Şimdi Ara

(¯`·._)Ëlëkt®ønîk (v)ûzîk Tøplùlúğu(¯`·._) (Henüz 17 kişiyiz) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
106
Cevap
0
Favori
5.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    +
    Electro house/Electroclash
    +
    Funky/Vocal/Disco/Club House

bunlar benim ilgilendiğim tarzlar yani benim sevdiklerim ilgimi çekenler...
    sen ilgilenirsin seversin/sevmezsin...

doğrudur justin timberlake, madonna filan Funky/Vocal/Disco/Club House kapsamına giriyor biraz da R&B kokuyor ama hani mixleriyle filan Electro house tarzına yakınlar bunlar salt electronik muzik yapıyorlar iddiasında kimse olamaz haşa... Ancak (¯`·._)Ëlëkt®ønîk (v)ûzîk Tøplùlúğu(¯`·._) başlığı altında açılan topiğin giriş bölümüne bakarsak bu topiğin altında house da var trance da yani burda kasıt sadece electro değil electro etkileri olan müzikler... yani herkesin anlayacağı dilde, bilgisayar başında yapılan müzikler.... (¯`·._)Ëlëkt®ønîk (v)ûzîk Tøplùlúğu(¯`·._) topiğinin amacı değişir sadece Electro müzik toplulukları olacak denilirse o zaman başka...

helloween
    quote:

bazen gitar karışımlı, çoğu zaman efektli olan müzik ve sahnede bazı şarkılarda gitarsız bazı şarkılarda gitarlı olan grupları kastetmelıyız

sence bu doğru bi tanım mı? bu kadar basite indirmek sırf senin sevdiklerini dinlemek anlamına gelir ki bu da çok sıkıcı olan bi seçim olur

Laz
    DEPECHE MODE - John The Revelator - Precious - Suffer Well
    PRODIGY - Firestarter - Smack My Bitch Up
    CHEMICAL BROTHERS - Star Guitar - The Boxer - Believe - Galvanise
    FATBOY SLIM - Right Here Right Now - Everybody Need A 303 - I See You Baby - Don't Let The Man Get You Down
    Jean Michel Jarre - Oxygene 4 filan bunları da arasıra dinlerim ama pek de ilgimi çekmez açıkcası hoşlanmam

sonuç olarak ne yapılabilir herkez kafasına göre hoşlandıklarıyla ilgili bi şeyler yazar... benim dediklerim doğru gerisi hikaye filan demek saçmalıktan başka bi şey değildir...

• ekleyin benide

Orjinalden alıntı: kahvecigo

Breakbeat/Electro
    +
    Electro house/Electroclash
    +
    Funky/Vocal/Disco/Club House

bunlar benim ilgilendiğim tarzlar yani benim sevdiklerim ilgimi çekenler...
    sen ilgilenirsin seversin/sevmezsin...

doğrudur justin timberlake, madonna filan Funky/Vocal/Disco/Club House kapsamına giriyor biraz da R&B kokuyor ama hani mixleriyle filan Electro house tarzına yakınlar bunlar salt electronik muzik yapıyorlar iddiasında kimse olamaz haşa... Ancak (¯`·._)Ëlëkt®ønîk (v)ûzîk Tøplùlúğu(¯`·._) başlığı altında açılan topiğin giriş bölümüne bakarsak bu topiğin altında house da var trance da yani burda kasıt sadece electro değil electro etkileri olan müzikler... yani herkesin anlayacağı dilde, bilgisayar başında yapılan müzikler.... (¯`·._)Ëlëkt®ønîk (v)ûzîk Tøplùlúğu(¯`·._) topiğinin amacı değişir sadece Electro müzik toplulukları olacak denilirse o zaman başka...

helloween
    quote:

bazen gitar karışımlı, çoğu zaman efektli olan müzik ve sahnede bazı şarkılarda gitarsız bazı şarkılarda gitarlı olan grupları kastetmelıyız

sence bu doğru bi tanım mı? bu kadar basite indirmek sırf senin sevdiklerini dinlemek anlamına gelir ki bu da çok sıkıcı olan bi seçim olur

Laz
    DEPECHE MODE - John The Revelator - Precious - Suffer Well
    PRODIGY - Firestarter - Smack My Bitch Up
    CHEMICAL BROTHERS - Star Guitar - The Boxer - Believe - Galvanise
    FATBOY SLIM - Right Here Right Now - Everybody Need A 303 - I See You Baby - Don't Let The Man Get You Down
    Jean Michel Jarre - Oxygene 4 filan bunları da arasıra dinlerim ama pek de ilgimi çekmez açıkcası hoşlanmam

sonuç olarak ne yapılabilir herkez kafasına göre hoşlandıklarıyla ilgili bi şeyler yazar... benim dediklerim doğru gerisi hikaye filan demek saçmalıktan başka bi şey değildir...

o tanım değildi. ve cümlenin tamamı aşağıda

"synthesizer'larla yapılmış, bazen gitar karışımlı, çoğu zaman efektli olan müzik ve sahnede bazı şarkılarda gitarsız bazı şarkılarda gitarlı olan grupları kastetmelıyız"

electronic müziği herkez bilgisayarda yapmaz. zaten "bilgisayarda yapılmış müzik" diyerek çoğu insan electronic müzikten soğuyor. alakası yok. bilgisayarda software programlar olmadan önce ne vardı peki?. sana soruyom peki "bilgisayarda yapılmıs muzik" olarak mı tanımlayalım electronic müziği?. bence senin bu sözünden çok daha kaliteli ve insanlara electronic müziği öğreten cümleler kullandım. ve bu bir tanım değildi. electronic müzik o kadar basit tanımlanamaz. sadece electronic müziği arkadaşlara daha iyi anlatmak için kullanılan cümlelerdi. herneyse ben cümlemde sahne için olarak electronic müziği kastetmiştim. trance ile house ile ne alaka kurdun anlıyamadım. ki ünlü dj'ler dj'lik yaparken sahnede midi-keyboard'lar synthesizler kullanırlar. tamamı olmasada bazıları kullanır.

sana bi kaç "electronic müzik ve dalları (trance house vb." gibi müzik üretmek için kullanılan aletlerden göstereyim. unutmaki tüm electronic ve electronic altyapı içeren müzikler(gothic rock, punk vs gibi) bu aletlerde üretilen seslerle yapılırlar. çoğu zamanda sahnede bu aletler midi-keyboard'lar kullanılır.

(¯`·._)Ëlëkt®ønîk (v)ûzîk Tøplùlúğu(¯`·._) (Henüz 17 kişiyiz)

(¯`·._)Ëlëkt®ønîk (v)ûzîk Tøplùlúğu(¯`·._) (Henüz 17 kişiyiz)

• Elektronik müziğin çıkış noktası kraut-rock'tur...Tangerine Dream,Kraftwerk,Hot Butter ilk müzisyen ve gruplardır,bana göre 5 farklı zirve noktası vardır,Jarre,Oldfield,Kraftwerk,Vangelis ve Kitaro....

Orjinalden alıntı: helloween
    "synthesizer'larla yapılmış, bazen gitar karışımlı, çoğu zaman efektli olan müzik ve sahnede bazı şarkılarda gitarsız bazı şarkılarda gitarlı olan grupları kastetmelıyız"

hocam bu dediklerin bilinmeyen şeyler değil (synthesizerin kullanılmadığı parça kaldı mı ayrıca en basit dj bile kullanırken?) yani demek istediğim bunları bilmeyen yok synthesizerin ne işe yaradığını filan... onu geç... "grupları" demişsin ben ille de grup mu dinlemek zorundayım demeye getirmişim. Anlayabildin mi?

hocam bırak artık şu çok bilmiş öğreten adam tavrını, duyan da electronik müziği senin kendi evinde kimseden habersiz başlattığını sanır... bak senden başka burda ahkam kesen var mı? neden dersin? çünkü insanlara saygılıyız "bilmiyordur" demeden "eminim biliyordur zaten" diye düşünürüz

quote:

demişim en son... daha ne uzatıyorsun neyin peşindesin?

"synthesizer'larla yapılır" dedin resmini de koydun daha diyecek bi şeyin kaldı mı?...

• glam rock, post punk eğilimleriyle electronic müziğin temelleri atılmıştır diyebiliriz. ultravox kraftwerk omd gibi bazı isimler bu müziğin yapı taşlarındandırlar....

quote:

Orjinalden alıntı: helloween

hocam bu dediklerin bilinmeyen şeyler değil (synthesizerin kullanılmadığı parça kaldı mı ayrıca en basit dj bile kullanırken?) yani demek istediğim bunları bilmeyen yok synthesizerin ne işe yaradığını filan... onu geç... "grupları" demişsin ben ille de grup mu dinlemek zorundayım demeye getirmişim. Anlayabildin mi?

hocam bırak artık şu çok bilmiş öğreten adam tavrını, duyan da electronik müziği senin kendi evinde kimseden habersiz başlattığını sanır... bak senden başka burda ahkam kesen var mı? neden dersin? çünkü insanlara saygılıyız "bilmiyordur" demeden "eminim biliyordur zaten" diye düşünürüz

quote:

"synthesizer'larla yapılır" dedin resmini de koydun daha diyecek bi şeyin kaldı mı?...

ben diyeceklerimi yukarıdakı yazımda yazmışım. senin için değil. bilmeyen herkeze öğretici bilgi babında yazdım yazımı. ben ahkam felan kesmiyorum. yazımı başka yerlere çektin. kimse'nin electronic müzik tanımı yaptığı yoktu. gereken herşeyi yukarıda yazdım. konuyu saptırma lütfen.

• quote:

Bu cümleniz resmen artık bu konuya mesaj yazma anlamına geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arhavili_08 -- 12 Eylül 2006; 9:02:57 >

Orjinalden alıntı: Caglar22

ekleyin benide

Eklendin kardeş
    helloween ile de sorunum yok...
    neyse uzatmanın bi anlamı yok herkes kafasına göre devam etsin...
  • joy kitikonti - dirty summer (alex grani remix)
    justin xara - 5kkwtz
    jd - ffcd

çok tatlı parçalar dinlemeyen kalmasın
    p.m. den ulaşın :)
  • up up up up kop kop kop kop Protect you ears and get hide DJ deans gonna make you fly
  • Millet aranızda elektronik müzikle amatör de olsa uğraşan war mı?Ama dandik bi pc programı kullanarak değil.Bayağı bööle synthseizer'ı falan olan.Hani bööle arkadaşlar warsa bizimle yaptıkları parçaları paylaşabilir mi diye sorcaktım.Ben şahsen amatör de olsa bu işe bi el atmak istiyom ama bi araştırdım keyboard syntheseizer fiyatları uçmuş.Türkiye'de bi dj wardı adını unuttum.Ona mail attım.Bana başlangıç olarak korg triton diye bi alet warmış.Bu aletle başla sonra geliştirirsin dedi bu alete bi baktım 1000 küsür dolarmışBen nası wereyim o kadar parayı.Elimde Music Maker Silver 2005 diye bi program war.Onda synthesizer,drum machine we daha bazı özellikler daha war ama kullanımı zor walla.O programla bi şarkı yapmak acayip zaman alır we yorar.

Orjinalden alıntı: ONLYtheSTRONGsurvive

Millet aranızda elektronik müzikle amatör de olsa uğraşan war mı?Ama dandik bi pc programı kullanarak değil.Bayağı bööle synthseizer'ı falan olan.Hani bööle arkadaşlar warsa bizimle yaptıkları parçaları paylaşabilir mi diye sorcaktım.Ben şahsen amatör de olsa bu işe bi el atmak istiyom ama bi araştırdım keyboard syntheseizer fiyatları uçmuş.Türkiye'de bi dj wardı adını unuttum.Ona mail attım.Bana başlangıç olarak korg triton diye bi alet warmış.Bu aletle başla sonra geliştirirsin dedi bu alete bi baktım 1000 küsür dolarmışBen nası wereyim o kadar parayı.Elimde Music Maker Silver 2005 diye bi program war.Onda synthesizer,drum machine we daha bazı özellikler daha war ama kullanımı zor walla.O programla bi şarkı yapmak acayip zaman alır we yorar.

synthesizer deilde keyboard war idare ediyos. software synthler war.... fl studio felan iyi kullanabilirsin...

ahh drum dedinde ah drum makinesi ahh bıtane alabılsem ahh ah uh hehehe 80's synthpop rules

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helloween -- 18 Eylül 2006; 3:32:02 >

• Progressive, deep ve Tribal dahilse ekleyin benide

Deep 4 eva...

Uyuşturucu kullanmayın,
    çünkü uyuşturucu kullanırsanız hapse düşersiniz
    ve
    hapiste uyuşturucu cidden çok pahalıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ONLYtheSTRONGsurvive

Millet aranızda elektronik müzikle amatör de olsa uğraşan war mı?Ama dandik bi pc programı kullanarak değil.Bayağı bööle synthseizer'ı falan olan.Hani bööle arkadaşlar warsa bizimle yaptıkları parçaları paylaşabilir mi diye sorcaktım.Ben şahsen amatör de olsa bu işe bi el atmak istiyom ama bi araştırdım keyboard syntheseizer fiyatları uçmuş.Türkiye'de bi dj wardı adını unuttum.Ona mail attım.Bana başlangıç olarak korg triton diye bi alet warmış.Bu aletle başla sonra geliştirirsin dedi bu alete bi baktım 1000 küsür dolarmışBen nası wereyim o kadar parayı.Elimde Music Maker Silver 2005 diye bi program war.Onda synthesizer,drum machine we daha bazı özellikler daha war ama kullanımı zor walla.O programla bi şarkı yapmak acayip zaman alır we yorar.

Dandik pc programı demeyin bir kere en başta,artık en büyük stüdyolarda bile kimse synth üstüne synth koyup müzik yapmıyor,bilgisayar teknolojisi gerçekten çok çok ilerledi ve donanımları çok geride bıraktı,o kadar gerçekçi davul simulasyonları var ki bir çok rock ve popüler müzikte kullanılınca gerçek davuldan ayırt edilemiyor,çağımızda yakalanan üstün sample teknolojisi her enstrüman sesinin sanal olarak tekrar çok gerçekçi bir şekilde yaratılmasını olanaklı kılıyor,elektronik müziğe ya da genel olarak teknoloji tabanlı müziğe başlamak istiyorsanız size önerim iyi bir ses kartı (M-Audio'nun 2496'sı gibi düşük latency ve ASIO destekli) ortalama bir midi klavye (yine m-audio'nun keystation ya da ozone serileri gibi) Cubase programı ve bol bol vst instrument ve ek bileşenler,cd'ler dolusu sample,Cubase'i belli noktalarda desteklemek için Reason programını edinmenizdir...Ben şu anda okulum dolayısıyla uğraşamıyorum ancak elektro-klasik müzikle uğraşıyordum,Hitman'in oyun müziklerini yapan Jesper Kyd'in çalışmaları gibi...

• Laz,ben dandik pc programları derken bütün pc programlarından değil sadece gerçekten dandik olan programlardan söz ediyordum.Yoksa bu tür programların elektronik müzikte büyük yeri war artık, ben de biliyorum.Youtube.com da mesela ATB'nin stüdyosunun videosu wardı.O da bi pc programı kullanıyo.Aletler pc ye bağlı.Adamın çaldığı her şey pc programına kaydediliyo.Sonra da işte düzenlemeler falan...Ben dandik programlar derken mesela virtual dj gibi wasıfsız olanları diyodum.ve virtual dj'e benzeyen bi çeşit müzik programları...Yani bu tip programlar çok basit,eğlencelik programlar.ciddi anlamda müzik yapmak için ciddi programlar kullanılmalı.sen de zaten değinmişsin bu konuya
  • Virtual Dj zaten müzik yapma yani prodüskiyon programı değil Dj programıdır,Dj programı istiyorsanız Traktor Dj Studio her özelliğiyle Virtual Dj'den çok daha iyi bir programdır...Öte yandan haklısınız,Ejay vesaire programlar sadece hazır sesleri birleştirmeye yarıyor,ortaya çıkan her ne ise müzik olmadığı,müzik olsa bile yapanın olmadığı çok açık....Öte yandan şunu da eklemek istiyorum Fl Studio kesinlikle dandik bir program değildir,Fl Studio'ya amatör ya da dandik diyenler bu işten anlamıyorlardır,Fl Studio iyi donanım desteği,VST ve DXi desteği,gerçekten iyi Midi Sequencing'i ile çok iyi bir programdır...Mike Oldfield'ın son albümündeki 16 parçadan 2 tanesi Fl Studio ile yapılmıştır ancak ben yine de Cubase gibi çok daha esnek kullanım sunan programları öneriyorum,Reason gerçekten bir harika özellikle obje-temelli kullanım büyük rahatlık sağlıyor,ancak Vst desteği ve Audio Recording özelliği olmaması Reason'ı Cubase'e Rewire edip kullanmak zorunda bıraktırıyor,çünkü her ne kadar içindeki synth ve sampler cihazlar çok kaliteli olsa da bir süre sonra insanın yaratıcılığını sınırlıyor,öte yandan bilindiği gibi en son çıkan sürümü 3 ve güncellemeleri fakat Reason'ın yapımcıları Vst desteği ve Audio Recording'i gelecek sürümlere de koymayacaklarını söylüyorlar,bunun nedeni Reason'ın yapımcısı olan Propellerhead'in Cubase'in sahibi Steinberg'e ait olması yanılmıyorsam,yani Reason rakip değil destek olmak için üretiliyor...

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.