Şimdi Ara

Kurtlar Vadisi: Filistin (2011) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
0
Favori
18.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • filmi izledim müthişti, ama bi yeri kesmişlerdi benim gittiğim sinemaya özgü olabilir (bağcılar işte)
    bu moşe midir nedir onun gözünün çıktığı sahneyi atladılar adamın gözü nasıl çıkıyor bıçak mı silah mı? izleyen varsa spoiler yapıp söyleyebilir mi?
  • Öncelikle hayatımda izlediğim en kötü film sıralamasında the village vardı..Sağolsun KV 1. sırayı aldı..Eğer bir ideolojiye sahip değilseniz bu filmi önermem..Ama yahudilere karşı negatif bir düşünceniz varsa film tam size göre..Türk filmlerine göre bir tek aksiyon sahneleri iyi diyebilirim..Onun dışında oyunculuk,senaryo,kurgu kocaman bir sıfır.(En garipsediğim nokta Zübeyir Şaşmazın yani filmin yönetmeninin bu filmi Nuri Bilge Ceylanın 3 Maymun filmiyle karşılaştırması ve o filmden daha iyi olduğuna dair göndermede bulunması)...10 milyon dolara amatörlere film yaptıracağınıza bu işi profesyonel olarak yapanlara yaptırabilirdiniz..Öncelikle Filistin de elbette bir insanlık suçu var.Ama siz elinizdeki bu bütçeyle tüm dünyada az-çok bi ses getirebileceğinize tam tersine kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz..Rambo filmlerinde Rambo da bir bölüğü yok ediyor ama bunu yaparken bir mantık çerçevesinde yapıyor..Filmden bir örnek verelim..Polat zırhsız normal bir arabayla kontrol noktasına giderken onlarca İsrail askeri arabayı taramasına rağmen ön cama bir kurşun bile isabet ettiremiyorlar ve Polatta sanki bir zırh varmış gibi adam üstüne doğru ateş ediyor ama bizim polat 3-4 saniye bekleyip ateş etmeye başlıyor..Tamam Matrix tede onlarca mantık hatası vardı ama onlar çok basit şeylerdi..Bu ise çok yapmacık duruyor..Bide dikkatimi çeken diğer bir noktada şu.Necati Şaşmazın daha iyi bir rol yapması gerekirken git gide daha kötü bir performans sergiliyor..Çakırın öldürüldüğü zamanlardaki rolü nerde,şu filmdeki rolü nerde..Şu fimde 400 milyara Filistinde olanları daha iyi anlatabilirsin..Aksiyon sahnesi çekmezsin ama anlatmak istediğini daha iyi anlatabilirsin..Behzat Ç de kullanılan kamerayla daha iyisi bile yapılabilir..Filmin senaristi biz bu filmde yahudi düşmanlığını teşvik etmiyoruz diyor ama şu filmi polyana birisini ile izletsen sırf yahudi olduğu için bir kişiye saldırabilir..Bahadır Özdener in bu açıdan siyonistlerden bir farkı kalmamış.Gerçi bir çok müslümana göre her yahudi siyonist ya neyse..Sonuç olarak daha iyisini yapmak varken aşırı abartıya kaçınılmış ve Filistinlilerin çektikleri gerektiği gibi anlatılamamış...
    Edit:Bir kaç şey daha..Filmdeki dil olayı..Anlamadığım nokta şu..Tamam herkesi aynı dil konuşturuyorsun..Yahudi,Arap,Türk,Amerikalı aynı dili konuşuyor..Buna eyvallah.Peki o İsrailin derin devletinin başındaki adamı neden sanki sonradan türkçe öğrenmiş gibi konuşturuyorsun.Yani filmdeki israillilerin hepsi türkçe konuşurken,israili yöneten yaşlı adam sanki 10 yıl önce İstanbula yerleşmişte türkçeyi yeni sökmüş gibi konuşuyor..Bunun gibi bir sürü şey..Ayrıca burası KV Filistin konusudur..Burada herkes olumlu yada olumsuz eleştiri yapabilir ve buna bir Allahın kulu karışamaz..Mesela en basit örnekle Destere filmi.Mutlaka çoğu kişi bu filmden nefret eder.Ama o filme isteyen iyi olmuşta diyebilir yad kötü olmuşta..Onun için burada kimse yok siz nasıl böyle eleştiri yapıyorsunuz,siz şusunuz busunuz vb. gibi çocukça yaklaşımlarda bulunmasın..Çünkü herkes birbirine bi lakap takıcaksa bende yada bi başkasıda size lakap takar..Herkes burda birbirine hakaret etmeden görüş bildirebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kei$er$oZe -- 28 Ocak 2011; 23:18:09 >

• Spoiler içine alın beyler, filmle ilgili şeyleri.

Senaryo pek olmamasına rağmen efektler çok iyiydi. İzlenecek 1 film olmuş.

Filmin giriş ve çıkış noktaları yok yahu.
    Ekip Filistine nasıl geldi hiç anlatmamışlar.
    Ben Moşe ölünce biraz duygusallık falan bekliyordum, tak orda bitirdiler.
    Ama Memati de iyi kahkaha attırdı valla.
    Kısaca filmde çatışmadan başka bir şey yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Owl City. -- 28 Ocak 2011; 22:48:38 >
  • bende bugün izledim filmi, Polat'ı fazla iyi yapmışlar her attığını vuran, hiç yara almayan gerçekten uzak bi karakter olmuş.Müzikler iyi, efektler güzel en fazla 7.5/10 verilir.Çok az maliyetle çekilmiş, özen gösterilmemiş, iyi bir sonu olmayan bi film

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaatliBomba -- 28 Ocak 2011; 22:54:38 >
  • Filmde defalarca gerçek Yahudi'lerin böyle şeyler yapmayacağı. Daha önce uğradıkları katliam vs. örneklendirilerek anlatılıyor. Filmde ki kötü karakterlere defalarca siz yahudi değilsiniz,insanlıktan çıkmışsınız tarzı laflar söyleniyor.

Ayrıca İsrail devletinin gerçekten yaptığı şeyler gösterilmiş abartılmadan. Eğer bu sizi rahatsız ettiyse boşuna tartışmaya gerek yok. Bir belgesel çekilmiyor, film yapılıyor. Ve o film Kurtlar Vadisi, çiçek taksi değil ki sürekli şirinlik yapıp mesaj versin. Yıllardır çizgisi bu olan bir filme silahla çatışmayla anlatmamalı demek kadar çelişkili bir laf olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SouL InvictuS -- 28 Ocak 2011; 23:03:00 >
  • Türk yapımıya kötüleyin
    Türk markasıya giymeyin
    Türk elektroniğinide kullanmayalım ama adamlar her sektörü elimizden aldıktan sonra sadece düşük seviye işler bize kalınca lütfen ah bu ülke niye böyle demeyin

kötüdür kötü kesin çok rezalet bir filmdir.nede olsa biz yaptık rambo koskoca afganistan ordusunu fln devirsin tek başına bizim çok zor eğitim alan istihbarat ajanımız 20-30 kişi öldürünce çok saçma gelsin bize.ilk önce okuyun bakalım araştırın mit v.b. kurumlarda nasıl eğitim verilir nasıldır.o polatın yaptığının 10 katını yapmış adamlar var bu ülkede bu kadar cahil olmayın.bu sadece bir filmdir filmde olsa gerçeklikten çok uzakta değildir.Osmanlı'dan beri kaç katımız büyüklükte orduları devirmişiz karadan gemiler geçirip İstanbulu fetedmişiz bunlar neki allah aşkına.kendinizi küçümsemeyin okuyun araştırın.

iyiki kazandığı parayı tekrar ekmeğine yatıran firmalar var hala türkiyede yoksa adamlardaki parayla en kral yabancı aktörler oynar yabancı filmde çekerler hollywoodda ama tebrikler pana film yine güzel bir iş çıkartmışsınız.

• yorumlar birbirinden ilginç,tartışma için fena falzemeler var..arada girip okuyacağım bakalm neler çıkacak..
  • 1-2 yabancı oyuncu alsalar daha iyi olurdu
  • Bugün izledim filmi Ip Mani izleyen arkadaşlara ilk sahne tanıdık gelebilir memati gene döktürmüş memati her ağzını açtığında salon koptu izlenmeye değermi bence değer çünkü film türk sinemasına göre gayet iyi dünya çapında bakarsak tatmin etmeyebilir tabiki ama öyle saçma türk filmlerinin yüzünden en iyi filmimiz bunlar..
    filmde filistindeki zulümü anlatma konusunda gayet başarılı ama olaylar çok çabuk gelişiyor.. herkes en kötü merakından bu filme gidecek gidin görün fazla incelemeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Öncelikle hayatımda izlediğim en kötü film sıralamasında the village vardı..Sağolsun KV 1. sırayı aldı..Eğer bir ideolojiye sahip değilseniz bu filmi önermem..Ama yahudilere karşı negatif bir düşünceniz varsa film tam size göre..Türk filmlerine göre bir tek aksiyon sahneleri iyi diyebilirim..Onun dışında oyunculuk,senaryo,kurgu kocaman bir sıfır.(En garipsediğim nokta Zübeyir Şaşmazın yani filmin yönetmeninin bu filmi Nuri Bilge Ceylanın 3 Maymun filmiyle karşılaştırması ve o filmden daha iyi olduğuna dair göndermede bulunması)...10 milyon dolara amatörlere film yaptıracağınıza bu işi profesyonel olarak yapanlara yaptırabilirdiniz..Öncelikle Filistin de elbette bir insanlık suçu var.Ama siz elinizdeki bu bütçeyle tüm dünyada az-çok bi ses getirebileceğinize tam tersine kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz..Rambo filmlerinde Rambo da bir bölüğü yok ediyor ama bunu yaparken bir mantık çerçevesinde yapıyor..Filmden bir örnek verelim..Polat zırhsız normal bir arabayla kontrol noktasına giderken onlarca İsrail askeri arabayı taramasına rağmen ön cama bir kurşun bile isabet ettiremiyorlar ve Polatta sanki bir zırh varmış gibi adam üstüne doğru ateş ediyor ama bizim polat 3-4 saniye bekleyip ateş etmeye başlıyor..Tamam Matrix tede onlarca mantık hatası vardı ama onlar çok basit şeylerdi..Bu ise çok yapmacık duruyor..Bide dikkatimi çeken diğer bir noktada şu.Necati Şaşmazın daha iyi bir rol yapması gerekirken git gide daha kötü bir performans sergiliyor..Çakırın öldürüldüğü zamanlardaki rolü nerde,şu filmdeki rolü nerde..Şu fimde 400 milyara Filistinde olanları daha iyi anlatabilirsin..Aksiyon sahnesi çekmezsin ama anlatmak istediğini daha iyi anlatabilirsin..Behzat Ç de kullanılan kamerayla daha iyisi bile yapılabilir..Filmin senaristi biz bu filmde yahudi düşmanlığını teşvik etmiyoruz diyor ama şu filmi polyana birisini ile izletsen sırf yahudi olduğu için bir kişiye saldırabilir..Bahadır Özdener in bu açıdan siyonistlerden bir farkı kalmamış.Gerçi bir çok müslümana göre her yahudi siyonist ya neyse..Sonuç olarak daha iyisini yapmak varken aşırı abartıya kaçınılmış ve Filistinlilerin çektikleri gerektiği gibi anlatılamamış...

dostum o çok başarılı dediğin israil askerleri o yüzden kaç yıldır bir avuç filistinle başa çıkamıyor her attığını çok iyi vuruyorlar dimi birde her filmin içinde dram ögeleri içermek zorunluluğu yoktur öyle saçma birşey olamaz.adamlar aksiyon filmi yapmış o kadar.Belgesel değil drama hiç değil aksiyon filmidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

Türk yapımıya kötüleyin
    Türk markasıya giymeyin
    Türk elektroniğinide kullanmayalım ama adamlar her sektörü elimizden aldıktan sonra sadece düşük seviye işler bize kalınca lütfen ah bu ülke niye böyle demeyin

kötüdür kötü kesin çok rezalet bir filmdir.nede olsa biz yaptık rambo koskoca afganistan ordusunu fln devirsin tek başına bizim çok zor eğitim alan istihbarat ajanımız 20-30 kişi öldürünce çok saçma gelsin bize.ilk önce okuyun bakalım araştırın mit v.b. kurumlarda nasıl eğitim verilir nasıldır.o polatın yaptığının 10 katını yapmış adamlar var bu ülkede bu kadar cahil olmayın.bu sadece bir filmdir filmde olsa gerçeklikten çok uzakta değildir.Osmanlı'dan beri kaç katımız büyüklükte orduları devirmişiz karadan gemiler geçirip İstanbulu fetedmişiz bunlar neki allah aşkına.kendinizi küçümsemeyin okuyun araştırın.

iyiki kazandığı parayı tekrar ekmeğine yatıran firmalar var hala türkiyede yoksa adamlardaki parayla en kral yabancı aktörler oynar yabancı filmde çekerler hollywoodda ama tebrikler pana film yine güzel bir iş çıkartmışsınız.

Karşında iki tane israil askeri var ikisininde gözü senin üstünde ikisi birden ateş edecek sen ölmeyeceksin ama o 2 israil askeri ölecek bizde buna kurgu mu dicez?Kaldı ki israil askerlerinin kendi ordularında aldıkları eğitimi dünyada kimse daha iyi veremez.

• Mavi marmara baskınında silahsız aktivistler israil askerinin silahını alıp denize atmışlardı.Bir israil askeride bebek ağlıyordu.Dünyanın en iyi eğitimin sonuçlarımı bu ?

quote:

Orijinalden alıntı: SaatliBomba

Kaldı ki israil askerlerinin kendi ordularında aldıkları eğitimi dünyada kimse daha iyi veremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fetih -- 28 Ocak 2011; 23:16:59 >

• İyi para harcanmış filme ama imkansız üstü bir film saçmalıktan ibaret bu filmle gerçeğin alakası yok avatar bile bundan daha gerçekci avatara inanırım buna inanmam
  • Dünyanın en büyük ordusu kimdir ?İşte ilk on sıradaki ülkeler;

1. ABD
    2. Çin
    3. Rusya
    4. İngiltere
    5. Hindistan
    6. Türkiye
    7. Fransa
    8. İsrail
    9. Almanya
    10. Kuzey Kore

http://www.millethaber.com/53153-Turk_Ordusu_Dunyada_Kacinci_Sirada_haberi.html

matematiksel hesabınıda yapalım gel istersen kurgu dediğimiz olayda senariste bağlıdır.

gece yarısı ekspresinde atatürk resmi wclerdeydi o film deli gibi ödül almıştı hatırlıosunuz değil mi ?

Jackie chan in salak bir filminde ortaköy ün göbeğinde uyuşturucu tarlaları vardı türk polisi freeze diyordu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: j4kkas

İyi para harcanmış filme ama imkansız üstü bir film saçmalıktan ibaret bu filmle gerçeğin alakası yok avatar bile bundan daha gerçekci avatara inanırım buna inanmam

Die Hard 4 : live free or die hard filmine sen ne kadar para harcanmış biliyormusun dostum ? :D
    ama kimse öyle bir başlık açıp çok saçma demiyor kısacası tabiiki gayet normal bir film beğenilmeyebilir nasılsa özenti bir toplumda yaşıyoruz amerikalılalrın yaptığı saçma olamaz olmazzz

avatar da tamamen çalıntı bir filmdir biliyorsunuzdur umarım o kadar okuyan insansınızdır illa
    tüm konsepti çalıntı bir film avatar evimde var benim yes grubunun albüm kapaklarından konseptleri çaldılar çatır çutur tüm dünya çalkalandı
    ama öyle yada böyle gayet güzel bir filmdir avatar onuda beğeniyorum ben.

• Die Hard'ta tünele savaş uçağı giriyordu be! Onu hazmettiniz bunu hazmedemediniz. Objektif olun biraz. Sırf eleştirmek için eleştirmeyin.

• Spoiler Diye Bişey var arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gye_Baek -- 28 Ocak 2011; 23:51:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zilgar

quote:

Orijinalden alıntı: Kei$er$oZe

Öncelikle hayatımda izlediğim en kötü film sıralamasında the village vardı..Sağolsun KV 1. sırayı aldı..Eğer bir ideolojiye sahip değilseniz bu filmi önermem..Ama yahudilere karşı negatif bir düşünceniz varsa film tam size göre..Türk filmlerine göre bir tek aksiyon sahneleri iyi diyebilirim..Onun dışında oyunculuk,senaryo,kurgu kocaman bir sıfır.(En garipsediğim nokta Zübeyir Şaşmazın yani filmin yönetmeninin bu filmi Nuri Bilge Ceylanın 3 Maymun filmiyle karşılaştırması ve o filmden daha iyi olduğuna dair göndermede bulunması)...10 milyon dolara amatörlere film yaptıracağınıza bu işi profesyonel olarak yapanlara yaptırabilirdiniz..Öncelikle Filistin de elbette bir insanlık suçu var.Ama siz elinizdeki bu bütçeyle tüm dünyada az-çok bi ses getirebileceğinize tam tersine kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz..Rambo filmlerinde Rambo da bir bölüğü yok ediyor ama bunu yaparken bir mantık çerçevesinde yapıyor..Filmden bir örnek verelim..Polat zırhsız normal bir arabayla kontrol noktasına giderken onlarca İsrail askeri arabayı taramasına rağmen ön cama bir kurşun bile isabet ettiremiyorlar ve Polatta sanki bir zırh varmış gibi adam üstüne doğru ateş ediyor ama bizim polat 3-4 saniye bekleyip ateş etmeye başlıyor..Tamam Matrix tede onlarca mantık hatası vardı ama onlar çok basit şeylerdi..Bu ise çok yapmacık duruyor..Bide dikkatimi çeken diğer bir noktada şu.Necati Şaşmazın daha iyi bir rol yapması gerekirken git gide daha kötü bir performans sergiliyor..Çakırın öldürüldüğü zamanlardaki rolü nerde,şu filmdeki rolü nerde..Şu fimde 400 milyara Filistinde olanları daha iyi anlatabilirsin..Aksiyon sahnesi çekmezsin ama anlatmak istediğini daha iyi anlatabilirsin..Behzat Ç de kullanılan kamerayla daha iyisi bile yapılabilir..Filmin senaristi biz bu filmde yahudi düşmanlığını teşvik etmiyoruz diyor ama şu filmi polyana birisini ile izletsen sırf yahudi olduğu için bir kişiye saldırabilir..Bahadır Özdener in bu açıdan siyonistlerden bir farkı kalmamış.Gerçi bir çok müslümana göre her yahudi siyonist ya neyse..Sonuç olarak daha iyisini yapmak varken aşırı abartıya kaçınılmış ve Filistinlilerin çektikleri gerektiği gibi anlatılamamış...

dostum o çok başarılı dediğin israil askerleri o yüzden kaç yıldır bir avuç filistinle başa çıkamıyor her attığını çok iyi vuruyorlar dimi birde her filmin içinde dram ögeleri içermek zorunluluğu yoktur öyle saçma birşey olamaz.adamlar aksiyon filmi yapmış o kadar.Belgesel değil drama hiç değil aksiyon filmidir.

Öncelikle ben İsrail askerleri çok başarılı demedim ama F-16 ları dünyada en iyi kullanan pilotlar onlar..Bak onu söyleyebilirim.6 gün savaşlarını bi araştır istersen.Bir avuç dediğin Filistinliler her gün ağlıyor,acı çekiyor,açlık içinde yaşıyorlar.Son Gazze savaşında Gazzeyi ortadan ikiye bölüp,iki tarafa ayırdılar.Batı Şeriayı söyemiyorum bile.Orayıda 5-6 ayrı bölüme ayırdılar ve örnek vermek gerekirse bir filistinli samsundan amasya kadar uzağa gitmek istesin.Tam 6-7 kontrol noktasından geçiyor.Onun için İsrail başedemiyor demeyin.Adamlar Gazzeye tanklarla girdiği zaman o tanklara molotof atarak durduramazsın.Eğer öyle olsaydı 6 gün savaşlarında işgal ettiği toprakları geri vermezdi.Yani şuanda sahip olduğu toprak büyüklüğünün 10 katına sahip oldu herifler.Mısır neden İsraile ses çıkaramıyor zannediyorsunuz..Gerçi halkı artık uyandı orası ayrı.Madem bu yahudiler o kadar güçsüz;peki mavi marmarada afrikalılar öldüde ben mi yanlış hatırlıyorum..Senin 9 vatandaşını göz göre göre katletti.Bizimkiler ne yaptı..BM yi topladı,kınama kararı çıkarttı..Özür ve tazminat istiyoruz..Bu kadar..Ben savaşalım demiyorum zaten imkansız bişey.Çünkü askeri teknoloji özelliklede f-16 bilgileri onlardan geldi bize.Gerçi şimdi millileşiyoruz orası ayrı.Ama senin hükümetin ya o gemiyi oraya göndermiyecekti yada yanına iki tane askeri filo koyup,yiyosa dokun diyecekti.Zamanında Abd Kıbrısa girersen sana şu gemiyi gönderirim dediğimde Ecevit o geminin bacasından gireriz diyebilmiştir.Tabi sonuçları çok acı oldu bizim için.Ambargo yedik..Bunuda geçelim..Benim anlatmak istediğimi anlamıyorsunuz.Sizede hak veriyorum.Olaya kendi açınızdan bakıyorsunuz...Ben bi inception,avatar gibi olsun demiyorum.Ama bir film yapılıyorsa bunun bu şekilde yapılmayacağını söylüyorum.Örnek verdim.5 tane asker Polata ateş ediyor ve polat onların üzerine doğru 5-6 saniye yürüyor ve sonra eteş ediyor..Bu absürt kaçıyor işte..Açıkçası ben ne desem boş,sen ne desen boş.Ama tek bildiğim bişey varsa herkes birbirinin fikrini karşıt olanlara kabul ettirmeye çalıştıkça orta yolu bulamayız..

• http://forum.donanimhaber.com/m_38020638/mpage_1/f_/key_die%2Chard//tm.htm#44652387

dalga geçmek için veya aşağılamak için bu linki vermiyorum ama forumdada tavsiye dilen beğenilen bir film die hard cidden şaşırıyorum neden pana film çekince beğenilmiyor ama umursamıyorum çünkü hazımsızlık var

• quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko38

Bugün izledim filmi Ip Mani izleyen arkadaşlara ilk sahne tanıdık gelebilir memati gene döktürmüş memati her ağzını açtığında salon koptu izlenmeye değermi bence değer çünkü film türk sinemasına göre gayet iyi dünya çapında bakarsak tatmin etmeyebilir tabiki ama öyle saçma türk filmlerinin yüzünden en iyi filmimiz bunlar..
    filmde filistindeki zulümü anlatma konusunda gayet başarılı ama olaylar çok çabuk gelişiyor.. herkes en kötü merakından bu filme gidecek gidin görün fazla incelemeyin

cidden benımde aklıma direk o geldi , ipman den çalıntı hareketler bunlar

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.