Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (200. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.995
Cevap
3
Favori
425.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yardım edin dedik bi ya 2 kere kur sil yoruldum artık mac osx olmadı nerde yanlış yapıyorum daha önce kurmuştum sorum şu İDE hard diske olur mu çünkü hatayı (ignore cancel install) çıkıyor bunu bilen yok mu ya
  • @macrolight
    sorunun net bir cevabı olsa hemen verirdi arkadaşlar...
    Bildiğin gibi macosX kimi anakart ve işlemci ile sorunsuz KAYMAK gibi kurulum yaparken kimi bordlarda yenigelin nazı yaşatmakta.

    sorununu birde şurdan araştırmanı önerebilirim
    insanlymac kurulum forumu
    http://forum.insanelymac.com/index.php?showforum=18




  • İyide ingilizce arkadaşım yaw bide benim problemden de yok orda
  • Boarddan kaynanlanması muhtemel problemler için TuranX hocanın yukarda bahsettiği genel bir çözüm yöntemi var.. Başka birine söylemiş ama sende durumdan vazife çıkartıp deneyebilirsin.

    quote:

    1- Bunlar daha önce yazıldı ama tekrar edelim biosta maximum cpu value limit gibi bişey olmalı onu kapatarak veya kapalı ise açarak dene...

    2- Biosta sesi usb ethernet ve benzeri cihazları kapatabilme imkanın varsa onları kapatarak dene...


    Bunlar olmazsa anakartın, işlemcin, harddisk özelliklerin, ekran kardtın gibi donanımsal bilgilerini ve
    Kurmaya çalıştığın sistemin versiyonunu ve
    Ekranda gördüğün hatayı "tam olarak" yazman üstadların başına gelmişse yada bi yerlerden duydularsa sana yardımcı olmalarına faydalı olacaktır.

    insnlymac forumları ingilizcede olsa (zaten macosX kurmaya kalktığına göre birazda olsa anlaman gerekiyor ingilizceden)
    o forumda yazılan cevaplar genel olarak anlaşılır şekilde. Komutlar yada dosyaları altalta sıralıyorlar.

    Bu foruma yazan az sayıda insana göre ordan birilerinin başına gelmiş olma ihtimali çok çok yüksektir senin sorununda.

    Kolay gelsin




  • Arkadaşlar iyi günler ben en sonunda laptobuma büyük üstada turan abi ve volkan kardeşin minnettar olduğum yardımları ile kurdum ikiside varolsun.Bende 10.4.6----10.4.8 DVD leri var ve ben bu ikisini turan abi ve volkan kardeşe sözverdiğim gibi başkalarınada kopyasını yollayacağım ama biliyorum çok isteyen olacak o nedenle sadece turan abi ve volkan kardeşin şu kişiye gönder dediklerine göndereceğim herkeze teşekürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: macrolight

    yardım edin dedik bi ya 2 kere kur sil yoruldum artık mac osx olmadı nerde yanlış yapıyorum daha önce kurmuştum sorum şu İDE hard diske olur mu çünkü hatayı (ignore cancel install) çıkıyor bunu bilen yok mu ya


    muhtemel nedenleri;

    1) elindeki install dvd si kalitesiz bir dvd ye ve hızlı yazılmışsa kurulum hata veriyor olabilir.

    2)dvd nin içindeki kurulum seçeneklerinden(customize seçeneginden seçtiğin seçeneklerden)
    dvd nin içinde olmayan yada muhtemel sorunlu bir seçeneği işaretledigin için(dil,printer,x11 gibi secenekleri hiç işaretlemeyip sadece senin ihtiyacın olan hack dosyalarını işaretleyerek dene)

    3)kurmaya çalıştığın partition mutlaka 1. veya 2. partition olsun bu kurulum sonrasında sistemin açılıp açılmamasını etkiler,lakin sendeki soruna kurmaya çalıştığın partition daki bir format sorunuda yol açabilir ,çok sil boz yapınca sorun çıkartabiliyor bu kerata,saglam bir format atıp birde o şekilde deneyebilirsin.




  • HP nc6220 laptop'a mac os kurdum laptop 14.1" kurmak için harici monitör kullanmak gerekiyor. Fakat daha önce forumda görmüştüm bir arkadaş buna gerek kalmadan harici monitör çıkışındaki bazı pinleri birleştirmişti. Şimdi forumda bulamıyorum. Mesajların bazıları siliniyormu acaba ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mustank

    polatty hocam mümkünse izlediğiniz yolla ilgili biraz bilgi verebilir misiniz


    Konu çok basit,mac os x üzerinde paralles i kuruyorsunuz (bir sanal makina) parallels üzerine işletim sisteminizi kuruyorsunuz bu XP de olabilir başka bir işletim sistem i(leri) de olabilir, xp kurulumunu bitirdikten sonrahttp://virtuedesktops.info/ adresinden sanal desktop programını indiriyorsunuz,bu program standart 3 adet sanal desktop çalıştırıyor(bunu arttırabilirsiniz) bir desktop ta xp yi tam ekran çalıştırıyorken diger bir desktop ta mac os x ile ilgili işlerinizi yapabilir veya bir 3. desktopta başka bir 3. işletim sistemi çalıştırabilrsiniz. en güzeli mac os ta çalıştıramadığınız programlarla mac os u aynı anda kullanabiliyor olmanız,ve inanılmaz hızlı,asla bir sanal makinada hissi yaratmıyor.


    http://www.youtube.com/watch?v=mZpgXINf_Sk




  • Sorunumu hallettim. harici VGA portunda 1-6 ve 2-12 pinlerini birleştirdim.
    bazen arayınca birşeyi bulamıyorsunuz..

    quote:

    Orjinalden alıntı: iletibox

    HP nc6220 laptop'a mac os kurdum laptop 14.1" kurmak için harici monitör kullanmak gerekiyor. Fakat daha önce forumda görmüştüm bir arkadaş buna gerek kalmadan harici monitör çıkışındaki bazı pinleri birleştirmişti. Şimdi forumda bulamıyorum. Mesajların bazıları siliniyormu acaba ?
  • ya arkadaşlar bir şu dmg yi iso yapamadım bir el atın ya

    başka program yok mu ultra iso dışında?
  • Arkadaşım ultraiso diye bir program var onu kullan. dmg uzantılı dosyaları iso ya çevirebiliyor
  • BAY TURANX alttaki verdiğiniz linkteki update yi yaptım gma950 kartımın çözünürlük değiştirme özelliği gitti.acaba siz böyle bir sorun yaşadınız mı.teşekkür ederim.


    http://forum.donanimhaber.com/m_3718800/mpage_69/key_/tm.htm
  • teşekkür ederim problemim çözüldü.alc882 onboard ses kartınnın mikrofon ve line inputlarını çalıştırmanın bir yolu var mı acaba bir de bunu sormak istiyorum. 71. sayfada polatyy arkadaşımız bir kernel uygulaması yapmış sanırım acaba bu şekilde sorun çözülüyor mu? teşekkür ederim uğraşlarınız için..
  • Magic iso ile denedim şöyle bir hata verdi.

    DMG dosyası HFS/HFS+ formatında bu formatın nasıl iso ya çevrildiğini öğrenmek için siteyi ziyaret edin diyor baktım ama sitesindede yok napacam şimdi ?
  • polat hocam ben ilk başta parallels i kurup denedim iyiydi ama xp hep masa üstünde kalmak zorunda idi, bide inanılmaz yavaştı. virtual desktopu kurdum züper oldu. en kısa zamanda programı satın almak lazım,açıkcası 512 ram la bukadar hızlı olacağını beklemiyodum teşekkur yardımın için. ha bi de bişi sorcam kurduğum xp den nasıl ses alcam?(ses kartının driverini tanıtıyım dedim görmüyo yani hata veriyo. bide ekran kartını tanıtmak lazımmı. tv kartını falan nası tanıtcaz)
  • benim anakartımda aynısı , bu driveri nerden edinebiliriz acaba ve polatyy nın bu yöntemi için gerekli dosyaları ..teşekkür ederim turanx ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turanX


    quote:

    Orjinalden alıntı: lzooml

    Magic iso ile denedim şöyle bir hata verdi.

    DMG dosyası HFS/HFS+ formatında bu formatın nasıl iso ya çevrildiğini öğrenmek için siteyi ziyaret edin diyor baktım ama sitesindede yok napacam şimdi ?



    Ultraiso ile yapsana yukarıda anlattım nasıl olacağını bide sana pm attım bakmadın heralde Ultraiso'nun trial versiyonu 300mb büyük dosyaya işlem yaptırmaz ..


    yeni diye yazmamış gelen kutusunun yanına. o yüzden görmedim sağol anladım şimdi full sürümü gerekli.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: lzooml


    quote:

    Orjinalden alıntı: turanX


    quote:

    Orjinalden alıntı: lzooml

    Magic iso ile denedim şöyle bir hata verdi.

    DMG dosyası HFS/HFS+ formatında bu formatın nasıl iso ya çevrildiğini öğrenmek için siteyi ziyaret edin diyor baktım ama sitesindede yok napacam şimdi ?



    Ultraiso ile yapsana yukarıda anlattım nasıl olacağını bide sana pm attım bakmadın heralde Ultraiso'nun trial versiyonu 300mb büyük dosyaya işlem yaptırmaz ..


    yeni diye yazmamış gelen kutusunun yanına. o yüzden görmedim sağol anladım şimdi full sürümü gerekli.



    full sürümünü yükledim ama hala hata veriyor

    ISO 9660 etiketi bulunamadı diyor




  • Merhaba arkadaşlar 10.4.6 versiyon maci işyerindeki bilgisayarıma kurabildim ama evimdeki bilgisayarımda usb kablosuz klavye ve mause set olduğu için klavye ve mausu görmüyor daha yeni versiyon indirsem o görebilirmi bu konu hakkında yardım lütfen teşekkürler.
  • Arkadaşlar slm

    EPOX NFORCE4 ULT-3
    AMD 4200X2
    1 GB DDR2
    300 GB SATA 2 SEAGATE (16MB NCQ)
    256/512 MB NVİDİA 7300 GS
    19 İNC PHİLİPS 190C LCD
    USB KABLOSUZ KLAVYE SET

    BU SİSTEME MACOS KURABİLİRMİYİM 10.4.6 CDSİYLE KURMAYA ÇALIŞTIM KLAVYE VE MAUSELERİ GÖRMÜYOR USB OLDUĞ İÇİN SANIIRM DAHA YENİ BİR VERSİYON TANIRMI ACABA ADANADA 10.4.8 DVD YADA ADANAYA BANA DVD GÖNDEREBİLECEK ARKADAŞ VARSA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM TEŞEKKÜRLER.
  • 
Sayfa: önceki 198199200201202
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.