Şimdi Ara

Kyk borcu tek seferde ödeme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar ödemeler ziraat bankasına olanlar tek seferde ödeseniz bile imza attığınız para ödeyeceksiniz indirim yok 2 ay üst üste ziraat para yatırmazsanız vergi dairesine borç aktarılır ve farklı olarak 2. Bir faiz işler yapılandırma vergi dairesine düşen kyk borçları için 2. Faiz sıfırlamak üzerine veya taksit şeklinde yeniden oranı belirlemek bir çoğumuz anlamamazlıktan geliyor
  • taksitli ödeyin bence altın son bir senede 2 katına çıktı sen nakit ödemeyip taksit yapsan paranı da altına yatırsan daha çok kar edersin

• Vergi dairesine düşmüş borçların; vadesi 30.11 2020 (bu tarih dahil) ve öncesi olan kyk borçları yapılandırmaya girer (7256 sayılı kanun).
    Yapılandırma ile ilgili pratik bilgiler;
    1. Borcunuzu tek taksitte öderseniz hesaplanacak faizin %90 ı silinir. Ödeyeceğiniz miktar: anapara + hesaplanan faizin %10 u.
    2. Borcunuzu 2 taksitte öderseniz hesaplanacak faizin %50 si silinir. Burada dikkat edilecek şey ilk taksidi zamanında ödemelisin.
    3. Abi ben 18e bölmüştüm ama peşin ödeyeceğim faiz silinir mi? Evet kardeşim silinir. Ödeme esnasında sanki tek taksit gibi işlem görür (madde 1 e bak)
    4. Yeğenim anaparada indirim yok mu? Yok reiz anaparayı hertürlü ödeyecen. İNDİRİM sadece hesaplanacak yeni faiz üzerinden (o da 1 taksit veya 2 taksit olması durumunda) olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcanozen kullanıcısına yanıt

Hocam sen biliyor gibisin bu işleri, bir sorumu cevaplayabilir misin ?

Bu borç alındığında geriye ödemesi nasıl oluyor ? Kardeşim başvuru yaptı ve kredi çıktı, taahhütnamede 43 bin tl yazıyor. Gerçekten de 6 yıl boyunca alacağı para 43 bin tl. Yani geri ödemesine mezun olur olmaz başlarsa hiçbir faiz ödemeden mi ödemiş olacak ? Faiz sadece mezun olup borcu geciktirenlere mi işliyor ?

• Taahhütname ödeyeceği tutarı mezun 2 yıl sonra ödeyecek taksit 2 defa atlarsa vergi dairesi ayrıca faiz işleyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

Normalde taksitlendirme yapılması için borcun miktarına göre önden bi miktar nakit alıyorlardı. Yeni çıkan kanunda başvuru yapıp 18 taksite kadar taksitlendirme yapabiliyorsun

Alıntıları Göster

Hocam, benim borcum 21 bin lira. Saf borcum 19 diye görünüyor, 2 yıl erteleme yapmıştım ama onun borcu duruyor. Şimdi ben bu yapılandırılmayı yapmazsam 21+Gecikme faizleri mi olacak?

• Berkanq4 kullanıcısına yanıt

2018-2019 2 yıl aldım 2021 Temmuz’da başlıyor

• merhaba internet vergi dairesinden 7256 yapılandırmaya başvuranlardan sonuçlanan var mı? Ben 29 Kasım başvurdum hala dönüş yok.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.