket ediyorsunuz

ve adrenalinin etkisini gösteren hafif bir bulanıklaşma oluyor ekranın kenar taraflarında. Hızlı hareket etme durumuna şarjör doldurma da dahil bildiğim

kadarıyla.

Ve ilk bölüm bitti,2. bölüm yükleme ekranında yine L4D1de olduğu gibi çeşitli istatistikler ve ipuçları gösteriliyor.

Zombilerin daha farklı yaralanma şekilleri olduğunu söylemiştim. Magnum ile zombilerin karnına vuruş yaptığınızda resimdeki gibi bir görüntü oluşuyor.
    L4D1'e göre daha detaylı bu yönüyle. Ardından 2. bir mermiyi zombinin kafasına isabet ettirdiğimzde kan gövdeyi götürüyor, ekrana kan izleri beliriyor.

Ve yine kanlı canlı zombiler...

L4D2nin diğer bir yeniliği, yeni special infectedlardan birisi olan Spitter. O da neymiş diyecek olursanız, tek diyebileceğim, çakma boomer.
    Öldürmesi kolay ancak öldürdükten sonra bulunduğu yere Noksik Asit bulaştırıyor ve oldukça zararlı. Renginden de görebileceğiniz gibi, belirli bir alanı

kaplıyor. Versus oyununda Spitterin kustuğu veya öldüğü bölgelere smoker ile çekilen bir survivor oldukça hp kaybeder diye düşünüyorum.

Oyundaki silah çeşitliliğinden bahsettim mi bilmiyorum. Birsürü melee(yakın dövüş) ve ateşli silahlar mevcut. Çeşit çeşit pompalı tüfekler, hafif makinalı

tüfekler, saldırı tüfekleri, dürbünlü tüfekler mevcut. Ayrıca L4D1deki silahlar da bu oyunda mevcut. Resimde bi yandan çalıp bi yandan zombilerin kafasında

kırabileceğiniz bir gitar mevcut.

Ve beni şok eden diğer bir L4D2 özelliği. Evet yanlış görmediniz o bir elektroşok cihazı. Peki neye mi yarıyor? Orasını da siz düşünün...

Sıradaki yenilik, boomer kusmuğu. Nerden bulup da şişeye doldurmuşlar bilemem ancak pipe bomb gibi etkili bir silah.
    Şişeyi fırlattığınız nesneye bulaşan boomer kusmuğu zombileri kendisine çekiyor. İster bunu bir tanka fırlatıp infectedların saldırmasını sağlarsınız, ister

bir takım arkadaşınızın kafasından aşağı boşaltıp olacakları seyredersiniz. Bakın nasıl da birbirini yiyor zombiler...

Yeni bir dürbünlü tüfek, G3SG1 sanırsam, tıpkı eski dürbünlü tüfek gibi etkili, şarjör kapasitesi yanılmıyorsam 30.

L4D2 ana konusunda bahsettiğimiz çığ etkisi olayı karşımıza çıktı. Gerçekten de etkili olmuş, oldukça zorladı beni.
    Bir alarm başlıyor çalmaya. Ve bu alarmı susturana kadar sürekli zombiler akın ediyor, horde bitmiyor. Alarmı kapatmak da pek kolay değil, uzak bir yere

konulmuş ve sürekli zombilerle savaşarak gidiyorsunuz, oldukça zahmetli.

Alarmı kapatmak için karşıma çıkan şeyi size göstermeden edemem. Evet o bir döner bıçağı, nam-ı diğer, "sallama".
    Ve gerçekten de etkili. Gözünüzü kapatıp zombilere doğru koşuyorsunuz ve elinizi fareden hiç çekmiyorsunuz. Aman dikkat bi yanınızı kesmeyin.
    Oldukça kanlı bir çatışma sonrası zombiler bertaraf tabii...Kan efektlerine dikkat.

Ve mutlu son...

Oyun hakkındaki KİŞİSEL yorumlarıma gelince...Valve her zamanki gibi iyi iş çıkarmış, güzel bir oyun sunmuş ortaya.
    Ancak L4D1 için verilen sözlerin tutulmadığını çok iyi biliyoruz. L4D1'i 1 yılda 2-3 DLC ile başından atıp L4D2 diye bu oyunu sunmuş olmaları beni üzdü

açıkçası.

L4D1'den çok ciddi bir farkı olmayan bir oyun. Dolayısıyla 49.99$ gibi bir fiyatı bence haketmiyor. Bunu daha önce dile getirmiştik, ancak oyunu oynayınca

yine haklı olduğumuzu gördük.

L4D2'de yapılan yenilikler, bir kaç yeni zombi türü, yeni silah çeşitleri ve oynanıştaki ufak birkaç değişiklikten ibaret sanırsam.
    10-15 dolarlık Killing Floor bile ücretsiz silah, harita yaması verdi. 20$'dan satılan Team Fortress 2 için yapılan yama sayısı rekora gider, oyun birkaç yıl

içinde başkalaşım geçirdi resmen, TF3 olarak satışa sunulmadı ve hep ücretsiz verildi.

Bize 49.99$'a L4D1'i satan Valve'nin bu yaptığı, 1. oyunu ısıtıp tekrar 49.99$'dan satmaya çalışmaktan başka birşey değildir benim gözümde.
    40.000 tane L4D2 boykotçusu olduğunu bir kez daha hatırlatalım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 1.si ile pek fark yok anlaşılan.İndirime girdiğinde alacaz artık..
  • elektro şok aletini zarisin üzerinde denedim non steamda tamamen ölen takım arkadaşımızı yarı canla diriltiyor

fakat elektro şok aleti taşırken first aid kit taşıyamıyoruz
  • eline sağlık güzel inceleme olmuş.

benim değinmek istediğim konu l4d2 de shotgun mermi kapasitesinin düşürülmesi ilk oyuna göre yaklaşık yarısı kadar indirilmiş sanırım. Demoyu daha oynayamadım ancak duymuştum doğruysa yazmamışsın (ya da ben görmedim) önemli bir nokta olduğu için belirtmek istedim sadece.
  • Evet doğrudur, L4D2 ana konusunda belirtilmişti zaten, burda tekrar yazmamıştım ama yazıyım, önemli bir bilgi.
    Teşekkürler.
  • Güzel inceleme olmuş, ben L4D'i orijinal almamıştım, hep internet kafelerde filan oynamıştım, bu sefer alayım dedim hazır pre-order ve 4-pack indirimi varken. En azından L4D dünyasına giriş yapacak olanlar için çok başarılı bir oyun olduğu kesin.

Döner bıçağı resminde Charger geliyor galiba tam karşıdan, sonra noldu merak ettim
  • Çekiyorum bakalım nasılmış inşallah bilgisayarım açar :) :s
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben şahsi incelemimi yazayım.

Bu oyunun orjinaline para vericek kadar güzel değil.

Alırsın 3 arkadaşını nonsteam hamachi atarsın.Verebileceği zevk bu.

Versusu konusunda şuan bişey demek güç ama oyun çok janjanlı olmuş.

Zombilerin kaburga böbrek dağılmaları hoş.Çelikzırhlı polis yeterinde gıcık ediyor oda ayrı bir zorluk tabi ama bir zararı yok zaten mermi yiyince dipcik yemiş gibi oluyor saldırması pek söz konusu değil.

Jockey pek etkili değil atlıyo kafaya ama 2 mermiyle iniyor aşağı.Tank yere düşürdüklerini bırakıp ayaktakilere saldırıyor bu güzel bir zorluk olmuş.

Vsvs bir çok yenilik var oynanış olarak evet l4d1 den fark yok lakin grafikler gerçekçilik konusunda elektro şok, pipe patlamasında ortaya saçılan zombilerin görüntüsü, joblar , gitarla vururken tel sesleri vs vs genel olarak güzel yani fena değil.

Hunter smooker boomer görüntüleri daha bir korkutucu olmuş.oyun grafik olarak kusursuz.ama yinede para vermem arkadaş ucuzlayana kadar nonsteam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Zaris

Ben şahsi incelemimi yazayım.

Bu oyunun orjinaline para vericek kadar güzel değil.

Alırsın 3 arkadaşını nonsteam hamachi atarsın.Verebileceği zevk bu.

Versusu konusunda şuan bişey demek güç ama oyun çok janjanlı olmuş.

Zombilerin kaburga böbrek dağılmaları hoş.Çelikzırhlı polis yeterinde gıcık ediyor oda ayrı bir zorluk tabi ama bir zararı yok zaten mermi yiyince dipcik yemiş gibi oluyor saldırması pek söz konusu değil.

Jockey pek etkili değil atlıyo kafaya ama 2 mermiyle iniyor aşağı.Tank yere düşürdüklerini bırakıp ayaktakilere saldırıyor bu güzel bir zorluk olmuş.

Vsvs bir çok yenilik var oynanış olarak evet l4d1 den fark yok lakin grafikler gerçekçilik konusunda elektro şok, pipe patlamasında ortaya saçılan zombilerin görüntüsü, joblar , gitarla vururken tel sesleri vs vs genel olarak güzel yani fena değil.

Hunter smooker boomer görüntüleri daha bir korkutucu olmuş.oyun grafik olarak kusursuz.ama yinede para vermem arkadaş ucuzlayana kadar nonsteam :)

Zaris oynarız l4d2yi de non steam demi ? garenadan ?

• yok hamachiden.garena lagdan geçinmiyor.
  • Bence bu ön-inceleme oyunun amacını çok güzel yansıtmış. Arkadaşlarla oyunu araç olarak kullanarak eğlenmek. İşte bu yüzden hak ediyor parasını. ^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterm1nd

Güzel inceleme olmuş, ben L4D'i orijinal almamıştım, hep internet kafelerde filan oynamıştım, bu sefer alayım dedim hazır pre-order ve 4-pack indirimi varken. En azından L4D dünyasına giriş yapacak olanlar için çok başarılı bir oyun olduğu kesin.

Döner bıçağı resminde Charger geliyor galiba tam karşıdan, sonra noldu merak ettim

Evet karşıdan Charger geliyordu, yanımdan birini omuzladı götürdü, ben hiç durmadım rush attım alarmı kapatıyım diye, arkadakiler topladı geldi.

• 1 campaigni full mu oynuyoruz yoksa campaigni 1 bölümünü oynuyoruz ? (güzel inceleme olmuş bu arada)
  • 1 campaign 4-5 kısımdan oluşuyor. Demoda 1 campaign'in 2 kısmını oynayabiliyoruz sadece.
  • versusta çeşitlilik çok farklı taktikler yaratılmasını sağlayacak.

1 de ya 4 hunter yada 3 hunter 1 smoker a endeksliydi maçlar.

şimdi 4 hunter ı bir arada bulmak imkansız hale gelecek.hatta 3 hunter bile çok zor bir araya gelecek.

single player ve surv. da cok fark yok 1 ile 2 arasında katılıyorum ama versus ta çok farklı olacak.zaten 300 saatlik oyunumun 250 saati versus ta geçmiştir
  • ya kurdum demoyu girdim tek bişeyi anlamadım elektroşok gibi bişey var zombilere yapmaya çalıştım olmadı nabcam ben onu ?
  • elektro şok ölen arkadaşını kaldırır.zombilere işlemez.

ARKADAŞLAR İŞTE İLK NONSTEAM L4D VİDEOSU :D

http://video.yahoo.com/watch/6319082/16395767
  • Teşekkürler

zaris hangi msndesin msn ver birlikte oynıyalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi América -- 31 Ekim 2009; 19:32:44 >
  • bide hangi programla çektin vidyoyu laglar olmasa daha iyi olcakmış bide pcn çok güzel hiç kasma yapmıyor
  • profilimde yazan msn adresimdeyim.böyle özel konuları pm ile görüşürsek sevinirim post kirliliği yapmayalım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.