Şimdi Ara

Kuzey Ankara Toki Uydu Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli arkadaşlar merhabalar. Bilginize ihtiyaç duymaktayım.

Kuzey Ankara Toki’de oturuyorum. Binanın merkezi uydu sistemi mevcut. Tüm odalarda tv giriş anahtarları mevcut. Daire içerisinde aşağıda eklediğim resimde ki dağıtıcısı mevcut. 1 Giriş 8 Çıkışlı.

Bina Sistem odasına girdiğimde ortalama 180-200 cm yüksekliğinde next starın malzemelerinin kullanıldığı bir kabinle karşılaştım. Tüm kablolar sisteme takılı. Uydu yayını Aktif olan dairelerde kırmızı ışık yanarken, yayın pasif olan daireler sönük pembe renk ile fark ediliyor.

Uydu alıcısını girişlere bağladım ve denedim sinyal yok. Yönetimi aradım ve durumu izah ettim bana uydu bağlatmam gerektiğini bu nedenle bana bir irtibat numarası vererek bura ile görüşmem gerektiğini söylediler. Firmayı aradım etapların uydu döşeme ihalesini alan firma olduğunu uydu yayınını aktifleştirmek için tek odaya uydu yayını vermek için 85 tl ücret istediğini belirtti.
    Sizlerden ricam bu meselenin teknik altyapısını bilen arkadaşlarımız varsa

- Uydudan kanalları izleyebilmek için ben bu hat aktifleştirme parasını vermek zorunda mıyım? Yoksa tamamen para kazanmak için bir yöntem midir?

Alakanıza şimdiden teşekkür ediyorum..

• soruna bir çözüm bulabildin mi?
  • Ben de Kuzey Ankara'ya taşındım. Çeşitli sorunlu ücretsiz halletmesi gereken şirket elemanları uyanık yapıp her işi ücretli yapmaya çalışıyor. Olmadı, "Şu an çok yoğunluk, 17:30'dan sonra bakabiliriz" diyorlar. Meğerse 17:30'da mesaimiz bitiyor, o saatten önce ücretsiz yapacağımız işi, 17:30'dan sonra ücretli yaparız demek istiyorlarmış.

Uydu konusunda ise ,
    Uydu çalışıyor ama TRT'nin HD kanalları bile çekmiyor. Hatta TRT 1 HD ve TRTHD aralarını TürkSat uydusu aramalarında bulamıyor bile. Aynı uydu alıcıcı ile geldiğim önceki adresimde böyle bir sorun yoktu. Buradaki çatıdaki merkezi uydu alıcı veya sistemde sorun var
  • Ben de kuzey ankara'dayım. Multiswitch'in olduğu santral binada nerede acaba? Çatı katında mı, en alt katta mı? Cevap verirseniz sevinirim.
  • Hala bir çözüm yok elbet. Ben beceremedim parayıda vermemek için direttim.

Ana kutu elektrik pano odasında oluyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki Kuzey Ank.da oturan arkadaşlardan biraz yorum almak isterim, nasıl genel anlamda memnun musunuz evlerdenn?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eve tek hat geliyor
    fotoğraflardaki diğer odalara dağıtıyor.aynı anda iki odada yayın izleyemezsin.(aynı kanalı belki izlersin)

sizin kabloyu neden antene(santrale) bağlamamışlar orasını anlamadım.

kablo sökükse kendinde bağlayabilirsin.

85tl sakın verme. o paraya çanak anten alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara TOKİ' den ev almak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: peykos

Değerli arkadaşlar merhabalar. Bilginize ihtiyaç duymaktayım.

Kuzey Ankara Toki’de oturuyorum. Binanın merkezi uydu sistemi mevcut. Tüm odalarda tv giriş anahtarları mevcut. Daire içerisinde aşağıda eklediğim resimde ki dağıtıcısı mevcut. 1 Giriş 8 Çıkışlı.

Bina Sistem odasına girdiğimde ortalama 180-200 cm yüksekliğinde next starın malzemelerinin kullanıldığı bir kabinle karşılaştım. Tüm kablolar sisteme takılı. Uydu yayını Aktif olan dairelerde kırmızı ışık yanarken, yayın pasif olan daireler sönük pembe renk ile fark ediliyor.

Uydu alıcısını girişlere bağladım ve denedim sinyal yok. Yönetimi aradım ve durumu izah ettim bana uydu bağlatmam gerektiğini bu nedenle bana bir irtibat numarası vererek bura ile görüşmem gerektiğini söylediler. Firmayı aradım etapların uydu döşeme ihalesini alan firma olduğunu uydu yayınını aktifleştirmek için tek odaya uydu yayını vermek için 85 tl ücret istediğini belirtti.
    Sizlerden ricam bu meselenin teknik altyapısını bilen arkadaşlarımız varsa

- Uydudan kanalları izleyebilmek için ben bu hat aktifleştirme parasını vermek zorunda mıyım? Yoksa tamamen para kazanmak için bir yöntem midir?

Alakanıza şimdiden teşekkür ediyorum..

Sizin ucuzmuş .Ben Karacaören TOKİ deyim. Bizden daire başına 100 TL aldılar döşenmş hatlar için hem de 2009 da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etimonster -- 3 Kasım 2015; 11:51:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

eve tek hat geliyor
    fotoğraflardaki diğer odalara dağıtıyor.aynı anda iki odada yayın izleyemezsin.(aynı kanalı belki izlersin)

sizin kabloyu neden antene(santrale) bağlamamışlar orasını anlamadım.

kablo sökükse kendinde bağlayabilirsin.

85tl sakın verme. o paraya çanak anten alırsın

tek oda 85 tl her oda için istersek 85 tl artı vermemiz lazım zaten. merkez odasına girip baktım kablo takılı. aktif olan dairelerin numaralarında yeşil yanıyor benim ve bildiğim numaralarda ise kırmızı ışık yanıyor. yani kablo takılı fakat next star merkez panosunda bir aktiflik yapıyorlar sanırım. bina görevlisine sordum ama oda anlamadığı için teknik bir bilgi veremedi. bence bu iş tamamen zulüm :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: etimonster

Sizin ucuzmuş .Ben Karacaören TOKİ deyim. Bizden daire başına 100 TL aldılar döşenmş hatlar için hem de 2009 da

bi anlasam zaten bu parayı ne için istiyorlar... yönetimle gidip kavga edeyim biraz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanyazar

Ben de Kuzey Ankara'ya taşındım. Çeşitli sorunlu ücretsiz halletmesi gereken şirket elemanları uyanık yapıp her işi ücretli yapmaya çalışıyor. Olmadı, "Şu an çok yoğunluk, 17:30'dan sonra bakabiliriz" diyorlar. Meğerse 17:30'da mesaimiz bitiyor, o saatten önce ücretsiz yapacağımız işi, 17:30'dan sonra ücretli yaparız demek istiyorlarmış.

Uydu konusunda ise ,
    Uydu çalışıyor ama TRT'nin HD kanalları bile çekmiyor. Hatta TRT 1 HD ve TRTHD aralarını TürkSat uydusu aramalarında bulamıyor bile. Aynı uydu alıcıcı ile geldiğim önceki adresimde böyle bir sorun yoktu. Buradaki çatıdaki merkezi uydu alıcı veya sistemde sorun var

nasıl çözdünüz peki uydu yayını almayı.. verdiniz mi ücreti???

• Merhaba
    Ben hem konuyu hortlatsam hemde konu ile az alakalı birşey sorsam olur mu :)
    Kuzey ankaradan bir ev almak üzereyim.Ev 8. etapta giriş katta Balkon ve camlardan bakılınca kot farkı sebebi ile 2.kat oluyor. Şofben, duşakabin kapalı balkonları var. Evin durumu iyi, masrafsız.
    127.000 tl ya düşüyor ve tamamını keredi ile alacağım. Sizler evlerinizden memnunmusunuz. Ben çalışıyorum, eşim ise çocukları ilkokula götürüp getirecek. Bize biraz ıssız geldi oralar. Hele akşam saatlerinde bir bayan için problem olur mu sizce. Kısaca yorumlarınız nedir.

Şimdiden teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.