Şimdi Ara

Kuzey yıldızının güneyde ne işi var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gece sigara içmek için balkona çıktım. Balkon güneye bakıyor. Bir de ne göriyim. Büyük ayı takım yıldızı ve Kuzey yıldızı güneyde.

Kuzey yıldızı ve Büyük ayı takım yıldızı güneyde niye geziyor? Bunun açıklamasını yapabilecek bir babayiğit var mı? Kış olurken, dünya başaşşağı mı döndü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 7 Ekim 2014; 10:42:47 >

• bu babayiğit açıklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: küçükhakan

bu babayiğit açıklar

Lan senin sorunun ne kaç etti bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük ihtimal orion'u büyük ayı sanmıştırsın.

Kutup yıldızı polaris hem kuzeyde, polarisin yer değiştirmesi mümkün ilerde kutup yıldızı vega olacak ama ona yıllar yüzyıllar bin yıllar var.

Akşam üzeri yaz üçegin olan vega deneb altair'i görürsün sonra kuzey doğudan capella ve hizasında doğudan aldebaran çıkıyor. Sonra güney tarafından doğuya yakın bir yerden orind ve alttan sirius ile procyon çıkıyor. jupiter de çıkıyor.
    bunları karıştırmışsındır.

Büyük ihtimal sirius'u kutup yıldızı sanmıştırsın. Genelde kutup yıldızı nın parlak olduğuna dair bir yanılgı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 7 Ekim 2014; 15:46:07 >
  • Başlığı görünce dedim "La noliyi!" :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

Büyük ihtimal orion'u büyük ayı sanmıştırsın.

Kutup yıldızı polaris hem kuzeyde, polarisin yer değiştirmesi mümkün ilerde kutup yıldızı vega olacak ama ona yıllar yüzyıllar bin yıllar var.

Akşam üzeri yaz üçegin olan vega deneb altair'i görürsün sonra kuzey doğudan capella ve hizasında doğudan aldebaran çıkıyor. Sonra güney tarafından doğuya yakın bir yerden orind ve alttan sirius ile procyon çıkıyor. jupiter de çıkıyor.

Büyük ihtimal sirius'u kutup yıldızı sanmıştırsın. Genelde kutup yıldızı nın parlak olduğuna dair bir yanılgı var.

Yok karıştımadım. Büyük kepçe şeklinde olan takım yıldız Büyük Ayı takım yıldızı. Kuzey Yıldızı da çok parlak değildi ve tam yerindeydi. Aynı resimdeki gibi.
    Orion kepçeye benziyor mu ki?

Bu gece hava açık olursa saat gece 2-3 gibi güney tarafa bakın. Kesin görürsünüz. Büyük ayı ve Kuzey yıldızı güneyde. Bak şaka yapmıyorum. Gerçekten gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetdagli1 -- 7 Ekim 2014; 16:45:15 >

• Büyük ayı polarisin etrafında döner zaten ancak polaris yerinden kımıldamaz hiç bi zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetdagli1

quote:

Orijinalden alıntı: eulogy

Büyük ihtimal orion'u büyük ayı sanmıştırsın.

Yok karıştımadım. Büyük kepçe şeklinde olan takım yıldız Büyük Ayı takım yıldızı. Kuzey Yıldızı da çok parlak değildi ve tam yerindeydi. Aynı resimdeki gibi.
    Orion kepçeye benziyor mu ki?

Bu gece hava açık olursa saat gece 2-3 gibi güney tarafa bakın. Kesin görürsünüz. Büyük ayı ve Kuzey yıldızı güneyde. Bak şaka yapmıyorum. Gerçekten gördüm.

Dostum gece 2 üç gibi büyük ayı kuzeyden doğuyor olacak. Birkere şehirde yaşıyorsan büyük ayıyı görmene imkan yok. Büyük ayının yıldızları şehir ışıklarında kolayca görülmez.

o saatlerde görebileceğin belirgin yıldızlar sirius, procyon, rigel, bedelgeuse ve aldebarandır. Jupiteride görürsün. Zorlayarak ise alnilam alnitak mintaka belatrix saiph ve polaris (kutup yıldızı) bunları görebilirsin. Ülker kümesini de belirli belirsiz görebilirsin.

orionu büyük tencereye benzetebilirsin, ama dediğim gibi gördüğün orion.

Kutup yıldızı hareket etmez, güney kutbundan kuzey kutbuna dünyanın içinden geçen bir çizgi çekersen polaris işte tam o hizadadır.

Yıldızları tanıman açısından; Sirius yere yakın bir yerden bakınca kırmızı mavi beyaz parıldar. Rigel mavi, bedelgeuse ve aldebaran ise kırmızılardır. rigel ile bedelgeuse arasında üç tane sıralı şekilde duran alnilam alnitak mintaka yı görebilirsin.

Bu şekilde dik görünse de aslında doğarken yan yatmış olarak doğar. Sağ alttaki büyük mavi rigel sol üstteki kırmızı ise bedelgusedir. Ortada 3 yıldızı zaten söyledim. Öncelikle buradan yola çık.

• eulogy kullanıcısına yanıt
    Haydaaa Orion'un da kepçe gibi bir bölgesi varmış
    Gece hava açık olduğunda daha dikkatli bakıyım kepçenin dibinde 2 yıldız mı, 3 yıldız mı var diye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.