Şimdi Ara

kuzey köprüsü sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar asus k55vm marka dizustu bilgisayarim oyun oynarken 15 veya 20 dk sonra surekli kapaniyordu.tamire verdim izmire gonderdiler fanla ilgili bisiler yapip geri gonderdiler.fakat geldiginde yine ayni sorunu yapti.tekrar gittim tamirciye yine izmire gonderdi.ikinci incelemede kuzey koprusunde sorun var dediler.islem yapariz ama pc ya duzelir yada hepden iptal olur dediler.bende geri istedim.sizce yapacak biseyim yokmu.pc ozellikleri cok iyi internete giriste falan herhangi bir sorun yok.sadece oyun oynarken kapaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kuzey koprusu hakkinda bilgisi olan yok mu arkadaslar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuzey köprüsü bilgisayarın ana donanımları (harddisk,ram,ekran kartı,işlemci) gibi yönlendiren anakart üstüne entegre çiptir.Sizin ısınma sorununuz olmasın fanla alakalı diyorlar modelinizde eski termal macunların yenilenmesi gerekir emin olmadan tamire vermeyin.Ekran kartında sorun olursa oyuna girer girmez hata vermesi gerekir buda ekran kartı çip sorunu olur.Siz hw monitör programını kurun çalıştırın oyunu çalıştırın 10dk oynayın oyunu görev çubuğuna çekin sıcaklıklara bakın resminide buraya atabilirsiniz sizin sorununu sıcaklık olabilir bir bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Kuzey köprüsü bilgisayarın ana donanımları (harddisk,ram,ekran kartı,işlemci) gibi yönlendiren anakart üstüne entegre çiptir.Sizin ısınma sorununuz olmasın fanla alakalı diyorlar modelinizde eski termal macunların yenilenmesi gerekir emin olmadan tamire vermeyin.Ekran kartında sorun olursa oyuna girer girmez hata vermesi gerekir buda ekran kartı çip sorunu olur.Siz hw monitör programını kurun çalıştırın oyunu çalıştırın 10dk oynayın oyunu görev çubuğuna çekin sıcaklıklara bakın resminide buraya atabilirsiniz sizin sorununu sıcaklık olabilir bir bakalım.

merhaba hocam. pc yeni elime geçti ama sorunum hala çözülmüş değil. oyunu açtıktan sonra 20-30 dakikaya yine kapanıyor. söylediğin hwmonitör programını kurdum ama resmini nasıl çekeceğim anlatır mısın.yardımcı olursan çok sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhnacar

quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Kuzey köprüsü bilgisayarın ana donanımları (harddisk,ram,ekran kartı,işlemci) gibi yönlendiren anakart üstüne entegre çiptir.Sizin ısınma sorununuz olmasın fanla alakalı diyorlar modelinizde eski termal macunların yenilenmesi gerekir emin olmadan tamire vermeyin.Ekran kartında sorun olursa oyuna girer girmez hata vermesi gerekir buda ekran kartı çip sorunu olur.Siz hw monitör programını kurun çalıştırın oyunu çalıştırın 10dk oynayın oyunu görev çubuğuna çekin sıcaklıklara bakın resminide buraya atabilirsiniz sizin sorununu sıcaklık olabilir bir bakalım.

merhaba hocam. pc yeni elime geçti ama sorunum hala çözülmüş değil. oyunu açtıktan sonra 20-30 dakikaya yine kapanıyor. söylediğin hwmonitör programını kurdum ama resmini nasıl çekeceğim anlatır mısın.yardımcı olursan çok sevinirim

Program ekranda açıkken klavyedeki "prntscrn" tuşuna bas ve "Paint"i açıp boş sayfa üzerine "CTRL + V" yap. Görüntüyü "jpg" formatında kaydet ve "http://hizliresim.com" sitesine yükleyip linki buraya mesaj olarak yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photomaniac -- 15 Ekim 2015; 22:38:39 >

• photomaniac kullanıcısına yanıt
    hocam dün araştırma yaparken bir sitede şu yöntemi buldum ve işe yaradı.
    Denetim Masası\Donanım ve Ses\Güç Seçenekleri\Plan Ayarlarını Düzenle adresine gidin, Gelişmiş güç ayarlarını değiştir e tıklayın... İşlemci güç yönetimi nden En yüksek işlemci durumu ayarını bulun. İşlemcinin maksimum hangi yüzdelik dilime kadar çıkabileceğini kendiniz belirleyin, misal %100 orası şuan... Siz bunu %5 lik dilimler halinde düşüre düşüre test edin, hangi aralıkta notebook kapanma sorunu ortadan kalkıyorsa o ayarda bırakın.

bilgisayarım iki aydır bi bana bi tamirciye gidiyordu.ilkinde aydın da 20 sonra olmayınca izmire gönderdiler150 tl para verdim sorun çözülmedi.tekrar gönderdim kuzey köprüsünde sorun var dediler ve 40 tl daha istediler. ama kuzey köprüsüne dokunursak pc tamamen kapanabilir dediler.yani bu kadar basit çözülebilecek sorunu bu kadar büyütmeleri hayret verici. Allah'dan aldım paramı.

seninde söylediğin gibi sorun ısınmadan kaynaklanıyormuş. ama donanımla değil yazılımla ilgili.yardımın için çok teşekkürler

• gkhnacar G kullanıcısına yanıt
    Donanımla alakalı ama sorun yok sadece temizlik gerektiriyor yani ısınma var işlemcinizde siz gelişmiş güç ayarlarından işlemci kullanımını düşürüp yükü azaltınca kapanma seviyesinin altına indi sıcaklıklar tespitim doğruymuş demek ki her bilgisayarcının dediğine inanmayın para canlısı olan çok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuzey Köprüsü
    8 yıl önce açıldı
    Kuzey Saat hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.