Şimdi Ara

Kürt salak mı ki bölünmek istesin? [Musa ANTER] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
6.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -banderas

    evliya çelebi mehrdad Izady , chomsky ? Inkar politikasıyla siz eksik kalırsınız dünya biliyor . Iyi geceler

    nys sz Türklr bldginizi okyn iyi gclr .s .s .s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Sozlerin ccarpitilmasi filan yok.Gayet acik konusmus adam.Izmir,Ankara Istanbul dururken kus ucmaz kervan gecmez,gelisememis,binlerce tas kafali hirtonun yasadigi Kurt sehirlerini alip ne yapayim demis,ki gayet yerinde bi sorun sormus adam.Kurtler guzel sehirleri alsin,Turkler de.doguya gitsin diye sorulsa " hay hay" derdi buyuk ihtimalle

    biraz saçmalamis o arkadaş, gap ovası, harran ovası, petrol yataklari.. bunları bilerek yazmış, saf ayagina yatmış biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -banderas

    He paşam elinin altındaki googleyi kullanmayı ben öğreteyim ? Az bak hepsinin kitapları da yazıyor pdf olarak bulabilirsin

    Hayatında bir kere tarih kitabı okumuş olsan dipnot diye bir şey görürdün.


    "Bu bahsettiğim şey 58 numaralı Tahrir defterinde var gidin bakın .s.s.s.s" diyen bir tarihçi görmedim. Böyle bir tarih kitabı da.

    Bir iddia atıyorsun ortaya, ispatla bunu. Yapay tarih oluşturup kaçmayın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • He abisi sen okudun sen kralsın sen bir numarasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow006

    quote:

    Orijinalden alıntı: Yakuda

    Hacı,şimdi Kürtlerin hepsi PKK'lı değil.Misal Kürt haklarını başından sonuna savunup,bunu adamın dediği gibi yapanlarda çok

    Cidden ne çarpıtmaymış ama.Bayağı bayağı çarpık

    Hiç birbirimizi bu yalanlarla kandırmayalım, Doğudaki her Kürt az veya çok Pkk'ya destek verir. Cebine para girdikce bu destek azalır, azaldıkça artar.

    Bölünme ise başka bir mevzu kürtlerin zengini de fakiride idolojide bölünmek isterde pratikte yemez.


    Zengin toz ve kaçakçılıktan gelen parayla doğuda diktiği 15 katlı yüzlerce süper lüks binanın yarattığı ranttan ve batıdaki lüks yaşamından, 7 evi olan ev sahibi fahiş fiyata memura kiraya verdiği evden bir kuruş kira verigisi ödememekten, Fakir ise batıdaki emekçilerin vergileriyle dağıtılan devlet yardımlarını doya doya sömürmekten memnunken niye bölünmek istesin aptal mı?.

    O topraklarda düzen öyle kurulmuş ki Al sana toprak git desende gitmezler sadece Batmanın 2 fıçı petrolüyle milyonlarca insan nasıl doyar, bir arkadaş demiş ülke sanayisinin %80'i batıda diye yanlış Antep'i çıkar %95'i batıda, Milyonluk Diyarbakırda sanayi diyeceğin bir un fabrikası var. Antep'i çıkar dedim çünkü Pkk ne kadar istesede Antep o kurulacak devlete katılmayacaktır. Adamlar o koca sanayiyi 3-5 keleşliyemi teslim edecek. Barzaniye güven varsada hiç güvenmesin Barzani Pkkyı bizim sevmediğimizden daha çok sevmiyor. Dünya tersine dönsede elinin altındaki petrolden Apoya bir varil koklatmaz. Vesselam tüm bu tantana artık sadece Devlettin gözünü korkutup o memeden zengini fakiri demeden biraz daha emmek için.

    Musa Anter'in demek istediğide yukarıda söylediklerimin bonuslanmış hali. Önce Anter'i romantik bir barış kelebeği yapıp ardından söylediklerini sevimli göstermenin alemi yok. Adam bildiğin koyu kürt milliyetçisiydi.

    Batıdaki Kürtlerinde doğu coğrafyasındaki Kürtlerden bi haber olup, batıdaki rahat yaşamı kaybetme korkusuyla ıhıh ıhıh hepimiz kardeşiz bakınız Kürtler bölünmek istemiyor kardeşlik istiyor söylemleride ya hayal dünyalarının ne kadar geniş olduğunun bir belirtisi yada gözümüzün içine baka baka bizi aptal yerine koymak istemeleridir. Bunun başka bir izahatı yok.

    sözünün üzerine söz söylemiyorum... tebrik ederim




  • kürdolara tek sorum var beyler.

    Madem bölünmek istemiyorsunuz, madem her kürd aynı değil.

    Peki o zaman neden kürt bölgelerinde bdp hdp gibi apoyu önder gören ve pkk destekçisi partilere oy veriyorsunuz?

    Ah şu Faşik Türkolar...
  • ayrılıkçı türkler bildirisini yazıyorum

    Büyük sorunları onları yaratan düşünce sistemiyle çözemezsiniz” der Einstein. Ayrılıkçı Türkler grubunun oluşmasında bu düşüncenin payı büyüktür. Kürtlere 1920’den beri uygulanan politika bu sorunu Türkiye’nin altından kalkamayacağı bir hale getirmiştir. En azından şuanki düşünce yapısıyla…

    Burada toplumsal olarak bilinen yanlış bilgilerin de payı büyük. Aşırı hümanist, “kimseyi kırmayalım” yaklaşımının da bu sorunu körüklediği apaçık ortada. Bu görüşü 2 temel başlıkta inceleyebiliriz.

    Kürtlerden neden ayrılmalıyız?
    Kürtlerden nasıl ayrılmayız?

    1- Kürtlerden neden ayrılmalıyız?

    Kürdistan Eyaleti’nin Osmanlı’da Tanzimat nedeniyle 1830’dan beri isyan ettiği apaçık ortadadır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti olmasa bile varolan bir otoriteye karşı her zaman direnç göstermişlerdir. Bu direnci göstermelerindeki sebepte haklı olabilirler. İleride de bahsedeceğim üzere bu direncin Türk halkına kaybettirdikleri Ayrılıkçı Türkler'i asıl ilgilendiren konu. Bu yüzden kürt halkına devletin bir parçası olarak güvenmek, düzenli vergi vermelerini, toplum dinamiklerine bağlı olacaklarını düşünmek tarihe ve günümüze baktığımızda gerçekçi değildir.

    2008’de Cemil Çiçek’in açıklamasına göre terörün bugüne kadar Türkiye’ye zararı 300 Milyar $. Her yıl 15 ila 20 Milyar $ para akıtılmakta. Dolayısıyla bu rakamın günümüz itibariyle 400 Milyar $’a yaklaştığı açık. GAP projesinin 32 Milyar $’a mâl olduğu dikkate alınmalıdır.

    Neden ayrılmalıyız sorusuna cevaplardan en etkilisi ise kürtlerin terörü destekleyen BDP’ye verdikleri destek. Türkiye’de 10~12 milyon kürdün olduğu tahmin ediliyor. Son yerel seçimde ise bağımsızların aldığı oy 3 Milyon’a yakın. Güneydoğu Anadolu’da doğurganlık oranının anne başına 4.3 çocuk olduğu düşünüldüğünde toplam kürt nüfusunun çok büyük bir kısmının genç nüfus olduğu ve oy veremedikleri ortada. 1980’de ise bu oran 6.01, 2000’de ise 7. Dolayısıyla kürtlerin yarısına yakınının türk halkına karşı olduğu tahmin edilmekte. Buna Batı’da yer alan fakat BDP’nin bağımsız aday göstermemesi sebebiyle başka partilere oy veren kürtleri de dâhil edersek %50 oranına yaklaşmak saçma değildir.

    Türkler ve kürtlerin dost olduğu sanrısı da bu bölünmeyi engelleyen etmenlerden. Trakya, Lazistan ve Anadolu halkları sürekli PKK ve vergiler yüzünden kürtlere karşı nefret söylemleri sarf ederken kürtlerin de ortamı yumuşatma gibi bir gayretleri yok. Özellikle Lozan Görüşmeleri’nden önce Mustafa Kemal Atatürk’ün kürtlere özerklik vaadi vermesiyle ve 1924 Anayasası’nda bu vaadinden caymasının ardından kürtler seslerini yükseltmişlerdir. Zaten o dönemin gazetelerine veya Nutuk’a baktığınızda da “Ayrılıkçı kürtler kazanıldı” gibi manşetler dikkat çekiyor. Dolayısıyla kürt halkının bir bütün olarak her zaman türklerin yanında olduğunu düşünmek tarih bilmemektir.

    Bu konuya “millet mozaiği” olarak bakmamak gerekiyor. Pek çok elitist “önce yunanları, sonra ermenileri, şimdi de kürtleri kaybediyoruz” diyerek durumu tamamen ajitasyona dökmektedir. Evet yunanları kaybettik ve kaybetmeseydik belki şimdi battıkları çukura bizi de batıracaklardı. Belki ermeniler’den o dönemde ayrılmasaydık taşnak çetelerinin de kışkırtmasıyla, 1950’ye doğru Hitler Almanya’sının da etkisiyle bu sefer gerçekten soykırım yapacaktık. Belki kürtlerden 1920’de ayrılsaydık 400 Milyar $ olmasa da iyi kötü tahminle 200 Milyar $ bu halkın ihtiyacına harcanmış olacaktı. Dolayısıyla toprak açgözlülüğüyle bu konuya bakmak çok yanlış.

    Türkiye’nin Doğu’dan gelen kazancı neden ayrılmalıyız sorusuna cevaplardan biri. Türkiye’nin enerji üretiminin sadece %5’lik bir dilimi BDP’ye destek veren illerden sağlanıyor. Yapımı bir türlü bitmeyen ılısu barajı dâhil edildiğinde bu oran %10’a çıkabilir. Fakat kaçak elektrik sebebiyle buradan gelen elektrik türk halkının bir işine yaramamakta. Daha net izah edersek; 2010 yılı itibariyle türkiye’nin yıllık elektrik üretimi 210.000 Gwh. Olası bir bölünmede Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu’da kaybedeceği barajlardan gelen elektrik üretimi ise 10.000 gwh’tir. Ilısu’nun 4.000 gwh üreteceği tahmin ediliyor. %10 oluyor o da dâhil edilirse. 2008 rakamlarına göre Dicle bölgesinde (4 il) yıllık 3993 gwh kaçak tüketim göze çarpıyor. Öte yandan 2008 rakamlarına göre tüm türkiye kaçak elektriğinin %17’si Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak sayesinde olmaktadır. Sadece Mardin %10! Dolayısıyla rakamlara döktüğümüzde Türkiye’nin o bölgeye yaptığı baraj yatırım parasını geçelim gelen elektrik üretiminden bile kârı yoktur. Şimdi bana söyleyin. Bir yere baraj yapıyorsunuz. Oradan üretilen elektrik kaçak olarak tüketilen kadar. Göz göre göre batmanızı mı seyredersiniz yoksa kesip atarmısınız?

    Kürtlerden nasıl ayrılmalıyız?

    Kürtlerin "Demokratik Özerklik" isteği Türkiye’nin kazancı değildir. Kürtlerin ayrılıp ayrı ülke kurmaları özerkliğe nazaran çok daha mantıklı ve doğrudur. Zaten kürtlerin de ayrı ülke kurmak gibi bir istekleri yok.

    Modern bir ayrılma yani ayrılan halkların birbiriyle yaşaması mümkün değil. Olası bir ayrılmada milliyetçi sağcıları zapteden “türk kürt kardeştir” sözü anlamını yitireceği için iç savaş çıkması işten bile değildir. Buna ilave yukarıda bahsettiğim gibi kürtlerin yarısının BDP’ye destek verdiği düşünüldüğünde kürtlerin batı’da kalması türk halkına haksızlıktır, hakarettir.

    Dolayısıyla en mantıklı olan ayrılmadan önce söze dayalı etnik sayım yapmak ve bölünmenin ardından mübadele yapmak. Kendini türk hisseden Batı’da kalabilir. Fakat kürdüm diyorsa Doğu’da kalan türklerle yer değiştirmelidir. Kürtler en az 90 yıldır verdikleri bağımsızlık mücadelelerinin neticesini alırlar, Doğu’daki türkler de en iyi şekilde ister batı kırsalına ister batı şehirlerine yerleştirilir.

    Ayrılmada hangi şehirlerin ayrılacağı ise BDP’ye verilen destek doğrultusunda incelenebilir. İnternette milliyetçilerin hazırladıkları haritalar kürt sorunuyla alakasız olduğu için o harita üzerinden fikir beyan etmek yersiz olur. 2011 seçim haritasının yardımıyla BDP’nin %60 ve üzeri destek bulduğu şehirlerin Türkiye toprakları içerisinde kalmasına imkân verilmemelidir. Örnek: Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari… Van, Siirt, Bitlis, Tunceli gibi sağı solu belli olmayan şehirlerin akıbeti asıl düşünülmesi gereken konu. Yukarıda da bahsettiğim gibi sadece Mardin’den ayrılınsa kaçak elektrik %10 azalıyor.

    Bahsettiğim şehirlerin temelinde bir ayrılığın ardından Türkiye’nin Irak’a sınırı kalmadığı için olası bir terörist akışından tamamen muaf olacak. Yeni sınırda kullanılacak materyaller bakımından. Öte yandan Van hiç olmadı Ağrı, Iğdır ile İran’la sınırı devam ettiği için petrol ve doğalgaz akışı sekteye uğramayacak. Kerkük-Yumurtalık boru hattı sekteye uğrasa da Amerika’nın petrole olan ilgisi sebebiyle Kürdistan’ın bu boru hattındaki akışı keseceğini sanmıyorum.

    Önümüzde duran bu göstergeler ışığında türklerin kürtlerden ayrılması günümüzde yapılması gereken eylemlerin başında gelmektedir. Yıllardır türklerin “Türk Kürt kardeştir, vatan bölünmez” gibi sonucunu düşünmeden fırlattığı sloganların ceremesini ileride yine şuanda genç olan bizler çekeceğiz.

    not:yazı bana ait değil.tartışmak istediğiniz kısmı varsa tartışabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double minded -- 28 Ağustos 2014; 10:37:32 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -banderas

    He abisi sen okudun sen kralsın sen bir numarasın

    On bin yıllık kadim Kürt tarihi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarîhçî manyak tokatlamış ama



    Parti binasında, arkadaşınızın verdiği bak bunlar kesin doğru kaynaklardır diye okuduğunuz, ordaki insanlar tarafından benimsenmiş düşünceleri, sizi militan yaparmışcasına empoze edildiğini anlamadan böyle konuşmaya devam edin. Hepiniz bir birinizden betersiniz...
  • Sancheas kullanıcısına yanıt
    Kürt milliyetçileri internet sayfalarında Kürt tarihi diye dolaşan pek çok kalıp bilgileri okuyup konunun uzmanı gibi atıp tutunca ister istemez böyle çıkarım yapılıyor. Mezopotamya da hüküm sürmüş hemen hemen her devleti küstahça Kürtlerin atasıdır diye savunanlar olunca ciddiye alınmıyor hali ile. Madem çok bilgilisin aydınlat herkesi , tarihine dair ciddi akademik kaynaklar göster herkese.
  • double minded kullanıcısına yanıt
    çok güzel bir yazı olmuş

    yalnız o sayılan şehirler verilince sorun çözülecekse bence de çok güzel olur ama benim bildiğim kadarıyla onlar daha fazla şehri istiyor

    bu ülke insanı bunları sırtında taşımaktan gerçekten bıktı ve tabi birde buna rağmen her konuda şikayet eden,isyan eden ,TC. nin güvenlik güçlerine sürekli saldırı düzenleyenlerle nasıl kardeş olacağız ?

    bu ülkede ılımlı kürt var ama onların bile aklının bir köşesini ayrılık süslüyor

    Allah hakkımızda hayırlısını versin


  • özleniyorsunuz yiğitler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sancheas

    quote:

    Orijinalden alıntı: harkonnen

    Kürt milliyetçileri internet sayfalarında Kürt tarihi diye dolaşan pek çok kalıp bilgileri okuyup konunun uzmanı gibi atıp tutunca ister istemez böyle çıkarım yapılıyor. Mezopotamya da hüküm sürmüş hemen hemen her devleti küstahça Kürtlerin atasıdır diye savunanlar olunca ciddiye alınmıyor hali ile. Madem çok bilgilisin aydınlat herkesi , tarihine dair ciddi akademik kaynaklar göster herkese.

    Sen kimsin sen nesin sen nereden çıktın.Konudan ve ne konuştuğumuz hakkında bilgin var mı?
    Biz burda ttk nın kalıplaşmış %90 taraflı olan tarihinden örnek veren bazı tarihçi arkadaşlarımıza sen kaynak göstermeden nasıl bizden akademik kaynak istersin diyoruz
    yumurtadan mı cıktın sen gelmiş burda akademik kaynak göster diyor ilk once konuyu dogru duzgun okuyun sonra yorum yapın.

    Adam kalkmıs mervaniler medler falan atıp tutuyor kimse buna kaynak sormuyor işte bu sizin kalıplaşmış zihninizin eseridir.

    Sen neyin kafasını yaşıyorsun ? İki kişi bir köşeye çekilmiş konuşuyorlar da ben sanki araya girmişim gibi. Söylediklerimi de saptırıyor. Hala gelmiş TTK diyor adam. Ağızlarına sakız gibi almışlar evire çevire aynı şeyi söylüyorlar. Birde oran vermiş yüzde 90 diye , neye göre tespit ettiyse artık. TTK dediğin kurum akademik yayınlar yapar ve bu kurum yayınlarından çıkan kitaplar Tarih biliminin metodolojik yapısına uygun olarak dipnot ve kaynakçaları yer alarak yayınlanır.Bu konuda birkaç mesaj öncede yazdığım gibi aynı konu hakkında farklı farklı tarihçiler yazabildiği gibi pek çok çeviri çalışmada TTK tarafından yayınlanmaktadır . Muhtemelen şimdiye kadar TTK'nın yayınlarından çıkmış tek bir kitap bile okumamışsındır.
    Hani Tarihçi kaynakça sunmamış onun her mesajına çemkiren olarak sen birşeyler ekle o zaman diyeceğim ama muhtemelen bu konu ile ilgili diyebileceğin pek birşey olmasa gerek yoksa şimdiye kadar yazardın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    çok güzel bir yazı olmuş

    yalnız o sayılan şehirler verilince sorun çözülecekse bence de çok güzel olur ama benim bildiğim kadarıyla onlar daha fazla şehri istiyor

    bu ülke insanı bunları sırtında taşımaktan gerçekten bıktı ve tabi birde buna rağmen her konuda şikayet eden,isyan eden ,TC. nin güvenlik güçlerine sürekli saldırı düzenleyenlerle nasıl kardeş olacağız ?

    bu ülkede ılımlı kürt var ama onların bile aklının bir köşesini ayrılık süslüyor

    Allah hakkımızda hayırlısını versin

    hocam kurucu unsur biziz,egemen güç biziz hala başkaları ne düşünür diye düşünüyoruz.yıllardır böyle oldu.başkalarının ne istediği değil bizim ne istediğimiz önemli artık.bak yine yanlış düşünüyorsun.ayrılık demişsin emin misin?neden bu kadar korkuyorsunuz anlamıyorum.benim kanımı emen canıma kasteden kimseyle birlikte yaşamak istemiyorum.ne kaybedeceğiz hiç bunu kendinize sordunuz mu?hiç bir şey.refah düzeyimiz bir anda katlanacak.bu ortadoğu halklarıyla feodal insanlarla birlikte yaşamaya ne kadar meraklıymışsınız şaşırıyorum.ben nasıl beni kullanan hak hukuk tanımaz bir ev erkadaşı,bir komşu istemiyorsam bu çatı altında yaşayan herkesin de ortalama bir seviyede olmasını isterim.yeter artık bu milletin kullanıldığı.

    bir de diğer konuda karşı tarafın ban yemesini istemişsin.ne yani ban yeyince bu zihniyette ki insanlar yok olmuş mu oluyor.ben böyle farklı fikirlerin konuşulmasını destekliyorum.herkes görüşünü belirtsin kimin içinde ne varsa ortaya çıksın.

    son olarak biz de çok iyi bir millet değiliz.iyi bile değiliz ama en azından feodaliteden sıyrılmış azımsanmayacak bir kesimimiz var.bazı kurallara iyi kötü uyuyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi double minded -- 30 Ağustos 2014; 16:55:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemal1414

    çok güzel bir yazı olmuş

    yalnız o sayılan şehirler verilince sorun çözülecekse bence de çok güzel olur ama benim bildiğim kadarıyla onlar daha fazla şehri istiyor

    bu ülke insanı bunları sırtında taşımaktan gerçekten bıktı ve tabi birde buna rağmen her konuda şikayet eden,isyan eden ,TC. nin güvenlik güçlerine sürekli saldırı düzenleyenlerle nasıl kardeş olacağız ?

    bu ülkede ılımlı kürt var ama onların bile aklının bir köşesini ayrılık süslüyor

    Allah hakkımızda hayırlısını versin

    Kemal bey siz buraların tam müdavimi olmuşsunuz.

    PKK Yİ TAMAMEN YOK ETMEK İÇİN adlı konu kitlenmiş ve cevap hakkımda olmadı neyse.

    şimdi konuyu açıp ilk mesajı yazan arkadaşın gerçekci yaklaşımını takdir ediyor kutluyorum.

    Ben kendimi sizlere tam izah edemediğimi düşünüyorum. tek kelimeyle söyleyecek olursak Vatansever diyebilirim. açılımıda islam temelli atası babası kurtuluş savaşında yer almış tüm ırklara bağlılık olarak kısadan izah etmiş olayım.

    Bu arada ben kürt oğlu kürdüm beyler bilesiniz. izmir bornova doğumluyum.

    şimdi kürtler salak mı ki bölünmek istesin denmiş doğrudur heralde değiller. fakat her kürt ü aynı kefeye koyan burda kim varsa onu faşistlikle suçlar nefretle kınarım. hatta öylesi nasıl beni düşman adlediyorsa bende ona aynı duyguları beslerim. etki tepki meselesi.

    Ben burda faşist olmayanların anlayışına sığınarak birşeyler söylemek istiyorum.

    yazacaklarım yüzünden aşırıcı bazı hem türkler hemde kürtlerin tepkisini alacağımı sanıyorum. 38 yaşında asker vede sivilde yaşadıklarımın bende bıraktığı kanaatler aşağı yukarı şöyle. hertürlü yoruma açıktır.

    söylediklerim tümü değil kısmidir.

    kürtler: en başta fesattır kendi komşusunun varlığını ve zenginliğini pek çekemez o yüzdendirki yüz yıllardır bir vatanları olmamıştır. çoğunluğu evet cahildir bunda TC devletininde payı vardır. zarif değil kabadırlar. feodal zihniyet ile günümüze kadar gelmişlerdir bu durum git gide benim gibi yeni jenarasyonla azalmaktadır ve lanet edilesi bir sistemdir. sabit fikirlidirler kindarlıklarıda şiddetlidir tavsiye edilmez.
    kürtleri perslilerin katliamından kurtaran ve himaye eden osmanlıdır. bunun için türklere bir ömür biat etmelidirler. din kardeşi olduğu kız alıp verdiği akrabası türkleri bırakıp bazıları gidip hiristiyan türk düşmanı ermenilerle işbirliği yapan hain bir kısımı içinde barındıranda yine kürtlerdir.


    türkler: ırkçılık yapma eğilimleri var. dahada kötüleri faşist zihniyetttir. ülkeye en büyük zararı bunlar verir. 700 yıllık düşmanlarına (ingiliz ve haclı zihniyeti ) empati yapma gibi anlaşılması zor bir çağdaşlık anlayışları var. sistemli olarak yozlaşmalarına sebep olan ( aile ve din ) cevrelere tuhaf bir eğilim içindeler. azda olsa putpereslik durumu hasıl olmuş durumdalar. son olarak osmanlının asıl ataları olduğunu bilip yer yer savunmalarına karşın osmanoğlunu bırakıp onun bir askeri olan Maraşal m.kemal i Ata olarak adlederler. mevcut topraklarını asker ve generallerini sanki osmanlı vermemişte m.kemal bunları yaratmış gibi.

    bunlar şuan aklıma gelenler. bunları tüm türkleri veya kürtleri aşağılamak için yazmıyorum haşa haddimde değil. gözlemlerimden yaşadıklarımdan vede büyüklerimden ( türk kürt ) görüp duyduklarımla vardığım kanaatlerim.

    bana küfredebilirsiniz var olanı inkarda edebilirisiniz. saptırabilir görmezdende gelebilirsiniz. hepsine eyvallah. sizden tek ricam içinde kötülük olmayan tüm diğer ırklara empati yapmanız. çocukalrımızın ve torunlarımızın geleceği için iç barışı sağlamış dinine ve aile hayatına bağlı komşusunu seven bir gelecek adına bugünden uzunvadeli yapıcı ve olumlu bir adım veya yaklaşım sergilememiz. Vatanımızın buna ihtiyacı olduğu düşüncesinde olduğunu söyler saygılarımı sunarım.


    Not: hiç bir güç beni izmirden türk eşim iniştem yengem vede yiğenlerimden ayırıp kürdistana felan gönderemez. çok şükür aşımda sevdamda burda.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HEKTOR-NG -- 30 Ağustos 2014; 19:58:19 >




  • hocam 50 defa kaynak bildirdim olmadı gelin üniversitede misafirim olun kürt tarihi dersini yabancı kaynaklardan profesorlerin ağzından dinleyin dedim yine olmadı sivrisinek saz mevzusu oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HEKTOR-NG kullanıcısına yanıt
    bu saydığınız özelliklerde olan kürtler elbette bizim kardeşimizdir ama ne yazık ki çok fazla yoksunuz

    benim size asıl kızgınlığım konuyu tartışabilir olmaktan çıkartmanızdandır ,karşınızdaki kişiyi hiç tanımadan direk yakıştırmalar yapmak ,yaftalamak,aşağılar şekilde cevaplar vermek insanı kızdırıyor

    bunun yerine şimdiki gibi yorumlar yazmış olsaydınız elbetteki size katılırdık veya karşı isek bizde görüşlerimizi bildirirdik

    neyse artık o istenmeyen durum sona erdiğine göre şimdi konumuza dönebiliriz ;

    bu mesele çok kronikleşmiş olduğundan ne yazık ki çok basit yöntemlerle çözmek de pek mümkün görünmüyor (gerçi geçmiş yıllarda pek çok yöntem denendi)

    bir defa kürt denildiğinde tek tip kürt karşımıza çıkmıyor (birbiriyle de geçinemeyen ,istemeyen,anlaşamayan çok guruplar var) ,lakin bunların içinde pkk. kabul edilemez bir yöntem kullanıyor (insanları kaçırıyor ,öldürüyor,baskı yapıyor vs.)

    ayrıca benimde çok sayıda kürt arkadaşım var

    özellikle bu hükümet döneminde vatan savunması yapan güvenlik güçleriyle pkk.lılar aynı safa çekildi ,sanki her ikisi de aynı suçu işliyormuş gibi bir hava oluşturuldu

    dünyada böyle bir uygulama hiç görülmemiştir ,sen başbakan olarak emir vereceksin ve bu emir sonucu oluşan kötü durumu güvenlik güçlerine yükleyeceksin ,eğer pkk. nın ölmesini istemiyorsan o zaman açıkça emir vereceksin ki güvenlik güçleri de durumu anlasın (hem yurdu savun diyeceksin,hemde pkk. lılar ölmesin diyeceksin)


    her milletin ,her toplumun içinde iyiler olduğu kadar kötülerde olabilir

    ama böyle bir düşmanlık görülmemiştir ,pkk. ya soruyorsun sen ne istiyorsun diye ,adam gibi cevap vermiyor ,ülke kurmak mı ,özerklik mi ? buna bile net cevap vermiyor (çünkü ona göre karşılık alacağını biliyor)

    aynı şekilde kürtlerin çoğunluğu da bu tür sorulara açıkça cevap vermiyorlar ,ancak anadilde eğitim dışında söylediklerine kendileri bile inanmıyorlar ,çünkü bu ülkede her mevki ve makamda kürler olabiliyor (bana ne kadar imkan verilmiş ise aynısını onlarda alıyor)

    ee bu durumda hiçbir şey yapmadan daha ne istiyorlar ?

    gelelim anadilde eğitim olayına ;

    bence asla verilmemesi gereken asıl budur ,gerekirse bölün ama buna razı olmayın derim ,çünkü asıl bölünme anadilde eğitime izin verilirse olacak ve istenmeyen çok daha kötü durumlar ortaya çıkacaktır

    anadilde eğitim olabilmesi için o bölgede sadece kürt öğretmenler olmak zorunda ,herkesin kürtçe bildiği bir bölgede kaymakam-vali+güvenlik güçleri+doktor vs. hepsinin kürt olması gerekir ,peki o zaman nasıl bölünmemiş olacağız ?

    ayrıca misal ,öss sınavına nasıl soru hazırlanacak ,peki kazanan birisi nerede okuyacak (sadece kürtçe biliyorsa diğer illerdeki üniversitelerde nasıl okuyacak)


    yani bu konuda asla samimi değiller

    hak aramak en doğal haktır ,lakin içinde art niyet varsa buna hak aramak denilebilir mi ? ,sen ve ben istediğimiz kadar iyi niyetli olsak bile diğerleri art niyetli olunca elimizden ne gelir ?

    sonra hak ararken neden iş-aş gibi taleplerle gelmiyorlar da ana dilde eğitim ile geliyorlar ,bu insanların ekonomileri çok güzel de sıra anadile mi geldi ,neden kalkınmakta kendilerine yardım istemiyorlar ,neden vergi vermek istemiyorlar ,neden elektrik su vs. kaçak kullanıyorlar (madem müslümanlar o halde bu kul hakkı değil midir)

    ben o bölgelerde çok gezdim ,çok sayıda kürt ile görüştüm ve sonuç olarak şunu gördüm ;

    bizimle konuşurken çok mükemmel insanlar ama arkamızdan tam tersi ,gerçi türklerin bazılarında da buna benzer davranışlar mevcut


    özetle ,bu konu çözülmek isteniyorsa herkes kucağındaki taşları dökmeli ve mertçe isteklerini söylemeli ,yoksa sanal dostluklarla bu iş olmaz /olmadı




  • -banderas kullanıcısına yanıt
    Sen şu kaynaklarını sayfalarıyla bir belirtte bakalım. Sürekli laf salatası yapıyorsun...
  • bölünmek istiyorlarsa bölünsünler buda demokratik bi hak,ha tabi herşeyinde bi sonucu var,sonucada katlanırlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok şey konuşuldukça hiç bir şey anlaşılmayan bir konu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.