Şimdi Ara

kurtlar vadisine uyuz olanlar topici:-p (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
0
Favori
5.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nefret ediyorum şu diziden bi kalkmadı tekrarı başladı bide filmi çıktı eskiden kırathanelerde maç seyredilirdi şimdi önünden geçiyom herkes kurtlar vadisi izilio ilgicçtir
  • öf bencede

• wayy anasını bee ne diziymiş ben izledim baya bi bolumunu ama hiç etkilenmedim acaba bende mi sorun var diyodum meger baya insan varmıs sacma bulan/ oldu walla vatanı kurtarcaz die herkese ölum onemli olan onları öldurmeden topluma kazandırmaktır onemli olan öldurmek olsaydı zaten askeriye bunu rahat rahat yapardı yani ne gerek var mafyaya falan
  • ya su yaziyi yazan nerde okuyosun yavrucum polise falan haber ver bu arada uyusturucu kullandigina goire okulunun yarisi kustepede falan oturuyosun herhalde yada dolapdere hani uslubun 12 yas civarlarinda olmasa bilgide okuyosun dicem ama yok olamaz:) walla bu saatte beni guldurdun allahta sneiguldursun bu arada arz-talep meselesidir dizinin yayinlanmasi ve bir sorun yoktur tek kanalli devirler biteli cok oldu!!! ayrica james bond ya[icak rambo yapicak polat yapamicak yooooooooooh ule:)))))))
  • kurtlar vadisinde gruplar arasında silahlı çatışma çıkıyor, ortam evlere şenlik. sanki kar topu oynuyolar. bu yönetmen hiç çatışma görmedi diyelim, hiç filmde mi izlemiyo. tüm silahlı sahnelerin komple baştan çekilmesi lazım.

sigara konusunda vadici arkadaşlara katılıyorum, adamlar mafya, ağızlarında sigara olmuyacak da lolipop mu olacak sanki.
  • quote:

Orjinalden alıntı: snndml

arkadaslar tartısılan konuya bakın yaaaa bu bahsettıgınız dızı mıllı macın oldugu anda bıle en cok ızlenen program olmus ve su anda fılmı turk sınema tarıhının en pahalı butcelı fılmı ve gıse rekoru kırcak kesınlıkle demek kı halkımız cok sevmıs ve severek ızlıyor bıseylerın en guzel degerlendırme yerı halkın sevgısını kazanıp kazanmamasıdır bence.... bıde ınsanlar gorduklerı bır senaryo karsısında uyusturucuya ozenıyorsa(ayrıca dızı deozendırcek en ufak bır sahne yok) sıgara ıcıyorsa bu onların hala gelısemedıgını gosterır buda dızıyle alakalı degıl ınsanların kısılıklerıyle alakalıdır.... ınsanlar kendılerıne baksınlar bence....

halkın sevdiği her dizi iyi olucak diye bir şey yok insanlar bazen o kadar şiddet düşkünü oluyorlar ki anlamak gerçekten çok güç. o zaman halk seviyo die koyalım saçma sapan programları halk o zaman gelin kaynana programlarını da gayet güzel takip ediyo 24 saati onlarla dolduralım o zaman. kurtlar vadisi başladığından beri msnimi sürekli ekleyenlerin mail adreslerinde polat , alemdar necati falan yazıo özentiliğin uç noktalarında dolaşıyoruz. o kadar abarttı ki herkes kurtlar vadisini çevremdeki normal insanlar birden uzun montlar giyip kabadayı havalarında dolaşmaya başladı biz bu muyuz türkiye nin gerçekleri bunlar mı yeter artık kaldırsınlar şu saçma diziyi. ayrıca demişsn ki özenip sigara içip uyuşturucu kullanıyorlarsa bu onların kişiliklerinden ötürü demişsin. işte böyle kişilikler ilerde bir gün gelip senin topuğuna sıkarlarsa anlarsın bunun boyutunu

• evt ya huyuz oluyom kurtlar vadisine herkezde özeniyo
  • Kurtlar ve yavrucukları vadisi, mafya ve çapulcuları yüceltip namuslu insanları aşşağılamadan öte gitmiyor. Okullarda varoşlarda insanları mafyaya kazandırmaktan başka ne yaptı. Ülkenin hangi sorununu çözdü. Bol seyretmemeler....
  • Ewt yaa bencede çok gereksiz ve yararsız bir dizi...
  • o da dizi mi ya
  • yozlaşmanın 1 numaralı mimarı.dandik delikanlılar.
  • kurtlar vadisine deilde su kurtlar vadisinin gaziyla takim elbise giyip dolasanlara ve okullarda teror yaratan kit beyinlilere uyuz oluyorum......
  • bende uyuz oluyorum
    bu dizi yüzünden yurtta ülker in euroleague maçlarını izleyemez olduk
    adamlar tekrarını bile deli gibi izliyorlar şaşılacak şey doğrusu...
  • napsınlar arkadaşlar milleti şiddete nasıl çeksinler iğrenç bir film yaaa küçücük çocuklar bile okullarda terör estiriyo
  • napsınlar arkadaşlar milleti şiddete nasıl çeksinler iğrenç bir film yaaa küçücük çocuklar bile okullarda terör estiriyo

• quote:

Orjinalden alıntı: 57.ALAY

quote:

Orjinalden alıntı: Jasmin88

ya bu kurtlar vadisi cıkalı bizim okulda inanılmaz şeyler olmaya basladı.Okulda uyuşturucu kullanan hic yokken simdi yarısından fazlası uyusturucu kullanıyo.okulun tamamı sigara iciyo.Herkes kendini mafya
    falan sanıyo.hergün arama olmaya basladı.milleten ne bicaklar cıktı.bence tek nedeni kutlar vadisi.
    millet özeniyo.onlar gibi olmak istiyo.zaten uyuz oluyodum o diziye simdi tam cıldırtıyo beni.bide aynı bölümleri yayınlamıyolarmı.. yeter ya bitsin artık..... baydı yaa

Yalan söylediğini düşünüyorum.Hadi yalan söylemek belki ağır olur da abartıyorsun.Hangi okulmuş bu yarıdan fazlası uyuşturucu kullanıyor?AMATEM içerisinde bir okul mu? AMATEM neresi biliyorsun değil mi?Gerçi Kurtlar Vadisi'nden önce de vardı orası ama herhalde dizi yayınlandıktan sonra ziyaretçileri artmıştır senin mantığına göre.

Yek sebep Kurtlar öyle mi?
    Ya sen 2003 doğumlusun,ondan öncesini bilmiyoırsun ya da gazete okumuyor,televizyonda normal haber izlemiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jasmin88 -- 30 Mart 2006; 16:21:07 >

• Bırakın bıdı bıdı Hiçbir okulda Kurtlar vadisine özenipte iş yapan yok sadece zaten yaptıkları işleri birine benzetme ihtiyacı duyuyolardı bunuda Polat Alemdar olarak seçtiler. Şimdi Merak etmeyin Yeni örnek Kenan İmirzalıoğlu Görmediniz mi adam pisikopata bağladı 14 mermiyi 7 sn yede sıktı eee. AMA bir şey çoook dikkatimi çekti Kenan İmirzalıoğlu da Polat a özenmiş elinde Polat ın Hunter 14+1 9M vardı ne iş????

İstediğiniz kadar konuşun hiç bir yaptırımınız yok.
  • 2 gün önce gördük !!! bütün Tv kanaları liselerde şiddet adıyla programlar ve özel haberler yaptılar. Herkesin ağzından aynı isim çıktı "Kurtlar Vadisi". Ne o yoksa dizi hakkında yayın yapan tüm kanallar , konuklar ve seyirciler ağız birliğimi etti. Bir gerçek var demekki. o da kurtlar vadisinin ne mal olduğunu artık herkes kabul etti.
  • Teşekkürler Jasmin88

Forumun bu kısmı ile fazla ilgilenmediğim için bu topici daha yeni gördüm.

Kurtlar vadisi ve benzeri dizilere düşmanlığımı forumun diğer bölümlerinde, dizinin ilk bölümlerinden beri zaman zaman dile getirdim. O zamanlarda bazı mercimek beyinli arkadaşlar konuyu saptırıp, başka yerlere yönlendirmeye çalıştılarsa da başarılı olamadılar. Bu ve benzeri diziler hakkındaki düşüncelerimi tekrar yazıyorum.

Bu tür diziler dünyanın tüm ülkelerinde yapılmakta ve yayınlanmakta. Muhakkak ki bu dizilerden etkileniliyor. Hatta Amerika'da "Rambo" filminin serisi gösterime girdiği zamanlarda kendini Rambo sanan bir sürü manyak peydah olmuştu. Ama ancak bu manyaklar çok kısa bir sürede sindirilmişlerdi. Ancak Türkiye'de bu olay çok farklı ve ürkütücü boyutlara gelmiş durumda ve ne yazık ki sindirilme zamanı çoktan geçmiş durumda. Artı, kim sindirecek? Sindirecek olan kişiler dizinin başlamasına bir saat kala tv karşısında yerlerini alıyor.

Bu furya Türkiye'de "Deliyürek" dizisiyle başladı. Millet (büyük bir kesim) diziyi seyretti, kenarda biriktirdiği parayla veya çırak olarak çalıştığı yerden haftalığını alıp çok komik rakamlara (t-shirt fiyatına) takım elbise satın aldı. İşin ilginç tarafı ise bu zat-ı muhterem, kendi ismini bile yazamayacak derecede ilkokulu bitirdiği veya 4. veya 5. sınıftan terk ettiği için hayatında hiç takım elbise giyemeyen biriydi. Her neyse. Bu muhterem takım elbiseyi giyip sokağa çıktı. Kimselere çaktırmadan yerdeki izmaritleri toplayıp içerek, caddelerde hava bastı. Çünkü tüm mal varlığını üzerindeki uzun veya kısa gelen, ütüye hasret takım elbiseye yatırmıştı ve kendini o elbisenin içinde çok önemli birisi olarak hissediyordu. Bu bir kaç hafta böyle devam etti. Derken olaya (diziye) kendini daha fazla kaptırıp hava bastığı caddelerdeki spor giyimli gençlere saldırdı. Kimi zaman yollarını kesip haraca bağladı. Kimi zaman daha ileriye giderek beline sakladığı döner bıçağıyla önüne geleni doğradı. Ne yaptığına, ne hale geldiğine kafa basmadığı için bu şekilde devam etti. Arada bir "Ne yapıyorsun sen kardeşim? Burası dağ başı mı?" diyen bir kaç vatandaşı da doğrayıp yoluna devam etti. Türkiye'nin değişik illerinde kaç kişi doğrandı bundan haberi olan var mı?

Gelelim madalyonun öteki yüzüne. Memleketin, sokakların hali bu durumda iken, dizi yapımcıları, oyuncuları küplerini tıka basa para ile doldurdu. Kimisi altına jip çekti, kimisi daha da coştu, çünkü para artık eskisi gibi zevk vermiyordu, yeni zevkler tatmalıydılar. Bu sebeple esrar - eroin partileri, grup partileri düzenlemeye başladılar. Oysa hepsi de dizide, vatansever, yardımsever, gariban dostu ve hatta gariban rolleri oynuyorlardı.

Bu bir kaç sene bu şekilde devam etti. Artık Deliyürek unutulmaya başlanmıştı. Artık insanlar akşamları sokakta biraz daha rahat dolaşıyordu. Bizim zat-ı muhteremlerin bir kısmı Deliyürek yaşantısından hoşlandı ve devam etti. Bir kısmı takım elbisesini dolabına kaldırdı, bir kısmı ise gündelik olarak giymeye devam etti.

Yıl 2005 ve Kurtlar Vadisi.

Memleket manzarası bir kez daha aynı. Ne de olsa dizinin verdiği gaza yabancı değillerdi. Deliyürekler bir kez daha uyanışa geçtiler. Dolaplardaki takım elbiseler ütülenmeye bile gerek duyulmadan tekrar giyildi. Yine sokaklarda terör esmeye başladı. Üstelik "Deliyürekler" bu sefer diziden ezberledikleri bir kaç kelime ile "Azdan az gider, çoktan çok gider" şeklinde cümle bile kurabiliyorlardı. Ancak bu defa durum daha da kötü idi. Çünkü dizi bir öncekinden daha fazla şiddet sahnesi içeriyordu, çünkü mafyaya özendiriyordu, çünkü çeteciliğe özendiriyordu, çünkü cinayete özendiriyordu. Ve Türk halkının çok büyük bir kesimi bu diziyi ve ardından çıkan saçma sapan filmini ağzı açık izledi. Alkışladı, saçma sapan ödüller verdiler. Yine yapımcı ve oyuncular küplerini doldurdu.

Muhakkak dizinin iyi tarafları da olabilir. Özenti her toplumda vardır, ancak Türk toplumunun büyük bir kısmı iyi şeyleri örnek alacağımıza kötü şeyleri örnek alırız. İyilik adına ne varsa çöpe atarız. İyi şeylere özenseydik şu an Millet olarak çok farklı konumlarda olurduk.

Yapımcılar uyanık ya, yukarıda sıraladığım o kadar şiddet ve kötü örnek, araya sıkıştırılan bir kaç türkü ile gizlendi, yumuşatıldı. GSM operatörleri bu zil sesi sayesinde tam anlamıyla voleyi vurdu. Kontörünü kısıtlı kullanmak için arkadaşına sadece çağrı bırakan gerizekalı, 30 - 35 kontöre zil sesini indirdi. Çok büyük bir kesimin cep telefonu dizi içerisinde geçen türkü melodileri ile çalıyor. Ulan hıyarlar, madem bu türküyü bu kadar çok seviyordunuz da diziden önce neden zil sesi yapmadınız? Neden diziden önce (TRT radyoları hariç) herhangi özel bir radyoda çalmadınız? Yoksa böyle bir türkünün varlığından haberiniz mi yoktu? Gerçek şu ki; telefonu o türkü ile çalan deliyüreklerin, türkünün ne anlattığı hakkında zerre kadar bilgisi, düşüncesi ve hatta fikri yok. Dizide çalıyor ya, o yeter.

Şimdi 9 - 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi çocukları görüyorum, aralarında "Konsey" kuruyorlar, bu çocuklar 2-3 yıl sonra çete kuracak ve 15 yıl sonra herbiri eli silahlı mafya üyesi veya kurucusu olacaklar. Çünkü bu şekilde büyüyen bir çocuktan başka birşey olmasını bekleyemezsin.

Sonuç olarak bu tür şiddet içeren, mafyaya, çeteciliğe özendiren dizilerin yasaklanmalıdır. Ancak yukarıda da yazdığım gibi yasaklayacak olan kişi herkesten önce tv karşısında yerini alıyor.

• sana kesinlikle katılşıyorum jasmin cnm topici biraz okudumda haketen kurtlar vadisi diye akıllarını bozmuşlar kendini polat sananlar flnn walla deli oluyorumm geçen bir istatiksel bişeye bakmıştım düzce ilinde sanırım perşembe günlerinden sonra yaralama oranı artmıŞşş

bu arada biz jasminle aynı sınıftayız...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.