Şimdi Ara

Kuzey güney doğu ve batı neye göre belirlenmiştir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Küre şeklinde olan dünyada kuzey ile güney doğu ile batı neye göre belirleniyor? Bence Amerika kıtası doğu.Ordaki sabahı düşünün. Güneş sabahın ilk ışıklarında doğuyor ve sonra bize geliyor. Bi açıklaması varmı bunun yoksa şura doğu şurada batı olsun şeklindemi belirlenmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeaTveN -- 10 Temmuz 2017; 21:51:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Emeğe saygı. Bundan sonra senin dediğin gibi olsun, seni mi kıracağız
  • neye göre yukarı neye göre aşağı ? bunu kabul ediyorsan doğu ile batının nesi garip
  • MağaraAdam kullanıcısına yanıt
    Atmosferin dışından durduğu konuma göre belirlersin sonuçta yukarıdan aşşağı dönmüyor kendi ekseninde dönüyor

• adam harita olarak bahsediyor. Haritanin en batisinda Amerika var neden en doğuda değil diyor.

• yahu tamam da bende diyorum ki neden avrupa yukarda neden afrika yukarda değil, adam bunu kabul ediyor sorgulamıyor da neden doğuya batıya takılıyor
    Küre şeklindeki bir cismin üzerine birkaç tane pul yapıltırdığını düşün. Cismin duruşuna göre yukardaki pul aşşağıdaki pul ayırt edilebilir. Ama sağı ve solu ayırt edilemez

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • demir perde derdik eskiden sovyet bloğu vardı sınırın doğusuna girdiğin anda bambaşka bir dünya başlardı ordan sibiryanın en ucuna kadar olan tüm bölge kabaca doğu medeniyeti sovyet sınırının batısından tekrar sibiryaya kadar olan ise batı medeniyeti
  • Kuzey güney doğu ve batı neye göre belirlenmiştir?

Avustalyalilar böyle görüyor dunyayi,ee?

• Güneşin battığı yer batı güneşin doğduğu yer doğu bu kadar basit iştee

• quote:

Orijinalden alıntı: LeaTveN

Küre şeklindeki bir cismin üzerine birkaç tane pul yapıltırdığını düşün. Cismin duruşuna göre yukardaki pul aşşağıdaki pul ayırt edilebilir. Ama sağı ve solu ayırt edilemez

kardeş anlamamakta inat ediyorsun galiba neye göre yukarısı neye göre aşağısı nerden baktığına, nereyi referans aldığına göre değişir bana hala yukarı aşağı diyor
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Amerika da güneş doğmuyormu?

• Uluslararası Meridyen Konferansı diye internette arat cevabını bulursun, olay sadece referanstan ibaret, bu kadar basit.
    Anladım kardeş doğru söylüyorsun editliyorum konuyu

• http://bigthink.com/strange-maps/331-east-and-west-never-the-twain-shall-meet

Cevabı şurda olabilir okumadım hepsini.

• quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

quote:

kardeş anlamamakta inat ediyorsun galiba neye göre yukarısı neye göre aşağısı nerden baktığına, nereyi referans aldığına göre değişir bana hala yukarı aşağı diyor

Hocam ayni sey degil. Ekvator bilgesi denen bir sey var. Iklim farkliliklarindan ve gunesin isinlarindan ekvatoru cizebilirsin bunubyukarisi kuzey asagisi guney dersin. Ama dogu ile batiyi ayiran bir gunes isini acisi farki yok veya baska herhangi bir sey.

• Bir noktayı referans alıp konuşuyor insanlar. Nereyi alırsan ona göre doğu batıyı söylersin niye takıldın buna bu kadar
  • gerçekten bazı şeyler çok büyük saçmalık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRO EAGLE

quote:

Orijinalden alıntı: MağaraAdam

quote:

Hocam ayni sey degil. Ekvator bilgesi denen bir sey var. Iklim farkliliklarindan ve gunesin isinlarindan ekvatoru cizebilirsin bunubyukarisi kuzey asagisi guney dersin. Ama dogu ile batiyi ayiran bir gunes isini acisi farki yok veya baska herhangi bir sey.

ben ona bir şey demedim, konuyu açan arkadaş yukarı aşağı falan demiş cevabım ona yönelikti.

• BRO EAGLE B kullanıcısına yanıt
    Şöylede birşey var kuzeyden güneye dünyayı turladığını düşünürsek. Kuzey kutbunu geçtikten sonra bu seferde kuzey altında kalıyor güneye üstünde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.