Şimdi Ara

Kürtleri Türkleştirmek (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
3
Favori
8.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Albert Einstein abimizin dediği gibi;
    “Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur"

Bu nedenle anlatamazsın...
  • Bak sene ikibinondört oluyor; hala çok gereksiz şeyler konuşuyoruz. insanları bu saçma şeylerle oyalıyolar işte. ne mutlu gözünü açabilene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johan Hegg

ooo öyleyse türkler gelmeden önce kürtler vardı bu coğrafyada. sidik yarışına giremeyeceğim seninle.

O konuda da yanlışınız var. Bugünkü K.Irak ve Suriyede etkinlikleri ve ana yerleşimlerinin o bölgeye kaydığı biliniyor( İran taraflarından).Kesin olarak ıspatlanmış değil ama Medlere dayansa bile köken olarak nüfus olarak ne kadar etkinler hala soru işareti.Osmanlı devletinin sınırları gibi düşünebilirsin Yemen'e kadar uzanıyordu ama Yemende ne kadar Türk yaşıyordu,devlet memuru ve askerleri saymazsak yok gibi birşey gerçi onları da saysak yok gibi birşey ya neyse.

Kesin olan birşey var ki Anadoluya yerleşik ve etkin giriş Malazgirt ile oldu( Kürt-Türk kardeşliğinin başlangıcı ondan sonrada devam etti bu kardeşlik). Yani bugünkü Anadoluya Türklerle beraber girildi.Öyle olmaması da mantıklı da çünkü daha önce girseler o veya bu şekilde çoğunluk olurlardı ve Bizans tarihinde mutlaka siyasi bir güç olarak anılırlardı.Bizde ilk önce Bizans ile değil Kürtlerle savaşırdık.Ama öyle olmadı biz Bizansın oradaki siyasi gücü Ermenilerle ilk savaştık ( Malazgirtten önce Ani Kalesi alındı hatırla istersen).Belki küçük gruplar halinde olabilirlerdi ( Bizansta bir imparatorluktu Türklerde vardı Bizansta) ama etkin halde olmadıkları kesin yalnız.

Konu uzun olduğu için fazla uzatmayayım ama bir de Zaza gerçeği var hep es geçiliyor örneğin Malazgirt Zazaca kökenli bir yer ismidir.

• Doğuda ki kaçırıyor batıdaki de kaçırsın diye bir mantık olmaz, olamaz önce gerektiği kadar vergini verip sonra gereken yerde tepkini vereceksin, eline silah almayacaksın milletvekili çıkarıp mecliste istediğini yaptıracaksın.. Zorbalık yaparsan Türk olmadığı halde Türk milliyetçisi olanları karşında bulursun önemli olan istemekte, bizim eskiler evet okul bakımından okuyamadı internet yoktu araştıramadı cahil kaldı veya bırakıldı, ancak şimdiki nesillere bunlar doğru birşeymiş gibi savunamazsın, Vergi kaçırsın zorla hakkını alsın falan bu olmaz...

Devlet okullarında ki seçmeli derse gelince hani bizim yerimize hocalarımızın sene başında otomatik seçtiği derslerden mi olsun diyorsun yani ben buna karşıyım devlet kurumuna girmemeli, sana orada Halk eğitim merkezleri dedim, belediyelerin kursları dedim , yaş grubunu veya nerede oturduğunu bilmediğimden konuya uzaksın heralde, halk eğitim merkezleri kuruluyor tamamen devlet destekli ve ücretsiz ancak resmi okul değil, halk eğitim merkezindeki eğitiminden sonra sertifika alıyorsun, belediyelerinde kendileri kurs kurabiliyor gene ücretsiz hatta bu konuda canlı örnek istanbul beyoğlu Ahmet Misbah Demircanın belediyesi gidip oraya ben matematik kursu almak istiyorum dediğinde tamamen ücretsiz hafta içi ve hafta sonu zamanını seçerek ders alabiliyorsun, onun dışında müzik geliştirmek istiyorum dersen ona da ücretsiz eyvallah diyorlar yüzme gibi bir sürü alanda ücretsiz kursları var, bugün yapılması gereken arkana pkk yı silahı alıp millete dayatmak değil meclisten yasa geçti görelim samimiyetlerini bdp li belediyeler ücretsiz kurslar açıp isteyene kürtçe eğitim verebilir, bdp li belediyeler halk eğitim merkezleri kurabilir..

Olay meselesi çözmekse çözüm var hemde çok basit, öyle eline silahı alıp megafonu alıp insanları sokağa dökmene gerek yok..

Devleti karalamanı anlamıyorum, devlet dediğin yapı belli kalıpları vardır her gelen hükümet kendinden birşeyler bırakmaya çalıştığı için tutarsızlıklar olmuştur ancak isteyen doğru şekilde istediğini yapabilir..

Öncü bir arkadaşımızsan tanıdığın doğululara söyle bdp li belediyelere dilekçe versinler o belediyeler de Kürtçe kursu versin ücretsiz..

Devlet okuluna kürtçenin seçmeli ders dahi olarak girmesi çok saçma ve gereksizdir.. Resmi dil + dünya genelinde ki evrensel dil yetecektir.. Ben şahsen oğlumun okulda kendi seçmediği "seçmeli kürtçe" dersinden sınıfta kalmasını istemem

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

ooo öyleyse türkler gelmeden önce kürtler vardı bu coğrafyada. sidik yarışına giremeyeceğim seninle.

O konuda da yanlışınız var. Bugünkü K.Irak ve Suriyede etkinlikleri ve ana yerleşimlerinin o bölgeye kaydığı biliniyor( İran taraflarından).Kesin olarak ıspatlanmış değil ama Medlere dayansa bile köken olarak nüfus olarak ne kadar etkinler hala soru işareti.Osmanlı devletinin sınırları gibi düşünebilirsin Yemen'e kadar uzanıyordu ama Yemende ne kadar Türk yaşıyordu,devlet memuru ve askerleri saymazsak yok gibi birşey gerçi onları da saysak yok gibi birşey ya neyse.

Kesin olan birşey var ki Anadoluya yerleşik ve etkin giriş Malazgirt ile oldu( Kürt-Türk kardeşliğinin başlangıcı ondan sonrada devam etti bu kardeşlik). Yani bugünkü Anadoluya Türklerle beraber girildi.Öyle olmaması da mantıklı da çünkü daha önce girseler o veya bu şekilde çoğunluk olurlardı ve Bizans tarihinde mutlaka siyasi bir güç olarak anılırlardı.Bizde ilk önce Bizans ile değil Kürtlerle savaşırdık.Ama öyle olmadı biz Bizansın oradaki siyasi gücü Ermenilerle ilk savaştık ( Malazgirtten önce Ani Kalesi alındı hatırla istersen).Belki küçük gruplar halinde olabilirlerdi ( Bizansta bir imparatorluktu Türklerde vardı Bizansta) ama etkin halde olmadıkları kesin yalnız.

Konu uzun olduğu için fazla uzatmayayım ama bir de Zaza gerçeği var hep es geçiliyor örneğin Malazgirt Zazaca kökenli bir yer ismidir.

Uzun uzun yazmışsın teşekkürler. babacığım ırkları boşverin insanlığımıza bakalım. kendi belirleyemediğimiz şeyler bizi esir almasın. sonuçta doğuştan gelen özellikler... insana bi + veya - de katmıyor.

• quote:

Uzun uzun yazmışsın teşekkürler. babacığım ırkları boşverin insanlığımıza bakalım. kendi belirleyemediğimiz şeyler bizi esir almasın. sonuçta doğuştan gelen özellikler... insana bi + veya - de katmıyor.

Bana kalırsa da öyle de gel de anlat anlatabilirsen.Eninde sonunda gidilen yer kara toprak,inancı olan kişiler de bilir ki öbür tarafta ırk,mırk geçerli değil gerçi inancın olmasada geçerli değil toprağın altında ırk mı olur
  • Devlet mekanizması benden kafasına göre vergi alıp kafasına göre kullanıyorsa öyle bi mantık olabilir.
    Ben oy kullanmayla veya milletvekili parlemento sistemleriyle birşey elde edilemeyeceğini düşünüyorum.
    500 tane adamın tek anlaştığı şey milletvekili maaşları. bütün gün uyuklamakla meşguller. halkı temsil ettiklerini düşünmüyorum.
    Malesef hakkı sana kimse vermez bu zamanda hakkı söke söke almak zorundasın.

Dil eğitimine gelince ben devlet tarafından yapılması taraftarıyım. o dediğin eğitim merkezleri ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.
    Resmi olması seni niye bu kadar rahatsız ediyor. onu da anlamıyorum. din dersleri gibi hocalar tarafından otomatik derslerden olmasın ama.
    O dediğin merkezlerden haberim var. oralardan adam gibi bir şey öğrenen çıkmış mı orası da meçhul.
    Ana dil konusunun o sağlıksız merkezlerde çözülemeyeceğini düşünüyorum.

Devlet mekanizmasını tamamen reddeden bir görüşe sahibim. bütün devletlerin insanlarını sömürdüğünü düşünüyorum.
    Dünya'ya barış gelecekse bu devletsiz bir dünya da olacak.
    Sana göre gereksiz. korkma öyle bir şey olursa çocuğun kürtçe dersinden sınıfta kalmaz. o dediğin ancak din dersinde olur.

• Ben de tek dilden yanayım.
    Ama devlet eliyle televizyon kalanı bile varken neden seçmeli ders olmasın ki. Ne bileyim 20-30 kişi seçmeli olarak dil öğrenmek istiyorsa devlet en azından sözleşmeli personel alsın.
  • quote:

Devlet mekanizması benden kafasına göre vergi alıp kafasına göre kullanıyorsa öyle bi mantık olabilir.
    Ben oy kullanmayla veya milletvekili parlemento sistemleriyle birşey elde edilemeyeceğini düşünüyorum.
    500 tane adamın tek anlaştığı şey milletvekili maaşları. bütün gün uyuklamakla meşguller. halkı temsil ettiklerini düşünmüyorum.
    Malesef hakkı sana kimse vermez bu zamanda hakkı söke söke almak zorundasın.

Dil eğitimine gelince ben devlet tarafından yapılması taraftarıyım. o dediğin eğitim merkezleri ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.
    Resmi olması seni niye bu kadar rahatsız ediyor. onu da anlamıyorum. din dersleri gibi hocalar tarafından otomatik derslerden olmasın ama.
    O dediğin merkezlerden haberim var. oralardan adam gibi bir şey öğrenen çıkmış mı orası da meçhul.
    Ana dil konusunun o sağlıksız merkezlerde çözülemeyeceğini düşünüyorum.

Devlet mekanizmasını tamamen reddeden bir görüşe sahibim. bütün devletlerin insanlarını sömürdüğünü düşünüyorum.
    Dünya'ya barış gelecekse bu devletsiz bir dünya da olacak.
    Sana göre gereksiz. korkma öyle bir şey olursa çocuğun kürtçe dersinden sınıfta kalmaz. o dediğin ancak din dersinde olur.

Anarşist olman düşünmenin önüne geçmiş, peki başta bir devlet olmadan bütün insanlar dostça yaşabilir mi ? kanunlar yasalar olmadan ? bunları gerçekten düşün..

ve emin ol kendi doğruların olabilir kendi doğrularını sabaha kadarda savunabilirsin ama savunduğun şeylerin hiç birisi ne bu ülkeye ne de dünyaya bir yarar sağlamaz..

Halk eğitim merkezlerine belediye kurslarına vs güvenmemek bunlar işi yokuşa sürmekten başka birşey değil, para verip dershaneye yollamak iyi ama ücretsiz kursa yollamak kötü olmamalı, samimiyetine inanmıyorsan ve bir eğitimciysen git gönüllü çalışmalarına katıl..

Devlet okullarında kürtçe seçmeli ders falan olamaz ayrıntılı düşünürsen anlarsın nedenini, kürtçe öğrenilmesin yasaklansın kürtler inkar edilsin demiyorum ama birden fazla etknik kökene sahip bir millette resmi dil dışında bir dili devlet okullarına sokmak yersiz bir davranıştır...

500 milletvekili orada uyuyorsa aday olup içeri girersin uyumazsın bu kadar basit, herşeyi eleştirmek çözüm sağlamaz..

• Thook T kullanıcısına yanıt
    Seçmeli dersleri öğrenciler seçmediği için olabilir mi hocam okullarda hepimiz okuduk ben universite 2. sınıftayım ilk defa 14. eğitim yılımda seçmeli bir dersi seçmedim.. bundan öncekiler tamamen benim yerime seçili oluyordu..

Ücretsiz kurslar verilebilir buna devlet destekli okullara girmesi yersiz olur.
  • EmAySiks kullanıcısına yanıt
    "Almanya'da ki Türklerin Türkçe eğitimini sadece ücretsiz kurslar versin. Okullara girmesin" diyebiliyor musun ? Samimiyetimle merak ediyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thook

"Almanya'da ki Türklerin Türkçe eğitimini sadece ücretsiz kurslar versin. Okullara girmesin" diyebiliyor musun ? Samimiyetimle merak ediyorum ?

Evet çünkü onlara okullarda öğreneceği Türkçe hiç bir devlet kurumunda yardımcı olmayacak hatta bir ihtimal okulda o dersleri aldıklarında diğerleri tarafından farklı gözle bile bakılacaklar, Türkler orada kapılarını kapatınca zaten Türkler.. Eksiklik hissediyorlarsa da bunu kendileri telafi etmeli devletten istemek mantıklı değil..

Mesele kürt türk falan değil, ben bir devletin eğitim sisteminde temel bilgilerin verilmesinden yanayım örneğin bir devletin eğitim kurumunda bence dil olarak o ülkenin resmi dili + dünyaca evrensel olarak kabul edilmiş ( malesef ) ingilizce verilmelidir bunun dışında ispanyolca fransızca türkçe kürtçe bunları dil kurslarında öğrenilmelidir, hatta o ülkede almanyadaki türkler bıradaki kürtler vs. çoğunlukta ise ve bu yönde bir talep varsa dil kursları devlet tarafından belediyelere yetki verilerek ücretsiz açılmalı.. Bugün devlet ücretsiz fransızca kursuda vermeli talep olursa kürtçe kursuda lazca kursuda mesele talepte.. ama eğitim sistemine ülkenin tamamının geleceğinde işine yaramayacak veya tamamının ihtiyacı olmayan bir dili hatta herhangibi dersi sokmak çok saçma ve gereksiz..

Ben veya çocuğum okulda benim hayatım boyunca işime yaramayacak bir dersi görmek zorunda değiliz, ama merak edip öğrenmek istediğimde onu ücretsiz öğrenebilecek kaynağa sahip olmalıyız.. mesele bundan ibaret bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmAySiks -- 7 Aralık 2013; 1:59:57 >

• EmAySiks kullanıcısına yanıt
    Samimi cevabın için teşekkür ederim.
    Hani dünya görüşümüz farklı ama;
    Umarım bir gün oralarda yaşarsın. O zaman ne demek olduğunu kavrayabilirsin.

Davulun sesi uzaktan güzel geliyor maalesef...
  • Thook T kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsin ama dil öğrenmek hak olduğu gibi bulunduğun devletin resmi dili dışındaki dilleri tüm vatandaşlara dayatmanın da haksızlık olduğu kanısındayım ben, Almanların nazilik duyguları çok ağır ve bu yüzden örneğe verdiğim cevap çok hafif olabilir orada olsam muhtemelen damarımız atar inadına isterdikde, bir amerika da 10 milyon Türk dahi olsak çıkıp okullarda Türkçe öğretin kardeşim demek hakkına sahip değiliz, adam der ki çok istiyorsanız ahanda size kurs hocası parası benden yollayın çocuklarınızı öğrensin, benim ülkemin gençlerine ne diye senin dilini öğretecem kurum orda isteyen gider öğrenir..

Mesele talep etmek ve talebi ediş şeklinde birazda. Eline silah alırsan kafana mermiyi yersin ama kalem alırsan istediğini alırsın bu kadar basit. Okumuş nesiller yetiştikçe bu sorunlar kalkacaktır.
  • 1. Kürtleri Türkleştirme çabaları hem gereksiz hemde netice alınması olanaksız bir uğraştır.

2. İnsanların davranışları büyük oranda genleri ile ilgilidir ve kalıtsal olarak nesilden nesile geçer.

3.Eğitim vererek ıslah etme çabaları nafiledir çünkü her canlı gerekli ortamın oluştuğu an aslına geri döner.Tüm yaşamı boyunca fare görmemiş bir ev kedisi bile fareyi gördüğü anda saldırır. Bu davranış genetiktir.

4.Köpek dediğinizde aklınıza gelen canlı türlerinin ortak adıdır.Köpekler arasında ırki farklılar vardır. bir kaniş yada bir kangal her ne kadar köpek olarak anılıyor olsa da her bir ırkın kendine has davranışları vardır. Bir kanış ne yaparsanız yapın bir kangal gibi sürüye gitmez. yada bir kangal ne yaparsanız yapın bir pointer gibi av peşinde koşmaz.

5.İnsan sözcüğü de 4. maddedeki gibi ortak adımızdır. Irkların kendilerine has özelikleri vardır .Kimi ırklar sanatta daha yeteneklidirler. Kimi ırklar da zeka kullanım oranı yüksektir. Kimi ırklar ise vahşidir, suça yatkındır.
    (bu gerçeklik ortaya konulurken tek tük rast gelinilebilecek istisnai örnekler gözardı edilir.)

Tüm bu açıklamalardan sonra gerçek hayata bakılacak olunur ise, kürdlerin Türkleştirilmesi en çok Türklere zarar verir/ verdi. Bu çabalar devam ederse gelecekte de verecek.

İnsanların hepsinin eşit olduğunu iddia eden düşünme özürlü canlıları araştırma yapmaya davet ediyorum.Türkiye de insanların eşit doğduğunu iddia eden tipler malumunuz olduğu üzere genelde kimlerden oluşuyor az çok tahmin edersiniz. (genetik yapılarının getirdiği özelliklerin farkında olan bir kesime mensup insan*ların yada beyinleri yıkanmış şakirtlerin bu satırları okurken hop oturup hop kalktıklarını görür gibiyim.)

Türk ve kürdü bir arada yaşamaya zorlamak batılı emperyalist devletlerin itina ile oynadıkları bir oyundur. Ayrılığı destekler görünür diğer yandan yöneticilerimizi bir arada yaşam yönünde kararlar almaya zorlarlar. Türk ve kürdün bir arada yaşaması neticesi heba olan kaynaklar Türkiye nin kalkınması önündeki en büyük engellerden biridir. Diğer bir bakış açısı ile kurulması gerekli kürd devletinin ayağa kalkması için gerekli olan kaynaklar da heba olmaktadır.Her iki ırk içinde zarardır.

Tez elden ayrılığın her iki kesim içinde en hayırlısı olacağı kesindir. Kültürel olarak farklı, genetik olarak farklı, zihniyet olarak farklı, iki grubun bir arada yaşaması yerine, iki ayrı ülkede herkesin kendi topraklarında kendi devletinde yaşaması daha faydalıdır.

Canlıların ırk farklıları ve ortak isimleri ile ilgili örnekte anlaşılabilir olması için verdiğim köpek ortak adının yerine at da diyebilirisiniz. Bir katana, bir sütçü beygiri, ya da bir yarış atını düşünün .Aynı yemi aynı eğitimi verseniz de katananın yarış koşması yada yarışta koşan tay ın çift sürmede kullanılması imkansızdır. İmkansızı zorlamak verim alamamayı getirir. İnsanlardaki görünüm ise günümüz Türkiyesindeki gibi terör vahşet huzursuzluk olarak ortaya çıkar.

Geç kalına her gün zarar demektir. Her geçen gün melezlenmiş, arada kalmış yeni canlılar doğmaktadır. Bir tarafın evlat acısı, diğer tarafın yüzlerce yıldır süregelen kuyruk acısı varken bu iki toplumun ayrılması kaçınılmazdır. Birlikte yaşam insanların rol yapmasından başka bir netice vermez.her iki taraf da istemeye istemeye birlikte yaşama çalışır ama gün gelir yeni den aynı huzursuzluklar patlak verir. Birazcık tarih bilen her insan kürdlerin ayrı devlet kurma çabalarının yeni olmadığını onlarca hatta yüzlerce isyan çıkardıklarını bilir.

UNUTMAYINIZ Kİ : HER KİM BİR ARADA YAŞAMIN BOŞ BOŞ DALKAVUKLUĞUNU YAPIYOR İSE, TÜRKİYE'NİN DÜŞMANIDIR,İNSANLIĞIN DÜŞMANIDIR, BARIŞIN DÜŞMANIDIR,HUZURUN DÜŞMANIDIR EMPERYALİST DEVLETLERİN UŞAĞIDIR,KUKLASIDIR

Not: yukarıda çıklama çalıştığım gerçekler kimi okuyucuların hoşuna gitmeyebilir. Ama elden bir şey gelmez zira gerçekler acıdır. Yapılacak en doğru davranış karşı tezlerin, insana yakışır bir üslup içinde, yine bu forumda yazılması olmalıdır. Böylece her iki tarafa mensup insanlar da, karşı tarafın neler düşündüklerini yada neler istediklerini daha iyi anlar ona göre yön belirlerler.

Benim kişisel düşüncem, yazımdan da kolayca anlaşılacağı üzere, 2 ayrı devlet olmasının, her iki toplum içinde daha iyi olacağı yönünde.

Tüm forumdaşlara saygılarımla

*(Ortak isim)

Edit: harf hatası nedeni ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turakmug -- 7 Aralık 2013; 5:09:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turakmug

1. Kürtleri Türkleştirme çabaları hem gereksiz hemde netice alınması olanaksız bir uğraştır.

2. İnsanların davranışları büyük oranda genleri ile ilgilidir ve kalıtsal olarak nesilden nesile geçer.

3.Eğitim vererek ıslah etme çabaları nafiledir çünkü her canlı gerekli ortamın oluştuğu an aslına geri döner.Tüm yaşamı boyunca fare görmemiş bir ev kedisi bile fareyi gördüğü anda saldırır. Bu davranış genetiktir.

4.Köpek dediğinizde aklınıza gelen canlı türlerinin ortak adıdır.Köpekler arasında ırki farklılar vardır. bir kaniş yada bir kangal her ne kadar köpek olarak anılıyor olsa da her bir ırkın kendine has davranışları vardır. Bir kanış ne yaparsanız yapın bir kangal gibi sürüye gitmez. yada bir kangal ne yaparsanız yapın bir pointer gibi av peşinde koşmaz.

5.İnsan sözcüğü de 4. maddedeki gibi ortak adımızdır. Irkların kendilerine has özelikleri vardır .Kimi ırklar sanatta daha yeteneklidirler. Kimi ırklar da zeka kullanım oranı yüksektir. Kimi ırklar ise vahşidir, suça yatkındır.
    (bu gerçeklik ortaya konulurken tek tük rast gelinilebilecek istisnai örnekler gözardı edilir.)

Tüm bu açıklamalardan sonra gerçek hayata bakılacak olunur ise, kürdlerin Türkleştirilmesi en çok Türklere zarar verir/ verdi. Bu çabalar devam ederse gelecekte de verecek.

İnsanların hepsinin eşit olduğunu iddia eden düşünme özürlü canlıları araştırma yapmaya davet ediyorum.Türkiye de insanların eşit doğduğunu iddia eden tipler malumunuz olduğu üzere genelde kimlerden oluşuyor az çok tahmin edersiniz. (genetik yapılarının getirdiği özelliklerin farkında olan bir kesime mensup insan*ların yada beyinleri yıkanmış şakirtlerin bu satırları okurken hop oturup hop kalktıklarını görür gibiyim.)

Türk ve kürdü bir arada yaşamaya zorlamak batılı emperyalist devletlerin itina ile oynadıkları bir oyundur. Ayrılığı destekler görünür diğer yandan yöneticilerimizi bir arada yaşam yönünde kararlar almaya zorlarlar. Türk ve kürdün bir arada yaşaması neticesi heba olan kaynaklar Türkiye nin kalkınması önündeki en büyük engellerden biridir. Diğer bir bakış açısı ile kurulması gerekli kürd devletinin ayağa kalkması için gerekli olan kaynaklar da heba olmaktadır.Her iki ırk içinde zarardır.

Tez elden ayrılığın her iki kesim içinde en hayırlısı olacağı kesindir. Kültürel olarak farklı, genetik olarak farklı, zihniyet olarak farklı, iki grubun bir arada yaşaması yerine, iki ayrı ülkede herkesin kendi topraklarında kendi devletinde yaşaması daha faydalıdır.

Canlıların ırk farklıları ve ortak isimleri ile ilgili örnekte anlaşılabilir olması için verdiğim köpek ortak adının yerine at da diyebilirisiniz. Bir katana, bir sütçü beygiri, ya da bir yarış atını düşünün .Aynı yemi aynı eğitimi verseniz de katananın yarış koşması yada yarışta koşan tay ın çift sürmede kullanılması imkansızdır. İmkansızı zorlamak verim alamamayı getirir. İnsanlardaki görünüm ise günümüz Türkiyesindeki gibi terör vahşet huzursuzluk olarak ortaya çıkar.

Geç kalına her gün zarar demektir. Her geçen gün melezlenmiş, arada kalmış yeni canlılar doğmaktadır. Bir tarafın evlat acısı, diğer tarafın yüzlerce yıldır süregelen kuyruk acısı varken bu iki toplumun ayrılması kaçınılmazdır. Birlikte yaşam insanların rol yapmasından başka bir netice vermez.her iki taraf da istemeye istemeye birlikte yaşama çalışır ama gün gelir yeni den aynı huzursuzluklar patlak verir. Birazcık tarih bilen her insan kürdlerin ayrı devlet kurma çabalarının yeni olmadığını onlarca hatta yüzlerce isyan çıkardıklarını bilir.

UNUTMAYINIZ Kİ : HER KİM BİR ARADA YAŞAMIN BOŞ BOŞ DALKAVUKLUĞUNU YAPIYOR İSE, TÜRKİYE'NİN DÜŞMANIDIR,İNSANLIĞIN DÜŞMANIDIR, BARIŞIN DÜŞMANIDIR,HUZURUN DÜŞMANIDIR EMPERYALİST DEVLETLERİN UŞAĞIDIR,KUKLASIDIR

Not: yukarıda çıklama çalıştığım gerçekler kimi okuyucuların hoşuna gitmeyebilir. Ama elden bir şey gelmez zira gerçekler acıdır. Yapılacak en doğru davranış karşı tezlerin, insana yakışır bir üslup içinde, yine bu forumda yazılması olmalıdır. Böylece her iki tarafa mensup insanlar da, karşı tarafın neler düşündüklerini yada neler istediklerini daha iyi anlar ona göre yön belirlerler.

Benim kişisel düşüncem, yazımdan da kolayca anlaşılacağı üzere, 2 ayrı devlet olmasının, her iki toplum içinde daha iyi olacağı yönünde.

Tüm forumdaşlara saygılarımla

*(Ortak isim)

Edit: harf hatası nedeni ile...

Acı gerçekleri dinledik... +1

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

bu devlette biri çıkıp boşnağa baoşnakça konuştuğu için kızıyormu veya gürcüye?

kürtlerde sorunu biraz kendilerinde arasınlar.burası bir ulus devleti,eyalet sistemi değil..

Sorun da orada zaten boşnağa boşnakça konuştuğu için baskı yapılmadı. Ama kürtçenin yasaklandığı dönemler bile vardı.
  • açıkçası ben bi türk olarak ayrılmak isteyen kürtlerle birlikte yaşamak istemiyorum
    terör,kan davası,töre,berdelmiş cart curt hep bunlarda
    kesinlikle bi ırkçılık değil bu
    biz çektik gelecekte de çocuklarımız çekmesin
    ben bunlarla yaşamak istemiyorum,onlarda istemiyo gitsenler ırak gibi suriye gibi .oktan bi ülke kurup yaşasınlar
  • Asıl temel sorun ne biliyor musunuz?

Sen hangi ülkedensin diye sorduklarında
    Türkiye (bunu Kürtler de kabul ediyor tüm etnik gruplarda)

Peki sen nerelisin neredensin diye sorarlarsa
    Türkiyeliyim dersin buna da kimse bir şey demiyor

Peki sen kimsin diye sorduklarında bir Alman veya Fransız
    Ben Fransızım ben Almanım diyor iken;

Biz ne diyeceğiz kendimize? Türkiyeliyim mi diyeceğiz ama nerelisin-neredensin diye sormuyor kimsin nesin diyor.

Burada kullanılan Türk kelimesi etnik-sosyolojik ile bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını kapsamaktadır.
    Nitekim bugün İngiltere devleti vatandaşına İngiltereli değil, İngiliz,
    Almanya devleti vatandaşlarına Almanyalı değil Alman,
    Fransa devleti vatandaşına Fransalı değil, Fransız denilmektedir.

Bu ülkelerde tek bir ırk yaşamamaktadır. Örneğin, Fransa milletini yani Fransa’yı oluşturan etnik unsurları Kelt, Flaman, Alzas, Katalan, Bask, Bröton, Normanlar ve başka ırklar oluşturmaktadır. Buradaki bir Fransız vatandaşının Je suis Français (Ben Fransızım) derken Fransız olduğunu söylemesi sorun yaratmazken, bir Türk vatandaşının Türkiyeli olduğunu söylemesini istemenin nedeni nedir?”

Görüyorsunuz değil mi ulus nasıl oluyor içinde değişik etnik grupların ortak yaşama isteğiyle oluşuyorlar.

Ulus herşeyden önce bir topluluk, belirli bir insan toplulu­ğudur. Demek ki ulus, bir ırk ve bir aşiret topluluğu değil, fakat ta­rihi olarak meydana gelmiş bir insan topluluğudur. Demek ki ulus, rasgele ve geçici bir topluluk değil, fakat is­tikrarlı bir insan topluluğudur.

"İnsanların karakteri... kaderlerinden başka hiç birşey tara­fından belirlenmez"... "Ulus, bir kader birliğinden başka bir şey değildir", bu kader birliği ise "insanların geçim kaynaklarını ürettikleri ve emeklerinin ürünlerini paylaştıkları koşullar" tarafından belirlenir.

"Ulus, kader birliği tarafından bir karakter birliği içinde bir­leştirilmiş insanların tümüdür.

Ulus devlet yaratırken elbetteki bir kimlik üzerine inşa edeceksin, nasıl ki Fransa, İngiltere, Rusya, bir ulus devlet ise ve onları oluşturanlara Fransız, Rus, İngiliz deniliyorsa, TC devletini oluşturan halklara da Türk denilir. Etnisitelere saygılı olunmak esas olmakla birlikte.

Patrick Devejian'a Banu avar bir soru sormuştu "Siz de Ermenisiniz Fransa'da" diye... Devejian Banu Avar'ı terslemişti "Hanımefendi burası Fransa, ulus devlettir. Ben Fransızım bana Ermeni diyemezsiniz diye...

Bu emparyalizmin iki yüzlülüğünü göstermekle birlikte bizim bu konularla uğraşırken veya uğraştırılırken elin oğlunun bilimde katettiği yola uzak kalmaktır en basitinden. Çünkü Avrupa bu işi Rönesans Reform aydınlanma dönemlerinde çözmüş ve içerideki ortak yaşama arzusu tamamlayıp uluslaşmışlar. Biz Atatürk ile uluslaşmaya yeni başlarken batılıların bulandırmaları yüzünden milli birliğimizi kurmakta sıkıntı yaşıyoruz.

İlber Ortaylı şunu demiştir "Coğrafyayla kimlik edinilmez. Mesela Fransa memleketin adıdır. Hiç kimseye Fransa’dan türeme bir isim verilmez. Bizim adımızın da Türkiye’den mülhem olması şart değil. Türkiye bir memleketin adıdır. “Türkler’in ülkesi” demektir"

Türklük bazı aşırı mililyetçilerin tabir ettiği gibi ırkı değil milleti-ulusu oluşturur şuraya bakın en basitinden bilimsel olarakhttp://www.genomturkiye.com/blog/15-turk-musunuz.html

Avrupa dillerinde “Türk kafası”, “Türk gibi kuvvetli”, “Anne Türkler geliyor” gibi deyimler vardır. “Türk kahvesi”, “Türk hamamı”, “Türk mutfağı”, “Türk lokumu” gibi kavramlar da dünyaca bilinmektedir.

Türk yerine Türkiyeli ifadesi kabul edilirse şu komik durumlarla karşılaşmamız kaçınılmazdır: Türkiyeli bayrağı, Türkiyeli Silahlı Kuvvetleri, Türkiyeli Havayolları, Türkiyeli Milli Takımı, Türkiyeli lirası, CNN Türkiyeli, Jöntürkiyeli, Kuzey Kıbrıs Türkiyeli Cumhuriyeti, Türkiyeli hamamı, Türkiyeli lokumu, Türkiyeli kahvesi, Hidayet Türkiyelioğlu, Beyazıt Öztürkiyeli vb.

Galatasaray, Fenerbahçe ve diğer Türk takımlarının Avrupa’daki maçlarını anlatan yabancı spikerler acaba bu takımlara Türk takımı mı yoksa Türkiyeli takım mı demektedirler?

Amerikalı “Amerikanım”, Fransalı “Fransızım”, Almanyalı “Almanım” derken, Türkiye’de ”Türküm” demeyip, “Türkiyeliyim” demek, gaflet ve dalalet değil de nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnboyy -- 30 Aralık 2013; 5:40:53 >

• türk kimliği üst kimliktir tüm vatandaşları kapsar, yurt dışında yaşayanlar dahil. alt kültüre saplananlar hiçbir zaman millet olamazlar, hiç bir devlet sadece 1 alt kültürle devlet kuramamıştır
    Anadoluya gelene kadar türk dediğimiz kol çeşitli boylardan oluşmuştur, yani zaten alt kültür değildir, anadoluya geldiğinde zaten diğer alt kültürlerle kaynaşıp büyüdü. kısacası; oğuz, kayı,karahanlılar vs tamamına türk denildi dolayısıyla türklük üst kimliktir.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.