Şimdi Ara

KYK BAŞVURU TÜM SORU VE SORUNLAR(ANA KONU) (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.985
Cevap
5
Favori
220.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sene 280 lira olucak diye bir söylenti var, doğru mu bu?
  • 281 TL olmuş diyorlar doğrudur inşallah.
  • Ödeme Şubatta mı başlıyor?
  • ilk defa başvuru yaptım şu yazıyor sitede
    şunu yorumlar mısınız ne kazanmışım ne kaybetmişim

Öğrenim Kredisi: 1. TAHSİSDE ÖĞRENİM KREDİSİ KAZANDINIZ
    Öğrenim İptal Nedeni:
    Burs İstek Durumu: BURS KAZANAMADINIZ
    Burs İptal Nedeni: Burs veya Kredi Tahsis
    Katkı Kredisi: 1.TAHSİSDE KATKI KREDİSİ KAZANDINIZ
    Katkı İptal Nedeni:
    Bankamatik Kartınızı ve ilk Kredinizi Alacağınız Şube:
  • birde arkadaşlar ben son sınıfım durumumuz biraz kötüye gittiği için başvuru yapmıştım ilk defa. eğer yukarda verdiğim bilgilere göre kazanmışsam sadece 1 sene mi verilecek kredi? istediğimiz seneye kadar ayarlayabiliormuyuz yoksa
  • arkadaşlar merhaba. ben unıversite 2. sınıf öprencisiyim. ilk yılda kyk ya bavurdum katkı ve ogrenım kredısı çıktı.

2.yılda belkı burs cıkar dıye bır daha basvurdum. sımdı hıc bır sey cıkmamıs. sımdı ben ogrenım kredısı ve katkı kredısı almaya devam edebilecek mıyım????

lutfen cevap....
  • arkadaşlar bana burs çıktı öğrenim kredisindeki gibi noterden belge imzalayıp yurt müdürlüğüne verecek miyim yoksa hiçbirşey yapmadan ocakta gidip paramı çekecek miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademcevahir

arkadaşlar bana burs çıktı öğrenim kredisindeki gibi noterden belge imzalayıp yurt müdürlüğüne verecek miyim yoksa hiçbirşey yapmadan ocakta gidip paramı çekecek miyim ?

notere gideceksin 40 lirayı bayılacaksın mecburen kurtuluş yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: K4TL14M

quote:

arkadaşlar bana burs çıktı öğrenim kredisindeki gibi noterden belge imzalayıp yurt müdürlüğüne verecek miyim yoksa hiçbirşey yapmadan ocakta gidip paramı çekecek miyim ?

Eyvallah kardeş ama noterde ücret alınmayacak diyor kyk ?
  • quote:

quote:

quote:

ben 3 sene önce aldığım için sistem değişmiş olabilir.O zaman iyi yırtmışsınız diyelim.İlk burs elden alınıyodu benim zamanımda sistem yine değişti mi bilmiyorum ama.Bursun dağıtılacağı ilk gün gitmiştim 1km ye yakın bir kuyruk vardı 5 saat sıra beklemiştim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben 3 sene önce aldığım için sistem değişmiş olabilir.O zaman iyi yırtmışsınız diyelim.İlk burs elden alınıyodu benim zamanımda sistem yine değişti mi bilmiyorum ama.Bursun dağıtılacağı ilk gün gitmiştim 1km ye yakın bir kuyruk vardı 5 saat sıra beklemiştim.

Geçen sene burs veya kredi alan arkadaşlar da ödemiş o parayı sanırım.İnşallah bize ödetmezler.Kyk para ödemeyin diyor ama noter ücretini almadan işlem yapmıyormuş ilginç...

• Daha önce yazıldığından eminim ama heycanımızı maruz görüp bikaç soruyu cevaplıyan olursa çok sevinirim.
    Öğrenim Kredisi: ÖĞRENİM KREDİSİ KAZANAMADINIZ
    Öğrenim İptal Nedeni: Burs veya Kredi Tahsis
    Burs İstek Durumu: 1. TAHSİSDE BURS KAZANDINIZ
    Burs İptal Nedeni:
    Katkı İptal Nedeni:

Burs ve katkı kredisi kazandım, neler yapmalıyım?
    İlkönce bi notere gitmem gerekiyor sanırım, oradakiler neler yapacaklarımızı biliyordur.Yukarıda para alırlar demişler ama kykda da para alınmayacak diyor.
    Bulunduğum ilçede/ilde kurumun bi yeri olduğunu nereden öğrenedilirim?Noterden alıcağımız belgeleri oraya göndericez sanırım, adres lazım.
    31Aralık 2011e kadar işlemlerini tamamlayanlar burs/kredileri 6 ocakta alıcak diyorlar, biz ziraat bankasında herhangi bi hesap açma felan yapacakmıyız? yoksa ayın 6sında gidip hem paramızı alırız hem de bankamatik kartımızı sorarız, doğru mudur?

edit:
    "En az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalışanlara ilgili mevzuat gereği burs, öğrenim ve katkı kredisi verilmediğinden,kendilerine burs ve/veya kredi tahsis edilmiş olsa dahi senetlerini yaptırmayacaklardır."
    http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php
    burayı da açıklarmısınız, babam asgari ücretle çalışıyor beni ilgilendiriyormu bu madde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeson01 -- 15 Aralık 2011; 10:42:53 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Geçen sene burs veya kredi alan arkadaşlar da ödemiş o parayı sanırım.İnşallah bize ödetmezler.Kyk para ödemeyin diyor ama noter ücretini almadan işlem yapmıyormuş ilginç...

ödemeyin diyo ama noterler kendi başına bi yer yani.Ödemeyin diyosa belli bi noteri ayarlıycak herkes ordan alsın diycek belgesini.Kaç tane noter var hepsini nasıl haberdar edebilir.Bence alırlar parayı.1 imzaya 40 lira ohhh ne rahat meslek

• ya peki 18 yaşından küçükler noter işini nasıl halledebilir :) hevesim kursağımda kaldı ya
  • Bana kredi çıktı şimdi ne yapmam lazım? Notere gidip imzalıcam sonra gidip kartımı mı alıcam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Daha önce yazıldığından eminim ama heycanımızı maruz görüp bikaç soruyu cevaplıyan olursa çok sevinirim.
    Öğrenim Kredisi: ÖĞRENİM KREDİSİ KAZANAMADINIZ
    Öğrenim İptal Nedeni: Burs veya Kredi Tahsis
    Burs İstek Durumu: 1. TAHSİSDE BURS KAZANDINIZ
    Burs İptal Nedeni:
    Katkı İptal Nedeni:

Burs ve katkı kredisi kazandım, neler yapmalıyım?
    İlkönce bi notere gitmem gerekiyor sanırım, oradakiler neler yapacaklarımızı biliyordur.Yukarıda para alırlar demişler ama kykda da para alınmayacak diyor.
    Bulunduğum ilçede/ilde kurumun bi yeri olduğunu nereden öğrenedilirim?Noterden alıcağımız belgeleri oraya göndericez sanırım, adres lazım.
    31Aralık 2011e kadar işlemlerini tamamlayanlar burs/kredileri 6 ocakta alıcak diyorlar, biz ziraat bankasında herhangi bi hesap açma felan yapacakmıyız? yoksa ayın 6sında gidip hem paramızı alırız hem de bankamatik kartımızı sorarız, doğru mudur?

edit:
    "En az asgari ücret düzeyinde bir gelirle sürekli çalışanlara ilgili mevzuat gereği burs, öğrenim ve katkı kredisi verilmediğinden,kendilerine burs ve/veya kredi tahsis edilmiş olsa dahi senetlerini yaptırmayacaklardır."
    http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/kredi_burs/genel_bilgi.php
    burayı da açıklarmısınız, babam asgari ücretle çalışıyor beni ilgilendiriyormu bu madde?

Hesabın zaten açılıyo otomatik.İlkte elden alıyosun parayı.Sanırım daha sonra veriyolardı bankamatik kartını.O altta verdiğin asgari ücret babanla ilgili değil seninle ilgili.Yani diyo ki bir işte çalışıyosan aylığın asgari ücret olsa dahi sana burs kredi verilmez diyo o yüzden senedini boşa yaptırma diyo.Burs alanlara önerim sigortalı bir işe girmeyin girerseniz burs kesilir.Staj yaparken de buna dikkat edin.

• arkadaşlar şimdi bana burs çıktı peki alttan kaç dersimiz oldugunda burs kesiliyor bunu öğrenelim bence, ve diyelim burs kesinlince istemezsek öğrenim kredisi almayabiliyormuyuz ben burs kesildikten sonra istemem şahsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCoder

arkadaşlar şimdi bana burs çıktı peki alttan kaç dersimiz oldugunda burs kesiliyor bunu öğrenelim bence, ve diyelim burs kesinlince istemezsek öğrenim kredisi almayabiliyormuyuz ben burs kesildikten sonra istemem şahsen

# Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

# Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,

yani okulu uzatmamıs ve sınıf tekrarı yapmıyor olacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nfsworld

quote:

Orijinalden alıntı: TurkishCoder

arkadaşlar şimdi bana burs çıktı peki alttan kaç dersimiz oldugunda burs kesiliyor bunu öğrenelim bence, ve diyelim burs kesinlince istemezsek öğrenim kredisi almayabiliyormuyuz ben burs kesildikten sonra istemem şahsen

# Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

# Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,

yani okulu uzatmamıs ve sınıf tekrarı yapmıyor olacaksın.

bunlar harici burs kesildildiğinde krediye dönşmeden iptal imkanım var yani ztn 1.sınıfım sağol kardeş

• arkadaşlar merhabalar , bugün açıklanan sonuçlarda 1. tahsisde burs kazandınız yazıyor. İlk defa başvurdum şimdi ne yapmam gerekiyor ??
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.