Şimdi Ara

[L4D] Steam açılır açılmaz kapanıyor...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba l4dcı ve steam oyunlarını oynayan arkadaşlar

2 haftadır l4dı orjinal olarak oynuyorum

dün gecede normal oynayıp pcyi kapatmıştım bugün açtım ve steami açmaya kalktığımda steam açılıyor bağlanıyor diyor 3 saniyelik bi olay hemen kendiliğinden kapanıyor yapmadığım şey kalmadı kafayı sıyırdım yardım :( :( :(

• abi neleri yaptın yazmamışsın, onları yazsan, neler yapılabileceğine bi bakalım sonra.
    böyle bir sorun olduğunda yardım için yazman gereken temel şeyler:
    konfigürasyonun, işletim sistemin, antivirüsün.
    açılışta çalışan programlar ve servisler neler? yakın zamanda eklenen var mı?
    güvenlik duvarı yada o etkiyi yapan yeni bi program yükledin mi? yada yeni herhangi birşey.
    steamden dağıtılan crackli bi oyunun var mı, yada korsan l4d? steam açıkken girdin mi bunlara?
    kendiliğinden kapanıyor diyorsun ya, görev yöneticisinde hala gözüküyor mu baktığında?
    üyeliğini başka bir makinada açmayı denedin mi? sadece senin makinada mı sorun şu an?
    daha çok soru var da sorulabilecek, bunlar yeter herhalde
    kaldır tekrar kur steami diyecem ama yedek almadıysan hemen o yola gitmemek lazım tabi.
    normal çalışan steami mutlak bişey etkilemiştir, onu bulmak lazım.

• "X:\Program Files\Steam"

Dizininde Steam'e bağlanmaya çalıştığın tarih ve saat isimlerinde dosyalar mevcut mu?

Örnek;

(2008/5/13 Tuesday(Salı) saat 16:59) tarih ve saatinde girmek isteyip girememiş iseniz
    "Steam__570557__2008_5_13T16_59_49C37656.mdmp" isim ve uzantına benzer bir dosya oluşur.

Yine aynı dizinde bulunan "ClientRegistry.blob" dosyasını silip Steam'i tekrar açmayı dener misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avrim -- 12 Mayıs 2009; 3:04:18 >
  • Avrim

evet mevcut her deneyişimdede bir yenisi açılıyor.

dediğiniz dosyayı sildim tekrar denedim steam uptade yaptı ama değişen birşey yok yine açıldığı gibi kapanıyor.

zurrani

aslında dediklerin normal şartlarda doğru ama farkettiysen yazımda

quote:

dün gecede normal oynayıp pcyi kapatmıştım bugün açtım ve steami açmaya kalktığımda

bu şekilde söylemim herhangi bir değişiklik yapmadığımı gösteriyor , pcde l4dın crackli bir dosyası dahi yok veya herhangi bir steam oyununun....kapandığı zaman görev yöneticisinden gözükmüyor...

açılışta açılan hiç bir program. yok

üyeliğimi başka makinada açmayı denemedim çünkü öyle bir şansım yok.yani enteresan bişey var anlayamadım gitti.

• Panik yapmaya gerek Steam'in kötü tarafınıda görmüş oldunuz.

Steam her ne kadar sistem olarak harika olsada,program olarak berbat.Steam'iniz çökmüş durumda benim başıma masaüstünde şu ana kadar 9 kez geldi,laptopta henüz 1 kere oldu.

Yapmanız gerekenler oldukça basit ama biraz vakit ayırmak gerek.Steam'i açamadığınızdan mecbur olarak yedek alamıyacaksınız.Bunu farklı bir yoldan yapıcaz.Öncelikle;

"X:\Program Files\Steam" dizininde bulunan "steamapps" isimli dosyayı olduğu gibi farklı bir dizine(masaüstü olması rahat olur) veya harici harddiskiniz var ise diskinize kopyalayın,bakın kes,yapıştır demiyorum kopyalayın.

Eğer Steam hesabınızda sadece Left 4 Dead mevcutsa fazla vakit almaz bende 8 oyun olduğundan kopyalanması 3 saati buluyor ama sadece tek oyunu 20 dakikada kopyalar.

Daha sonra sisteminizden Steam'i kaldırın.Steam sisteminizden kalkınca doğal olarak hesabınızdaki oyunlarda PC'nizden kaldırılmış olur ama eğer oyunlar halen "Program Ekle/Kaldır" listesinden mevcutsa onlarıda tek tek kaldırın.

PC'nizde Steam'in setup dosyası mecvutsa bunuda silin.Daha sonra www.steampowered.com adresinden yeni bir Steam indirip kurun.Yeni kurulan Steam'e hesabınız ile giriş yapın.Giriş gerçekleştiği an "X:\Program Files\Steam" dizininde yeni bir "steamapps" dosyası oluşturulur.

Steam hesabınızı kapatın ve kopyasını aldığımız "steamapps" klasörünü bu yeni oluşan klasör ile değiştirin.

Sorunun halolması gerek.Derseniz ki "her seferinde bunlarımı yapmak zorundayım" isterseniz çok meşakatli bir yol fakat Steam programcılarına "mdmp" uzantılı dosyaları gönderip sorunu bulmalarını istemekte mümkün ama sonuç almak bayağı zor.O yüzden Steam çalıştığı an ilk işiniz Left 4 Dead'in yedeğini almak olsun.Her seferinde bu kadar uğraşmak istemeyebilirsiniz.

• söylediklerini adım adım yaptım olmadı bir türlü...steami kaldırdım sildim sonra sitesinden indirdim tekrar kurdum ama uptadeden sonra tam üye girişi yapacağım zaman aynı şekilde kapanıyor...pes ettim vallahi bilgisayarda biraz sanki donuyor gibim geldi sanki virüs girdi gibime geldi format atıyım olmazsa...

[L4D] Steam açılır açılmaz kapanıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 12 Mayıs 2009; 22:46:22 >
  • hocam beni de yanlış anlama, belki gözden kaçmış bişi olmuştur diye yazdım öyle.
    ben de avrim gibi steamapps'ı kopyalamanı önercektim kaldırıp tekrar kurmadan önce,
    detaylı şekilde anlatmış. ben hiç çökmeye denk gelmedim çok şükür ama geçmiş olsun...
    hesabını bir internet kafede dahi açabilirsin, yada bir arkadaşına açmasını isteyebilirsin pc'sine kurup.
    tabi sanrıım soun pcde gözüküyor, halledersin umarım tez zamanda...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun Açılmıyor
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok zurrani estağfurullah , keza senin aslında haklı olduğunu vurguladım , yinede çok sağolun önerileriniz için , yarın boş olduğum bir zamanda format atıcam bilgisayara tahminim virüs girdi çünkü böyle saçma sapan kasılmalar donmalar oluyor durduk yere bu sorun sanırım steam ile ilgili değil benim bilgisayarımda sorun

tekrar sağolun artık yabancılar bi kaç gün bensiz rahat oynasınlar
  • arkadaşlar ben çözümü buldum steami dosya konumundan açıyoruz daha sonra gizli simgeler kısmına geliyor kısa yolu sizde gizli simgeler yoksa youtubedan bakın ben onu bilmiyorum öyleydi bilgisayar gizli simgeleri açıyoruz sol clickle steamin simgesine basıyoruz ve ordan kütüphane diyoruz geniş ekrana alıp geniş ekrandan çıktığınızda sorununuz çözülmüştür teşekkürler
  • aynı sorun bendede var yardımıc olabilirmisiniz steam'ı açıyorum 1 2 dk sonra kendiliğinden kapanıyor internet çözümüde yok cıldırmak üzereyim yarım edin lütfen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.