Şimdi Ara

Kuru şampuan kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Saçlarım her gün yağlanıyor, dışarı çıkacaksam her gün yıkamak zorunda kalıyorum kısada değil sıkıntı yaratıyor ergenliğe girdiğim günden beri böyle. Şimdi yaş ilerledi saçım dökülmeye başladı baya seyreldi haliyle artık 2 günde bir yıkıyorum hatta önemli bir yere gitmeyeceksem 3 günde bir yıkıyorum doktorun önerdiği şampuanı kullanarak.

İnternette yeni bir şey keşfettim kendimce. Kuru şampuan. Sprey ve pudra formu var. Saç diplerine sürüyorsunuz yağı uzaklaştırıyor böylece her gün duş alıp saça zarar vermekten kurtuluyorsunuz.

Elidor'un falan var daha ucuz 13-15 lira ama diğerleri baya pahalı 40 lira 60 lira arası.

Ekşidede okudum bebek pudrası kullanırsanızda aynı mantıkla iş yaparsınız diyorlar. Var mı kullanan çok uzak bir ihtimal şu toplulukta bunu kullanan biri olması ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awesome -- 18 Ağustos 2014; 3:08:34 >

• Awesome kullanıcısına yanıt
    Kullanmadım ama mantıken her saç teline suyun eksikliği nedeniyle nufüz etmesi mümkün değil. Yani, yıkamak zorundasınız bir şekilde, önemli olan ılık suda, fazla saçı ovalamadan zorlamadan arındırıp, durulamak. Ayrıca 3 gün saç yıkamadan dayanılır, yazın bile. Ben kışın haftada bir bile yıkadığım oluyor ki, 3-4 günden sonra benim de saçım belirgin oranda yağlanır.

Bir diğer etmen, elinizi sürekli saçınıza götürmeyin, eğer böyle bir alışkanlığınız varsa, saçın 2 günde yağlanması normal, aksi takdirde, 2 günde saç kendini yıkattıracak derecede yağlanmaz.
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Elimi saçıma götürmediğimde bile sabah kalktığımda yağlanıyor. Şimdi uzun olduğu için sadece diplerinde belli oluyor ama düzeltmek için elimi attığımda tüm saçıma yayılıyor nerdeyse. Bende aşırı yağlanma var, dediğim gibi ergenliğe girdiğimde başladı haliyle her gün duş ala ala böyle devam etti en fazla 2-3 gün yıkamadan durabildim, tamamen kesmek mümkün olmuyor malum okula gittik her gün, dahada gidecez, işim var gücüm var. Artık mecbur kalmadıkça yıkamıyorum dediğim gibi 2-3 gün dokunmuyorum ama durumda gelişme olmadı 1 ay oldu. Üni açıldığındada böyle olmayacak yine yıkamak mecburiyetinde kalıcam. Sabun vs kullanamıyorum saçım kuruyor dökülüyor zaten meyilli, doktorun verdiği şampuanı kullanmak zorundayım. Pudra ve bu spreyde gözenekleri tıkar mantıken 3.günde falan mecbur kalındığında kullanılmalı, yıkandığı zamanda iyice arındırılmalı ama emin olamıyorum dökülme problemim varken kullanılır mı diye.

• saç uzunluğunuzu bilmiyorum ama dökülmeye yönelik bir saçım olsaydı şayet, elimden geldiğince, sık saçımı kestirir, en azından mevcut saçın diri kalmasını sağlardım. Saç telleri uzadıkça zayıflar bunu biliyorsunuz zannedersem. Ayrıca uzun saç sahibi olmak zaten başlı başına yağlanma problemi ile antlaşma yapmak demek. Benim saçım şu an 4-5 numara arası bolca ara makası atılarak kesilmiş bir saç modeli, çok sık ve çalı misali bir saç yapısı olduğu için ben sık kestirmek zorudayım ve bu sebepten ötürü, 3 gün rahat gidiyor yağlanmadan.

Saç kremi, ve kuru saçlar için kullanılan hiçbir şampuanıda kullanmayın. Saç derisini kuru tutun, zaten diğer etmenler hava, saçların düzeltilmesi ve uzun olması ile doğrudan orantılıdır.

Yani hem uzun saçım hem yağlanması demek bence pek mümkün değil. Birde dökülmeye meyilli, ise iki kere düşünün, kısa kestirin derim. Karizmadan çok daha önemlidir, sağlık. 2-3 numara arası kestirmeyi deneyin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 18 Ağustos 2014; 3:42:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

Elimi saçıma götürmediğimde bile sabah kalktığımda yağlanıyor. Şimdi uzun olduğu için sadece diplerinde belli oluyor ama düzeltmek için elimi attığımda tüm saçıma yayılıyor nerdeyse. Bende aşırı yağlanma var, dediğim gibi ergenliğe girdiğimde başladı haliyle her gün duş ala ala böyle devam etti en fazla 2-3 gün yıkamadan durabildim, tamamen kesmek mümkün olmuyor malum okula gittik her gün, dahada gidecez, işim var gücüm var. Artık mecbur kalmadıkça yıkamıyorum dediğim gibi 2-3 gün dokunmuyorum ama durumda gelişme olmadı 1 ay oldu. Üni açıldığındada böyle olmayacak yine yıkamak mecburiyetinde kalıcam. Sabun vs kullanamıyorum saçım kuruyor dökülüyor zaten meyilli, doktorun verdiği şampuanı kullanmak zorundayım. Pudra ve bu spreyde gözenekleri tıkar mantıken 3.günde falan mecbur kalındığında kullanılmalı, yıkandığı zamanda iyice arındırılmalı ama emin olamıyorum dökülme problemim varken kullanılır mı diye.

Hergun yikamamani kim soyledi ? Doktormu ?

Benim sacimda yagli. Ama ben tam tersini biliyorum. Saci hergun yikamak daha faydali.

Sadece sacini kisa kestirmelisin. Kisa derken normal bir sac seklinde. Sicak su ile dus almamalisin. Fon makinesi kullanmamalisin.

Bunlar sadece geciktirir. Sac yaglaniyorsa yaglanacaktir. Cozumu yok. Dokulmeye basladiysada dokulecektir. Yaglanmaya cozum yok. Ama dokulmeye ektirirsin olur biter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @krstarica

Saçlarım 20 cm falan, 1 senedir uzatıyorum ondan öncede uzundu ama 10 cm di. Sene içinde sürekli kırıkları aldırdım, 5-6 ay olunca kestirdim bi kısmını şimdi 4 ay oldu uzuyor. Dökülme sorunu bende hep vardı, normalde saçlarım aşırı gür, ince telli ama aşırı gür haliyle döküldü döküldü belli olmadı. Şimdi uzun diye belli oluyor önler seyreldi açıkca görülüyor. Mesela kısayken döküldüğünde farketmezsiniz, yenisi çıkınca hemen uyum sağlar ama uzunken öye değil döküldüğünde 1 yıl daha beklemek lazım uyum sağlaması için neredeyse. Zaten dökülen saç en geç 5 yılda geri geliyormuş doktor söyledi.

Sizin dediğiniz gibi dökülmesini önlemek için makineyle 4 e 5 e falan vurdurmam ve 1-2 sene öyle takılmam gerekli takviye yapıp. Şu an şişmanım, yüzüm falanda yuvarlaklaştı, eskiden şişmankende kısa kestirirdim gerçekten çok kötü oluyor, kilo verdiğimde iyiydi baya ama şu an yine şişmanım, kilolardan kurtulur kurtulmaz kestiricem saçları en fazla 1 senesi kaldı saçların. Doktora kestireyim mi dediğimde gerek yok dedi, zaten stresten ve genetikten dökülüyor fark etmez kestirirsen dedi. Alpecin şampuan ve likit kullanıyorum şimdi. Azalma olmadı ama 4-5 ayda farkı görüyormuşuz daha yolun başındayım. Şimdi bir tarafta dökülmeyi önleyeyim derken bir taraftanda zarar vermek istemiyorum. Pudra mı sprey mi daha az gözenek tıkar onu merak ediyorum. Zaten yağlı olduğu zaman kullandığımız için pudrayı basınca yağ direk emiyor pudrayı, sonra saçtan uzaklaştırmak kalıyor. Bunu spreyle mi daha rahat yaparım pudrayla mı onu merak ediyorum

@Edizcem
    Doktor söylemedi doktora 1 ay önce gittim, saç yağlanınca yapış yapış oluyor iğrenç gözüküyor ya o yüzden her gün yıkadım. Üstte dediğim gibi doktor saçını kestirmen fayda etmez senin dökülme nedenin stres ve genetik dedi, ilaçlı şampuanla düzelticez dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Awesome -- 18 Ağustos 2014; 3:51:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

@krstarica

Saçlarım 20 cm falan, 1 senedir uzatıyorum ondan öncede uzundu ama 10 cm di. Sene içinde sürekli kırıkları aldırdım, 5-6 ay olunca kestirdim bi kısmını şimdi 4 ay oldu uzuyor. Dökülme sorunu bende hep vardı, normalde saçlarım aşırı gür, ince telli ama aşırı gür haliyle döküldü döküldü belli olmadı. Şimdi uzun diye belli oluyor önler seyreldi açıkca görülüyor. Mesela kısayken döküldüğünde farketmezsiniz, yenisi çıkınca hemen uyum sağlar ama uzunken öye değil döküldüğünde 1 yıl daha beklemek lazım uyum sağlaması için neredeyse. Zaten dökülen saç en geç 5 yılda geri geliyormuş doktor söyledi.

Sizin dediğiniz gibi dökülmesini önlemek için makineyle 4 e 5 e falan vurdurmam ve 1-2 sene öyle takılmam gerekli takviye yapıp. Şu an şişmanım, yüzüm falanda yuvarlaklaştı, eskiden şişmankende kısa kestirirdim gerçekten çok kötü oluyor, kilo verdiğimde iyiydi baya ama şu an yine şişmanım, kilolardan kurtulur kurtulmaz kestiricem saçları en fazla 1 senesi kaldı saçların. Doktora kestireyim mi dediğimde gerek yok dedi, zaten stresten ve genetikten dökülüyor fark etmez kestirirsen dedi. Alpecin şampuan ve likit kullanıyorum şimdi. Azalma olmadı ama 4-5 ayda farkı görüyormuşuz daha yolun başındayım. Şimdi bir tarafta dökülmeyi önleyeyim derken bir taraftanda zarar vermek istemiyorum. Pudra mı sprey mi daha az gözenek tıkar onu merak ediyorum. Zaten yağlı olduğu zaman kullandığımız için pudrayı basınca yağ direk emiyor pudrayı, sonra saçtan uzaklaştırmak kalıyor. Bunu spreyle mi daha rahat yaparım pudrayla mı onu merak ediyorum

@Edizcem
    Doktor söylemedi doktora 1 ay önce gittim, saç yağlanınca yapış yapış oluyor iğrenç gözüküyor ya o yüzden her gün yıkadım. Üstte dediğim gibi doktor saçını kestirmen fayda etmez senin dökülme nedenin stres ve genetik dedi, ilaçlı şampuanla düzelticez dedi.

Dostum bak simdi, birkere yukardaki arkadasa katiliyorum. Demek istediklerimi yazmis zaten. Mobildeyim alinti yapamiyorum onada.

Doktorlar hemen cevap verir. Bilimsel olarak sacinin neden dokuldugu arastirilmiyor. Okulda ogrendigi yada tecrube olarak sorun bu diyor.

Bazi rahatsizliklarin tedavisi yok. Ornek olarak sedef hastaligi,egzama vs vs.
    Bunlara ilave sac dokulmesi ve yaglanmayida ekleyebiliriz.

Benimde yagli ve dokulmeye basladi. Cok doktora gittim. Kimisi sigara kullanmama bagladi. Kimisi stress dedi. Kimisi yemek duzeni, ve ek olarak ailede varsa dokulur denildi. Tabi mevsimsel dalgalanmada var :)

Bir hastaliga stress, beslenme vs vs giriyorsa isin zor. Bu demek oluyorki yani senin anlicagin tedavisi yok kendiliginden gecebilirde bir omur surebilirde. Ama sen genede al kullan bunlari diyor kibarca.

Pudra tavsiye etmem. Sorun yag bezlerinde. Sen yagi pudra ile sifirladikca ( ki ise yararsa ) yag bezlerin tekrar uretecek.

Sacini acil kisa kestir. Sicak su kullanma. Fon kullanma. Yaglanma suresi azda olsa uzayacaktir. Tabi dokulmede. Ama sonunda sacin dokulecek.

O yuzden canini sıkma. Ben sahsen artik ugrasmayi biraktim. Yasim 26. Biraz daha dokulurse ektirecegim. Baska care yok. Cunki denemedigim sampuan turu kalmadi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Minoxil kullanan var mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum bu ürünlerden dene
    Super ötesi birşey bunlar
    Hangısı sana göre ıse ondan al kullan
    ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM
    Matrix Biolage Keratindose
     Kuru şampuan kullanan var mı? Kuru şampuan kullanan var mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.