Şimdi Ara

Kurusıkı Silah

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
20.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kurusıkı silahlar hakkındaki yasayı bilenler bana anlatabilirmi acaba. Yani dışarda yanımızda taşıyabilirmiyiz veya taşırsak ne şekilde ne koşullarda taşırız. Polis yakaladığında yanımızda faturası ile birlikte ne gibi yaptırımlar var.

Not:Özentilik olduğu için almıycam zaten yanımda da taşımıycam evde bulundurcam hobi amaçlıdır ancak herhangi bir piknik ortamında kullanırım oda kimsenin olmadığı yerlerde. Sadece bu silah hakkında ki yasaları tam olarak öğrenmek istiyorum.

Blow f92

• Kamuoyunda kurusıkı olarak tabir edilen silahlarla ilgili Kanun 12 Şubat 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Ses ve Gaz Fişeği Atabilen Silahlar Hakkında Yönetmelik de 02.05.2008 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak aynı tarihte yürürlüğe girdi.
    Kanun ve Yönetmelikte ne olduğuna baktığımızda;
    Kurusıkı olarak tabir edilen silahlar hakkında birçok yeni düzenleme getirilmiş olup, yürürlüğe giren Kanun ve Yönetmelik; bu silahların niteliğini belirlemekte ve imali, ithali, ihracı, satışı, edinilmesi, bulundurulması ve taşınması ile ilgili işlemleri düzenlemektedir.
    Kurusıkılar gerçek silahlardan ayırt edilebilecek!
    Kurusıkıların üretim ve ithalinde gerçek silahlardan ayırt edici bir işaret taşıması zorunluluğu getirilmiştir. Böylece gerçek ve kurusıkı silah ayırımı yapılabilecektir. Bayiler Yönetmelikte belirtilen şartları taşımayan Kurusıkı silahları satamazlar.
    Bu silahları kimler satabilecektir?
    Bu silahları, mermi veya av malzemesi ya da yivsiz tüfek satışı yapmak için ruhsatlandırılmış yerler satabilecektir. Bayiler ellerinde mevcut bulunan kurusıkı silahlarla ilgili bir ay içerisinde Mülki Amirliğe bildirimde bulunmak zorundadırlar.
    Kimler Kurusıkı silah alamaz?
    Ateşli silahlarla işlenen suçlardan veya 6136'dan hükümlü bulunanlar ile kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olanlar Kurusıkı silah alamaz. Bayiler kurusıkı silah almak isteyenlerden sabıka kaydı ve kimlik ibrazı isteyeceklerdir.
    Bu silahlar için yaş sınırı var mı?
    Onsekiz Yaşından küçüklere Kurusıkı silah satışı yasaklanmıştır.
    Kurusıkı silah satın alanların ne yapması gerekiyor?
    Bu silahları satın alan veya devralanların bir ay içinde Cumhuriyet Savcılığından alacakları sabıka kaydıyla birlikte mahallî mülki amire bildirimde bulunmaları gerekmektedir.
    Kanun çıkmadan önce bu silahları alanlar ne yapacak?
    Bu silahları daha önce almış olup elinde bulunduranlar Yönetmeliğin yürürlük tarihi olan 02.05.2008 itibariyle 1 yıl içerisinde (yani 02.05.2009 tarihine kadar) Mülki Amirliğe bildirimde bulunmaları halinde haklarında herhangi bir cezai takibat yapılmayacaktır.
    Reklam ve özendirmeye 5.000 ytl. ceza var!
    Ses ve gaz fişeği atan silahlarla ilgili her ne suretle olursa olsun reklam ve tanıtım ile kullanımını özendirici veya teşvik edici kampanyalar düzenlenmesi yasaklanmıştır. Aykırı davrandığı tesbit edilenlere 5.000 yt. İdari para cezası uygulanacaktır.
    Kurusıkı silahlar taşınabilecek mi?
    Kanun bu silahların taşınmasını yasaklamıştır. Bu silahlar ancak, her an kullanıma elverişli olmayacak ve kolay ulaşılmayacak şekilde, fişekleri boşaltılarak ve şarjörü çıkartılarak boş olarak bir kutu içerisinde nakledilebilecek aksi durum taşıma sayılacaktır.
    Kurusıkı silah taşımanın cezası var mı?
    Kurusıkı silahları; üzerinde, çantasında ya da aracında taşıdığı tesbit edilen şahıslara Mülki Amirden alınacak Karar ile 500 ytl. idari para cezası uygulanacaktır.
    Taşındığı tesbit edilen kurusıkı silahlar ne olacak?
    Şahsa kesilen 500 ytl. paranın yanı sıra Mülki Amirden alınacak Karar ile taşındığı tesbit edilen Kurusıkı silahlar alınacak ve mülkiyeti Kamuya geçirilecektir.
    Kanunda başka cezai müeyyideler var mı?
    Bu Kanun kapsamındaki silahları yetkili mercilerden izin almadan veya 6136 sayılı Kanun hükümlerine tabi silah vasfına dönüştürülecek şekilde imal edenler veya satanlar bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yüz günden beşyüz güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
    Bu Kanunun 3 üncü maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarındaki yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşyüz Yeni Türk Lirası, dördüncü fıkrasındaki yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşbin Yeni Türk Lirası idarî para cezası verilir. Ayrıca bu silahların mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.

Bu Kanun kapsamına giren silahları, yönetmelikte belirlenmiş esas ve usullere aykırı olarak imal edenlere beşbin Yeni Türk Lirasından yirmibin Yeni Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. Bu fiilin tekrarı halinde idarî para cezasının iki katına karar verilir.
    Bu Kanun hükümlerine göre idarî para cezasına ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine karar vermeye mahallî mülki amir yetkilidir.

• Desert eagle var dehşet ses çıkartıyor bu çok dandik okadar ses vermiyor zaten kuru sıkı silahın özelliği şekli değil sesidir alıcaksan şekline bakma silahın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAS

Desert eagle var dehşet ses çıkartıyor bu çok dandik okadar ses vermiyor zaten kuru sıkı silahın özelliği şekli değil sesidir alıcaksan şekline bakma silahın.

Zaten bu video'yu göstermemde ki amaç sesi hoşuma gitti tok bir sesi var eğer bu tarz krom olan beyaz renkte kurusıkı biliyorsan önerilerine açığım tabi fazla pahalı olmadığı sürece
  • Bu kurusıkılar mermi atmıyor değil mi? Sadece sesten ibaret?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Bu kurusıkılar mermi atmıyor değil mi? Sadece sesten ibaret?

yakın mesafede zarar veriyo diyolla.
  • kurusıkı mermi atmaz sadece barutu yanıp ses çıkarır işte. kayıt için polis merkezine git. silahın turuncu boyası olması lazım namlu ve yanlarında. taşımak içinde faturası yanında ve çantasında taşıman lazım. öyle beline takıp gezemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnLimiteD. -- 22 Ocak 2012; 16:45:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    havalı tüfek dürbün tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Kurusıkı Tabanca Cezası
    9 yıl önce açıldı
    Airsoft tabanca seçimi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende geçen sene baya merak salmıştım kurusıkı almak için araştırma yaptım ruhsat alınacak,silahın yanlarında kuru sıkı olduğunu belirten renkli şeritler olacak,kutusu dışında taşınmayacak(yasakmış) gibi şeyler yüzünden vazgeçmiştim bi ara sonra dayımda kuru sıkı silah varmış 4-5 sene önce almış yanlarında şerit yok renkli gerçek silah gibi verdi bana ruhsata falan gerek yok bişey olmaz dedi 6 aydır bende sorun olmadı hiç hatta bi kaç kere üstümde dışarıya çıktım arabanın tobidoya koyuyorum gidiyorum ıssız yerlere 1 şarjörü boşaltıyorum stres mtres kalmıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: I need $

Bende geçen sene baya merak salmıştım kurusıkı almak için araştırma yaptım ruhsat alınacak,silahın yanlarında kuru sıkı olduğunu belirten renkli şeritler olacak,kutusu dışında taşınmayacak(yasakmış) gibi şeyler yüzünden vazgeçmiştim bi ara sonra dayımda kuru sıkı silah varmış 4-5 sene önce almış yanlarında şerit yok renkli gerçek silah gibi verdi bana ruhsata falan gerek yok bişey olmaz dedi 6 aydır bende sorun olmadı hiç hatta bi kaç kere üstümde dışarıya çıktım arabanın tobidoya koyuyorum gidiyorum ıssız yerlere 1 şarjörü boşaltıyorum stres mtres kalmıyor

Bende şimdi gördüm o turuncu şeridi 2 yanında da uzunca bir turuncu şerit varmış o işi birazda olsun bozdu ama napalım ses'i gerçeğe yakın olsunda zaten belimize takıp gezmiycez kutusunda durucak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.