Şimdi Ara

KÜTLE/AĞIRLIK MERKEZİ SORUSU 1-2-3 İSE 1 KİŞİYE STEAMDEN DST ATIYORUM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok iddialıyım o sorunun cevabı 2-3'tür. Eğer 1-2-3 ise bu konuya yazanlardan bir kişiye Steamden Dont Starve Together atacağım.

• ben 1-2-3 dedim , gayette mantıklı geldi. nedenini merak ediyorum 2 3 diyen arkadaşlar açıklarsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batublood

ben 1-2-3 dedim , gayette mantıklı geldi. nedenini merak ediyorum 2 3 diyen arkadaşlar açıklarsa sevinirim.

Soruda sizden sorgulamanızı istediğiniz şey şu: binanın ağırlık merkezinin kütle merkezindek farklı olmasının sebebi mühendislerden dolayı mı yoksa dünyanın yapısından dolayı mı .Mühendislerin özellikle yaptığı bir şey değil dünya kaynaklıdır. Cevap bu yüzden 2-3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ben 1-2-3 dedim , gayette mantıklı geldi. nedenini merak ediyorum 2 3 diyen arkadaşlar açıklarsa sevinirim.

İnternette depreme dayanıklılık ile ilgili biraz araştırma yaptım ve 1. öncüldeki bilgi ile karşılaşmadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalmavuz

quote:

İnternette depreme dayanıklılık ile ilgili biraz araştırma yaptım ve 1. öncüldeki bilgi ile karşılaşmadım.

Gökdelenler normal binalardan farklı olarak 4 şekilde korunabilirler.

1- betonarme değil çelik karkas kullanıp ağırlığı azaltarak

2-temeli ankastre değil raylarda hareket edecek şekilde tasarlayarak

3-en üst katına dinamik ağırlık merkezi değiştirici koyarak.

4-tasarımını sade yaparak

https://www.google.co.uk/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://m.inploid.com/t/gokdelenler-depremden-nasil-korunuyor/59733/&ved=0ahUKEwiGoJzg1cXUAhWMIsAKHZd0DuAQFghDMAw&usg=AFQjCNECalgrIQuC08dP2Uv2dyJpojv42A

• Cevap 2 3

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam adam forum gibi bir yerde öyle bir ifade kullanmış ama tüm interneti gezdim böyle bir şey bulamadım. ağırlık merkezi nasıl değiştirilebilir ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: XLTRN

hocam adam forum gibi bir yerde öyle bir ifade kullanmış ama tüm interneti gezdim böyle bir şey bulamadım. ağırlık merkezi nasıl değiştirilebilir ki?

Hocam kaynak güvenilir değil tabi ki ama öyle bir şeyden bahsettiyse vardır muhtemelen. Statik uzmanı falan değilim o yüzden hiçbir bilmiyorum. Böyle sorunun da Allah belasını versin bu arada.

• cevap 1-2-3 yarın da zaten cevaplar acıklanacak. 1-) yüksek gökdelenlerın yapılma prensıplerıne baktıgımız zaman neden hep asagıya daha agırlık verılır. yanı agırlık merkezı kutle merkezının asagısında olur cunku bınanın depremlere karsı yıkılmamasını saglamak ıcın ınternette de bulabılırsınız bunun mantıgını adam bosuna mı bınanın temelını atıyor.

https://polen.itu.edu.tr/bitstream/11527/8509/1/1801.pdf buna bır goz atın derım
  • Ya ben de 2-3 dedim Ösym insiyatifinde bir soru ama sorunun sorulma şeklinde 1. Öncülde sanki kasıtlı şekilde ağırlık merkezinin kütle altında olduğu söyleniyor. Ama Nihat bilgin çözenler bilirler bu kasıtlı bir durum değil fazla yüksek olmasından kaynaklı. Bu yüzden bence 1 yok

• Şurdanbiöğrenciabi Ş kullanıcısına yanıt
    tabi ki de ağırlık merkezi kütle merkezinin aşağısında olur fakat ikisinin arasındaki uzaklık kontol edilebilir. bence 1-2-3
  • BaranGunduz kullanıcısına yanıt
    Dedigin ile dediğim farklı seyler

• quote:

Orijinalden alıntı: coic_5

cevap 1-2-3 yarın da zaten cevaplar acıklanacak. 1-) yüksek gökdelenlerın yapılma prensıplerıne baktıgımız zaman neden hep asagıya daha agırlık verılır. yanı agırlık merkezı kutle merkezının asagısında olur cunku bınanın depremlere karsı yıkılmamasını saglamak ıcın ınternette de bulabılırsınız bunun mantıgını adam bosuna mı bınanın temelını atıyor.

https://polen.itu.edu.tr/bitstream/11527/8509/1/1801.pdf buna bır goz atın derım

20. sayfada bununla alakalı bir şey söylemiyor. Kütle ve ağırlık merkezini mümkün olduğunca aşağıda tutmak prensiptir ama ikisi arasındaki fark nasıl depreme dayanıklılıkta kullanılabilir ki?

• Şurdanbiöğrenciabi Ş kullanıcısına yanıt
    zaten agırlık merkezı kutle merkezın altında olmazsa yuksek gokdelenler yıkılabılır kı neden binanın temelı olusturuluyor ve taban kısmına agırlık daha fazla sağlanıp yukseklere cıkıldıkca agırlık azalıyor bu yuzde 1 dogru olabılır sahsı dusuncem

ama kesın sonucu yarın gorebılırız bir de sıze sorum olacak -250 derecedekı buzun mu aralarındakı bosluk daha az yoksa -50 derecedekı buzun mu aralarındakın bosluk daha az
  • Hocam +4 derecenin altına düştükce hacim büyür. Su,bizmut,galyum,antimonda boyle bir istisna var soğudukça hacimleri büyüyor

• gitti desene 400 kısı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.