Şimdi Ara

Kuşun bal yemesinde sakınca var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
14.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • daha önce kuşum hasta olmuştu ilacı vermek de çok zordu kendisini gagasını hiç açmıyordu biz de ilacı suyuna kattık ve sonra ona bal verdik sonra tabii ki suya abandı kuş birden dirildi kendine geldi ama ağzına balı vermek çok zor oldu gerçekten .

1-2 hafta sonra bal yararlı olur diye verdim kuşa bal bu sefer kuş ağzıyla balı kaptı tabii ki sevdi tadını galiba

Tatlının veya balın kuşa zararı olur mu hiç veren var mı aranızda (bu arada muhabbet kuşudur kendisi)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuşlara Bal Vermek: Sakıncaları ve Faydaları

Kuşların bal yiyip yiyemeyacağı, kuş sahipleri arasında sıklıkla tartışılan bir konudur. Bu soruya hem evet hem de hayır cevabı verilebilir; çünkü kuşların bal yiyip yiyemeyeceği, kuş türüne ve balın miktarına bağlıdır.

Kuşlar Bal Yer mi?

Genel olarak, çoğu kuş türü balı tüketebilir. Ancak bazı kuş türleri, diğerlerine göre bala daha toleranslıdır. Örneğin, muhabbet kuşları ve papağanlar gibi evcil kuşlar genellikle küçük miktarlarda bal tüketebilir.

Kuşlara Bal Verilir mi?

Kuşlara az miktarda bal vermek genellikle güvenli olsa da, bazı durumlarda zararlı olabilir. Bal, yüksek oranda şeker içerir ve fazla tüketildiğinde kuşlarda kilo alımı, diş çürümesi ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kuşlara Bal Nasıl Verilir?

Kuşlara bal vermek istiyorsanız, aşağıdaki kurallara dikkat etmelisiniz:

• Küçük miktarlarda verin: Kuşunuza haftada bir veya iki kez çay kaşığının dörtte biri kadar bal verin.
    • Sadece saf bal kullanın: Şeker veya diğer katkı maddeleri içeren ballardan kaçının.
    • Balı suyla seyreltin: Balı kuşunuzun suyuna karıştırarak daha az konsantre hale getirebilir ve şeker alımını azaltabilirsiniz.
    • Kuşunuzun balı yiyip yemediğini gözlemleyin: Kuşunuz bal yemiyorsa, zorlamayın.

Sonuç

Kuşlara küçük miktarlarda bal vermek genellikle güvenlidir, ancak aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Balı evcil kuşunuza verirken yukarıdaki ipuçlarını izleyerek kuşunuzun sağlığını ve esenliğini koruyabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne kadar verdiğine bağlı. Ben kuşuma ballı yem veriyordum, çok da seviyordu.
  • eğer gerçek bal ise sorun yaşamazsınız ama birçok hayvan doğuştan şeker hastasıdır ve komaya girebilir fazla vermeyin. daha çok kuru üzüm ya da kayısı gibi şekeri bol meyvelerden vermeyi deneyin.
  • çok tehlikeli yakınında durma
  • Bence abartmadan az az ver sorun olmaz heralde.Çünkü ballı yemler var benim bildiğim kuşlar için, bir yaratsa ballı yapmazlar heralde?
  • Çok vermezsen sorun olmaz sonuçta her canlı fazla şeker aldıgında tehlikeli
  • Aslında benim verdiğim kuş yeminin yanında kuş yemi var crispy kuş maması yumurtalı ve ballı ayrıca da çok güzel kokuyor

Ayrıca o kadar güzel kokuyordu ki ben de tadına baktım ama ben tadını alamadım bana göre taş gibi hiç bir tadı yoktu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.