Şimdi Ara

KUVINGS B6000W WHOLE SLOW JUICER - YENİ NESİL MEYVE SIKACAĞI - İNCELEME, RESİMLİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
13
Favori
31.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi sanırım TR de ilk kullananlardan olabilirim ve konuyu da açan benim. Cihazı hergün kullanıyorum diyebilirim. Neler sıktım şimdiye kadar. Elma portakal, havuç, nar, kivi, zencefil, domates, salatalık, maydonoz, badem, ananas, kereviz daha da aklıma gelmeyen vardır. Bunların hiçbirinde ben bir tıkanma yaşamadım. Ancak bu cihazı kullanırken bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor. Bu performans için geçerli. Her cihazda olduğu gibi Kuvingste de bazı püf noktalar var. Öncelikle meyveleri çok üst üste atmayacaksınız. Yani elma sıkıyorsunuz örneğin. 1. elmayı bütün olarak atın, cihaz hemen gerekeni yapıyor zaten sıkıntı yok. 1. elmayı iyice sıksın ondan sonra ikinci elmayı atın. Üst üste atarsanız eğer yine sıkıyor ama verimlililk açısından beklemek daha iyi. Bunun yanında havuç suyu için ben devasa havuçlardan özellikle kullanmıyorum o yüzden hiç tıkanma yaşamadım. Bu arada tıkanmadan kasıt posa çıkışının tıkanması ise onu zaten hiç yaşamadım. Eğer motorun durması ise o bir emniyet tedbiri. Büyük havuçların sap kısımları biliyorsunuz çok sert olur. Makine çok sert durumlarda içine çekirdek vs. gibi sert birşey düşmüş olabilir diye kendini durdurup süzgeçe zarar vermesini engelliyor. Eğer böyle bir durum yaşadıysanız reverse tuşuna 1-2 saniye basılı tutup ters çalıştırın, sonra tekrar düğmeye basın nasıl ezdiğini göreceksiniz zaten.
    Ben cihazı almadan önce istinye park sinemanın içindeki juice planet te omega gördüm ve sahibi ile kısa bir sohbet yaptım. Bana kendi cihazının vida kısmının nasıl kırıldığını, usa dan parça getirmek için nasıl aylarca uğraştığını kısaca anlattı. Biraz da onun ifadeleridir beni Kuvingse yönlendiren. Yaklaşık sanırım 4 ay olacak ben alalı ve son derece aktif kullandığıma inanıyorum. Kesinlikle parasını hakeden, üst düzey kalite de bir cihaz.
    Üstteki haznesinden sığdıktan sonra küçük olsun diye doğramaya falan hiç gerek yok. Su da bekletme vs. de yok. Ama badem sütü almak istiyorsan tabiki bekleteceksin. Onun tarifi öyle zaten. Diğer türlü oradan sığan herşeyin suyunu çıkarıyor :)
    Bir de bana kalırsa meyve / sebze yi bütün atmak çok büyük bir kolaylık. Örneğin elma içeceğim. Diğerinde dilim dilim hazırlayıp sıkana kadar, Kuvings te sıkıp içiyorum o sürede.




  • bu kuvings benzeri (çakması) var mı baya bi pahalı


    tamda benim istediğim ürün meyveleri doğrayasak değilde presleyerek sıkarak iş görüyor

    diğer bıçaklı meyva sıkıcıları atık posaları çok sulu çıkıyo
    kuvings en önemli artısı meyva israfını minumuma indiriyor
    ama 1000lirada çok pahalı bütce 300
  • The Dubliner T kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. On hazirlik kismini artik kabullendim diyebilirim. Birkac video daha izledim; sebze-meyvelerin sıkma sirasina bile dikkat ediyorlar. Bu arada siparis verdim; kullaninca yorumlarimi paylasacagim.
  • 1000 lira çok pahali.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etyemez kullanıcısına yanıt
    Hotpoint-Ariston SJ 4010 katı meyve sıkacağı var. Kuvings gibi presleyerek meyve suyunu çıkarıyor. Motor gücü 400 watt. Yetkili bayilerde 399 lira. İnternetten sipariş olarak alırsanız 280-350 lira arasında fiyat aralıkları mevcut. Esse mağazasında indirimli fiyat vardı 1 ay öncesine kadar, ayrıca %20 indirim daha yapıldı etiket üzerinden ve 223 lira gibi bir ücret ödemiştim ama hala devam ediyor mu bilmiyorum. Cihazı fiyatına göre oldukça başarılı buldum, gerçek meyve suyunun tadını ve kalitesini alabiliyorsunuz, kurulum-söküm ve temizliği beklediğimden kolay çıktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben almadan önce hotpoint, tefal ve fakirdeki slow juicerlara baktım. Zaten şunu söyleyeyim en zayıfı hotpoint. Diğerleri de 600-700 TL bandında idi. Ben az daha verip en iyisini almayı tercih ettim.:) Bu arada Kuvings i klasik markalar ile kıyaslayacaksak illa Breville gibileri ile kıyaslamak lazım. İstanbulda olanlar en azından merkezlerine gitsin diyecem artık. Gerçekten fark çok. Kuvings yerinden kalkmıyor ya, o kadar ağır, oturaklı, sağlam cihaz.
  • The Dubliner T kullanıcısına yanıt
    Zayıf derken hangi yönden zayıf?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle belirteyim,
    - Bir kere hotpoint 400 W, Kuvings 240 W. Çok önemli değil ama tüketim daha fazla
    - Bu cihazlarda ezmeyi yapan vidanın yavaş dönmesi esas. Kuvings 268 tork ile dakikada 56 devirde çalışıyor. Yani muazzam güçlü. Hotpointte ise motor gücü belli değil. ve devir 80
    - Hotpointte en basitinden sızdırmaz damlatma tapası dahi yok. O kadar kullanışlı ki, amaan o da olmasın diyemiyorsun.
    - Kuvingste meyve suyu biriktirme haznesi daha büyük gibi geldi bana.
    - Kuvingste meyve-sebzeyi bütün atabiliyorsun, hotpointte ön hazırlık gerekiyor.
    - Kuvingste çok kullanışlı, pratik bir temizleme kiti geliyor. Cihazı temizleyip kaldırmam 5 dk bulmuyor.
    - Hotpointte bakmadım ama tahmin etmesi zor değil, ürün made in china dır diye düşünüyorum. Kuvings ise made in korea.
    - Hotpoint her türlü ürünü yapan genel bir marka, Kuvings ise sadece gıda hazırlama alanında çalışan uzman bir marka.




  • The Dubliner T kullanıcısına yanıt
    Kuvings, Omega, Hurom gibi ürünlerinin kalitesini biliyorum, zaten kuvings ile hotpoint karşılaştırılmasdan ziyade fiyatlara göre Tefal, Fakir ve Hotpoint arasında karşılaştırma yapılması daha doğru olur. Bu üç cihaz arasında Hotpoint'in zayıf kalacak bir yönü görünmüyor, hatta 150 watt'lık Tefal ve Fakir'e göre Hotpoint'in motor gücü daha yüksek. Yabancı sitelerde Tefal ve Fakir için kullanıcıların düşük puanlamaları oldukça çok. Hotpoint kullanıcılarının çoğu puanlamaları ise yüksek verdiği görülüyor. Kuvings veya Hurom kalitesi beklenilemez elbette ama bu fiyatta yabana atılacak bir cihaz değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huromun 1800 TL lere satıldığı yerde Kuvings 999 TL ise tefal vs bakmak ne kadar mantıklı sorguluyorum.Tabi herkes de mercedes alamıyor ki :((
  • 2 gundur sabah-oglen-aksam Kuvings kullaniyorum. Kereviz, ispanak, kara lahana, brokoli, salatalik, domates, limon, havuc, portakal, mandelina yogun olarak sıktım. Bazi sebzelerde kopuk yapiyor ama tatmin edici oranda suyunu da cikariyor. Su ana kadar tikanma, motorun durmasi vb. sorunlarla karsilasmadim. Bir kullanimda 1,5-2 litre sebze-meyve suyu hazirliyorum. Temizligi cok kolay. Genel olarak oldukca memnunum. Bu kalitede bir baska makine kullanmadigim icin kiyaslama yapamayacagim. Umarim bu performansta calismaya devam eder.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: norad

    2 gundur sabah-oglen-aksam Kuvings kullaniyorum. Kereviz, ispanak, kara lahana, brokoli, salatalik, domates, limon, havuc, portakal, mandelina yogun olarak sıktım. Bazi sebzelerde kopuk yapiyor ama tatmin edici oranda suyunu da cikariyor. Su ana kadar tikanma, motorun durmasi vb. sorunlarla karsilasmadim. Bir kullanimda 1,5-2 litre sebze-meyve suyu hazirliyorum. Temizligi cok kolay. Genel olarak oldukca memnunum. Bu kalitede bir baska makine kullanmadigim icin kiyaslama yapamayacagim. Umarim bu performansta calismaya devam eder.



    Öncelikle hayırlı olsun, ben sorularını bugün görebildim. Ama sen almışsın. İyi bir tercih yapmışsın. Güle güle kullan,

    Tıkanma konusunda karahanayı sapıyla attığında tıkanma yaşayabilirsin ki bu sebze veya meyva suyunu sıkmanı engellemiyor. İşlemin bitince temizlerken tıkandığını farkediyorsun. Onun için de çözüm karalahana sapını ya hiç katmayacaksın ya da öncesinde yumuşak meyve ( elma mesela) ya da salatalık sonra karalahana sonra havuç şeklinde yaparsan sıkıntı olmuyor.

    Bu arada ürünü aldığımda 103 kg'dum. şu an 89.. :) sabah ve akşam öğünlerinde kuvings ile yaptığım yeşil detox veya pancar elma havuç zencefil limon karışımını kullanıyorum..

    Tekrar iyi günlerde kullanın...




  • Evet gerçekten kilo vermede etkili olduğu kesin. Sn. velivolkan sizin kadar başarılı olmasa da bende yaklaşık 6 kg kadar verdim. Sanıyorum vitamin kaybı olmaması ve ortaya çıkan meyve/sebze suyunun kalitesi nedeni ile gerçekten büyükçe bir bardak insanı ciddi oranda tok tutuyor. Bu nedenle kilo vermek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim.
  • Selamlar Volkan Bey,
    Sabah akşam detox olarak içtiğiniz karışımların detayını verir misiniz? Kahvaltı yapmıyor musunuz? Akşam sadece detox mu içiyorsunuz? Yemek vs yemeden mi? Öğrenebilir miyiz?
  • vivotex V kullanıcısına yanıt
    Selam,

    İçerik kuvings kitapçığında da olan tarif şöyle ki;

    karalahana,
    ıspanak,
    salatalık,
    yeşil biber,
    elma,
    taze zencefil,
    limon

    Sabahları 350ml-500ml bir bardak detox suyu içiyorum. öğle yemeği vaktine kadar başka bir şey yemiyorum. Ara öğün olarak çiğ badem, ceviz dışında.

    Öğle yemeklerinde mümkün olduğunca salata ağırlıklı veya zeytinyağlı olmasına dikkat ediyorum. Satış departmanında çalıştığım için çoğu öğle yemeğimde bu kurala uyamıyorum :)

    akşamları da sabah ki gibi sadece detox suyu içiyorum. İlk başlarda biraz zor gelebilir ama bir süre sonra vücudunuz da bu duruma alışıyor. ve kendisinizi daha sağlıklı ve tazelenmiş hissediyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi velivolkan -- 17 Aralık 2014; 9:39:32 >
  • Ben Kuvings aldigim gunden beri meyve-sebze suyu orucu (juice fasting) tutuyorum. Hicbir kati gida ile beslenmeden sadece sebze suyu (gunde 3-4 litre arasi) iciyorum. Yarin 6nci gunume girecegim; simdiden 4 kg. verdim ki basladigimda ideal kilomun 6-7 kg uzerindeydim. Eminim ideal kilosunun cok uzerinde biri benden fazla kilo verirdi.

    Pek tabii bu uzun sure yapilabilecek birsey degil. Cok kolay oldugunu da soyleyemem; alisma doneminde insan biraz sersemliyor fakat 3ncu gunden itibaren alistim. Istersem daha da uzatabilirim ama simdilik 1 haftayla yetinecegim :)

    Benim ictiklerim: Kara lahana, ispanak, kereviz, turp, brokoli, kirmizi lahana, zencefil, limon, elma, havuc, greyfurt, mandalina, portakal.

    Internette bircok tarif var; kisa surede kendi zevkime gore oranlamayi ogrendim. Ama onemli olan beslenme acisindan sebzelerin agirlikli olmasi. Yoksa sadece portakal suyuyla 5 gundur ac gezebilecegimi zannetmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norad -- 17 Aralık 2014; 14:35:49 >
  • norad N kullanıcısına yanıt
    Sn. Norad, tebrik ederim vallahi. Benim de alış amacım bu şekildeydi fakat bir önceki mesajımda da değindiğim gibi satış alanında çalıştığım için öğle yemekleri müşterilerimle geçiyor. o yüzden ben 2 öğünle yetiniyorum şimdilik :)
  • Valla tebrikler,
    Ben de bu işi denesem iyi olacak. Sonuç alındığı ortada.
  • Bilgiler için teşekkürler.
  • @velivolkan sormuşsunuz ama ben de naçizane görüşümü yazayım. Meyve suyunun dolduğu hazne tırnaklarına manuel oturtulan icabında temizlik için çıkartabildiğiniz bir yer olduğundan çok küçük bir miktar motor çalışmaya başlarken hareket eder. ama zangır zangır da titremez. Ben şimdiye kadar meyve ağırlıklı sıkma işlemi yaptım. Sebze çok sıkmadım kesinlikle bir tıkanma yapmadı. üst kapak ile ilgili bir tıkanma açılmama vs. hiç yaşamadım. Bu arada meyve sebze vs. bütün atmak gerçekten cihazı kullanmak için bir motivasyon diyebilirim. Bu sayede kullanım için üşenmiyorum. eğer herşeyi ufak ufak dilimle vs. olsa bu kadar aktif kullanmazdım eminim. Cihazla beraber çok detaylı bir türkçe kullanım kılavuzu geldiği için oradaki yönergeleri dikkate alınca tıkanma vs. yaşanacağını sanmıyorum. Belki çok lifli gıdalarda olabilir ama dediğim gibi ben yaşamadım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.