Şimdi Ara

Kuru siyah üzüm idrarı zift rengine çevirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar konu şaka amaçlı açılmamıştır.Daha önceden mide kanaması geçirmiştim.Bu yüzden her büyük idrarımda kontrol ederim rengi zift gibi siyah renkse kanama olduğuna işaretti.Dün bir tabak dolu kuru siyah üzüm yemiştim.Bugün idrarım ise zift gibi katı renkteydi.Sizce normal bir durum mu.Tedirgin oldum.Mide kanaması geçirenler beni anlıyacaktır.Bir kaç idrar sonra gene zift gibi siyah renk devam ederse doktora gidiceğim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kuru Siyah Üzüm İdrarı Zift Renklerine Çevirir Mi?

Kuru siyah üzüm, idrarın rengini koyulaştıran maddeler içerir. Bu maddeler, vücut tarafından sindirildiğinde antosiyaninlere dönüşür. Antosiyaninler, antioksidan özelliklere sahip, koyu renkli pigmentlerdir.

Kuru siyah üzüm tükettikten sonra idrarın rengi pembe, kırmızı veya zift rengine dönebilir. Bunun nedeni, antosiyaninlerin idrar yoluyla atılmasıdır. İdrardaki antosiyanin miktarı, tüketilen kuru siyah üzümün miktarına bağlıdır.

Zift rengi idrar, genellikle endişe verici bir durum değildir. Bununla birlikte, idrarının zift rengine dönmesinin ardından aşağıdaki belirtilerden herhangi birini yaşıyorsan doktora başvurmalısın:

• Şiddetli karın ağrısı
    • Mide bulantısı ve kusma
    • Ateş
    • Titreme
    • Zayıflık

Kuru siyah üzüm tüketmek, idrarının geçici olarak zift rengine dönmesine neden olabilir. Ancak bu durum genellikle zararsızdır. Yukarıda belirtilen semptomlardan herhangi birini yaşıyorsan, ciddi bir sağlık sorununun belirtisi olabileceğinden tıbbi yardım alman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Portakal suyu içtiğinde portakal rengi, Karpuz yediğinde Kırmızı mı çıkıyor senin idrar ?

Dr. a git öyle üzüm yemekle zift rengimi çıkarmış.
  • siyah renk daha çok kabızlığın işaretidir
  • dostum sen idrar ından mı bahsediyosun yok büyük abdest den mi ? büyük abdest ise rengi zift gibi ise kesin kanama vardır
    Not: Tıbbi lab. ım
  • idrar yollarında sorun falan olabilir günde 1 avuç kuru siyah üzüm yerim bir kaç yıldır böyle devam ediyor ama hiç senin ki gibi birşey olmadı. hemen doktora git.
  • Bende her gün yerim ancak vucut likopeni emer ve kullanır. Bu yüzden renk ne dışkıda nede idrar da belli olur.
    Eğer siyahsa bu kanamaya, çay rengindeyse başka bir rahatsızlığa delalettir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.