Şimdi Ara

KYK YURT ve BURS hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

-Aileniz gelir durumuna ve okuyan kardeş sayısına bakılıyor. Ama gideceğiniz yerin yurt kapasitesi de önemlidir. Mesela iki kardeş birisi Ankara`ya birisi Bursa`ya gitti aynı koşullarda olmalarına rağmen birisine çıkmayıp birisine çıkabilir. Bu da oradaki yurt kapasitesi ile alakalıdır. Mesela üniversite 10 bin kişi alıyor diyelim yurt kapasitesi 2-3 bin ise çıkma oranı azalır. Bazı illerde yurt kapasitesi fazla olduğundan o ilde yaşayan kişiye bile çıkabilir.

-----------

-KYK başvuruları yerleştirme sonuçlarından sonra başlar. Hem yurt hem burs çıkabilir. Bu sene başvurdunuz kredi çıktı almadınız ve seneye başvurdunuz o zamanda burs çıkma ihtimali vardır.

-KYK kredisi faizsiz kredidir. Alacağınız tutarın toplamı imzalayacağınız sözleşmede yazar. Eğer ödemeyi geciktirirseniz faiz uygulanır.

-KYK burs çıkmayanlar üzülmesin bir çok yerden burs bulabilir. Tavsiyem çıksın veya çıkmasın her yere başvursunlar. Ben mesela belediyeden dahi burs almıştım. Çıkmaz diye düşünmeyin. (Eğer kykdan burs alıyorsanız bir çok yer kabul etmeyebilir.)

• yaşadığın şehirdeki belediye mi okuduğun şehir mi ?
  • Eggs59 kullanıcısına yanıt
    yaşadığım şehirin ilçe belediyesinden aldım
  • Ablama KYK yurdu çıkmıştı 4 sene önce şu an o üniyi bitirdi ben başlayacağım maaş durumu kardeş sayısı vs vs vs hiçbir değişiklik olmadı bana çıkmama şansı var mı ?
  • cılgınsharky kullanıcısına yanıt
    Var tabi ki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kyk bursu için ayrı bir başvuru mu yapmak gerekiyor yoksa çıkarsa yurtla birlikte mi çıkar ?
  • cılgınsharky kullanıcısına yanıt
    yüksek ihtimalle çıkar hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KYK yurt çıkma şansı ve KTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 11_serhat_11 kullanıcısına yanıt
    www.turkiye.gov.tr
    Yurt Başvurusu
    https://www.turkiye.gov.tr/kyk-yurt-basvurusu

www.turkiye.gov.tr
    Burs / Öğrenim Kredisi Başvurusu
    https://www.turkiye.gov.tr/kyk-kredi-burs-basvurusu

ikisinin başvuru sayfası farklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 28 Temmuz 2019; 16:45:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.