Şimdi Ara

kyk ödeyemeyen 5 milyon öğrenci var (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
9.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu durum aslında bizim ülkede ki alacak verecek borç ilişkisinin trajik bir örneği.Borç verdiğim insanların çok azından geri alabilmişimdir.

    Alırken sen bunun geri ödemeli olduğunu bilerek alıyorsun. Okul sonrası işe girince ödeyeceğini taahhüt ediyorsun. Ödemediğin her sene için faiz binince de ben o kadar almadım ki neden ödeyeyim savunmasını yapıyorsun.

    Bir çoğu kasıtlı ödemiyor. Çevreden de duyuyorum adam yıllardır çalışmasına rağmen bile isteye ödemiyor.


    Bu gibi kişiler gerçekten ihtiyacı olan ve gerçekten durumu kötü olupta ödeyemeyen insanları da mağdur hale getiriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mwwo3.3

    Hayır şunu anlarim , üniversitesiden mezun olan genç Ülkemizde dolgun maaşla işe başlar , bu boyledir alırsın verdiğin bursu ulan bu ülkede kaç milyon işsiz mezun var. Ya vermiyeceksin bu kadar yüksek burs yada verdiğinin hepsinin almayacaksin . Yeni bir düzenleme şart bu burslarla ilgili .

    Yazdığının hiçbir mantığı yok...İmza attığın sözleşmeyi, yapılandırırken attığın imzanın neyi ifade ettiğini bile bilmiyorsun veya çamura yatıyorsun.. Kusura bakma ama sen bu parayı zorla almadın.. Alırkende koşullarını bilerek aldın.. Yapılandırırkende koşullarını bilerek imza attın.. Hem koşullara uymayacaksın hemde kendini haklı konuma getireceksin:)


    Bizde aldık öğrenim kredisi 10 sene ödemedik sonra yapılandırarak ödedik bitti gitti..

  • Tekilas T kullanıcısına yanıt
    Ya hocam bende yapilandirdim ödüyorum. Ama vadesi bir hafta geçen borca yüzde yuzelli zam yapmak nedir ? Bir hafta diyorum bak sence mantikli mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Burada esenlerin gürleyenlerin hepsi borcunu ödemiş acısı olan arkadaşlar sanırım   kendimden örnek vereyim, mezun oldum olası doğru düzgün adam gibi iş bulamadım hala işsizim, eve yazı geldi ödemezseniz sizi üzeriz diye amaç "korkutmak" o yazıyı gören peder (70 yaşında) panikle ödeyelim dedi ! Ödedik kurtulduk.


    Ben mi ödedim hayır sağolsun peder ödedi, eğe peder bey ödemeseydi işsiz biri olarak bende ödeyemeyecektim bende veryansın edecektim en fazla 1 yıl ertelerdim o kadar o da kol gibi faiz getirecekti.


    Kimse keyfe keder gidip on binlerce liranın altına imza atalım demiyor.


    Madem aldınız ödeyin diyen süper zeki arkadaşlara selam, adam onu alırken ileride çalışırım öderim mantığıyla alıyor zaten ama ülke öyle güzel öyle sağlam yönetiliyor ki ! koçlar, sabancılar(kalmadı artık) v.s peşimizden koşup gel buyur Uğur evladım sana iş verelim diyorlar.


    Adamın elinde olsa zaten öder, elinde olup da "ben ödemem yiaaa" diyenler de var eyvallah ama ödeyemeyenlere de laf etmeyin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mwwo3.3

    Ya hocam bende yapilandirdim ödüyorum. Ama vadesi bir hafta geçen borca yüzde yuzelli zam yapmak nedir ? Bir hafta diyorum bak sence mantikli mi ?

    Yapılandırmayı bozmuşsun normal.. yapılandırırken bunu söylüyorlar sürpriz değil ki..

  • Tekilas T kullanıcısına yanıt
    Tamamda hocam bir derdim omu , o kadar ödemeyen varken ben kıt kanaat edip ödeyip bitirdim ama bu gelen /150 zam beni çıldırtdi adeta . Geçim sıkıntısı da var , herşeye zam zam birde buna zam . Elimden gelse sktr.olup gideceğim. Neyse iyi forumlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sürekli gündeme geliyor. Devlet bu işi bankaya yönlendirmeli üni okuyan ve isteyen kişilere banka aracılı olmalı borç bankaya olmalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • C.başkanı ne demişti. Her üniversite mezunu iş bulacak diye bir şey yok. Bu aynı zamanda her kredi alan üniversite mezunu borcunu geri ödeyecek diye bir şey yok ta demektir. Çünkü öğrenciler Tanrı olmadığı için iş bulmadan para yaratamaz. Önce para alması lazım ki, ödeyebilsin. Almadan vermek Allah'a mahsustur.

  • Valla Sizden Adam Olmaz valla olmaz herife bak. Adam neden aldınız aldıysanız ödeyin diyor.

    pardon kardeş şu an ki ekonomik durumu ve covid-19 u öngöremedik ne kadar da salağız.

  • Yemin ediyorum tiksiniyorum bu tarz insanlardan

  • İşe girdiklerinde ödeyecekleri veya sosyal hizmetle ödenebileb bir sistem kurmak lazım.


    İmam ya da Mansur olsa yapar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 5 Eylül 2020; 12:32:57 >
  • rmzn96 R kullanıcısına yanıt

    Bankadan alsana hadi Allah aşkına daha düşük faizi. Faiz almıyor devlet yi Üfe farkı oluyor.Ne ala memleket 7 sene önce 22 bin TL ile ne alabiliyordun bak bakalım şimdi 34 ile ne alabiliyorsun.Ben tam örnek vereyim 7 8 sene oluyor bir Megane 2 almıştık 22 bine. Şuan 60 binden fazla ediyor.Az bile ödüyoruz enflasyonun düşük gösterilmesi sebebiyle haberin yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben okuduğum ve hayalim olan mesleği yapmıyorum bu borç yüzünden.Kimse kusura bakmasın.Alırken söz verdim ödeyeceğim diye şu anda ödüyorum.Eğer silinirse işte buna rağzı olmam abi.Bune ya armut piş ağzıma düş.Biraz sıkıntı çekiceksiniz abi.Yok öyle yağma. Şimdi iş yokçular gelir.İş var abi.İş begenmemezlik var.Kimse bu ülkeyi Avrupa ülkeleri ile kıyaslamasın.Bu ülke hiçbir zaman adaletli,sosyal ve halkçı bir ülke olmayacak.Hayaller ile yaşamayın gerçekleri görün.Bu hayat Netflix dizisi değil..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sigorta girişini sistemde gördüğü gibi taksitler başlatılıyor. 2 yıldır ödüyorum. Daha 3 sene var. Kaç senelik aldıysanız devlet o kadar takside bölüyor. 5 yıllık aldım, 5 yıl takside bölündü. Sağolsunlar pandemi döneminde ödeyemedik, o aya ait borçları silmişler. Temmuz ayından itibaren taksitleri ödemeye devam ettim. Ayda 350 lira ödüyorum sabit. Ödeyip bitirenlere büyük haksızlık olur.

  • En azından faizlerinin silinip yeniden yapılandırılması gerek. TL her geçen gün değer kaybederken faizli olan bu borcun yeni mezun biri tarafından ödenmesi çok zor.

  • Leon FR kullanıcısına yanıt

    Çöp bir beyinin çöp bir mesajı. Üniversiteye başladığımda dolar 1.3-1.4 falandı. Bittiğinde 6’ya yaklaştı, şuan 7.5. İşsizlik hat safhada, herkes asgari ücret veriyor. Tüm giderler kendini 3 kat katlamış durumda. Kimse keyfinden ödememezlik yapmıyor. Kendi zamanınızda ekonomi iyi diye ödeyebilmişsiniz ya da ailenizin durumu iyimiş belki de. Bizim memlekette böyle bencil, sırf kendini düşünen tip çok ama. Kendi ödeyebildi diye herkesi ödeyebildi zannediyor. Ben o parayı şuan ödüyorum ama yurtdışında olduğum için. Türkiye’de olsaydım eminim ki ödeyemeyecektim. Bir de utanmadan almasaydınız demişsin. Ne vicdansız bencil insanlarsınız ya. Ben o para olmasaydı üniversitede aç kalacaktım, annem-babam ayrı, ikisi 5 kuruş para göndermedi doğru düzgün tüm üniversite hayatım boyunca. Full-time işe girip çalışsa mıydım? Okula mı gitseydim? Boş boş mesajlar yazmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O parayı cafelerde barlarda iddaa'da eskortlarda yerken düşünmezsen gün gelir böyle tırmalar yediğin hurmalar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni ilgilendirmez kardesim zamaninda almadim ilerde borc olmasin diye ac yattigim gunler oldu simdi adam almis parasini odemeye gelince borc kapansin yok ole bi dunya hadi eyw

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendimden, evimden kıstım ödedim. Eğer benim faiziyle ödediğimi faiziyle geri vereceklerse silsinler diğerlerinin borcunu da.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    İşe girdiklerinde ödeyecekleri veya sosyal hizmetle ödenebileb bir sistem kurmak lazım.


    İmam ya da Mansur olsa yapar.

    mansuru bilmem de her şeye fahiş zam yapan liyakatsiz insanlara makam veren 11bin inasanın ekmeğiyle oynayan imama bu güven nerden geliyor çok merak ediyorum.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.