Şimdi Ara

Kuzu mu dana mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben su asagidaki 6 yemegin orjinalde hangi etle yapildigini merak ediyorum:

    1) Kiymali pide
    2) Kusbasi pide
    3) Lahmacun
    4) Adana kebap
    5) Et doner kebap
    6) Manti

    Bilen varsa soyleyebilir mi? Internetten dogru duzgun bir kaynak bulamadim (bulduklarim ya dana eti ya da kuzu diyor)



  • adana kebap kuzu etiyle yapılıyor bildiğim kadarıyla fakat diğerleri bölgeden bölgeye değişir. mesela denizlide lahmacunu kuzu etinden yapan yer görmedim ben, fakat urfaya gitsen kuzu etinden yapılır. oyumu bölgeden bölgeye değişir seçeneğine atıyorum..
  • Saydığın yemeklerin hepsi aslında her iki etlede yapılabilir. Herkesin damak zevki başkadır şahsen ben dana tercih ediyorum kuzu ağır geliyor nedense
  • Her ikiside kullanılır ama çoğunluk dana eti kullanır.Ve bencede en iyisi dana etidir.Tabi yaşanılan yöreye ve ağız tadına göre değişkenlik gösterir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar icin sagolun.

    Sormamin nedeni, ben kuzu eti sevmem (dana eti severim). Kiyma fark etmez diye pide yiyeyim dedim (kuzu etindendi). Pide civik civik olmus et yagiyla doluydu. (Zaten dana etinin keskin bir tadi var o tadda yoktu) Gecen markette manti gordum ayni sekilde kuzu etinden kiyma koymuslar, oyle olunca almadim.

    Herneyse peki doner icin, misal Izmir'de altinkapinin donerleri cok iyi oluyor veya Bursanin donerleri mesurdur. Oralarda ne eti kullaniliyor?
  • Mantı dana da olur kuzu da olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sizce bu ton balığı bozuk mu
    geçen yıl açıldı
    sosis bozuk mu?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.