Merhaba arkadaşlar bir süredir laptop almayı düşünüyorum ama bir türlü tam olarak karar veremedim. Önceliğim adobe premiere, after effect, photoshop gibi programları rahat bir şekilde kullanabilmek. Asus, Lenovo, Msi arasında kaldım bir de MacbookPro seçeneği var.
Asus daha önce kullandığım sevdiğim bir marka ve servis vs. olarak başarılı fakat bu model kasa olarak pek kaliteli gelmedi. Lenovo için ise yorumlardan ekranının iyi olmadığını öğrendim. Msi hakkında pek fazla bilgim yok servis vs. olayı nasıldır bilemiyorum. Amacım fiyat ve performans olarak en iyi şekilde kullanabileceğim bir alet alabilmek bunun içinde dayanıklılık da çok önemli. Sonuç olarak bu bilgisayarlar oyun amaçlı daha çok ve ben farklı bir amaç için kullanacağım bu konuda kafam karışık açıkcası. Birçok kişi de MacbookPro'nun bu işler için uygun olduğunu söylüyorlar ama fiyat farkı da malum. Mac'lerin retina ekranı diğerleriyle kıyaslanamaz belki ama diğer özellikleri göz önüne alındığında fiyat farkına değer mi bilemiyorum (Pc ler 3000-3500 civarında Mac ise 6000) Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
bonusjanB
kullanıcısına yanıt
Dostum merhaba. Ben sinema öğrencisi olarak yaklaşık 1 ay önce seninle aynı arayış içine girmiştim. Hiç uzatmadan ve gönül rahatlığı ile çözüm olarak sana macbook pro retina ekranı önerebilirim. Ayrıca bahsettiğin gibi 6 bin tl'lik fiyatlara cıkmana hiç gerek yok . Benim aldıgım makine 3200 tl ve 1 aydır hayat kurtarıyor ;)
Bahsettiğin Macbook 13' i5 işlemcili sanırım. Ben biraz daha profesyonel işlerde de kullanmak istiyorum o yüzden kıyas olarak 15' i7 işlemcili olana baktım tabi alternatif çözümlere de açığım
Öncelikle şöyle söylim arkdaşım alacagın notebook şimdiden hayırlı olsun. Ben yerinde olsam MSI bulaşmam Ne asus nede lenovonın yanından geçer. Bende senin gibi Asus kullandım kullanıyorumda Asus'u. Sana ilk önerim Asus olur daha sonra Lenovo olur. Seninde dediğin gibi Servis olarak çok iyi. bunun dışında tasarımını sevmediğin için Gaming serisinden bi tane attım. Şuan 012d kullanıoyorum küçük kardeşime verip bu üç model arasından birini alıcam. Gönlümde Rog var.
quote:
Orijinalden alıntı: bonusjan
Merhaba arkadaşlar bir süredir laptop almayı düşünüyorum ama bir türlü tam olarak karar veremedim. Önceliğim adobe premiere, after effect, photoshop gibi programları rahat bir şekilde kullanabilmek. Asus, Lenovo, Msi arasında kaldım bir de MacbookPro seçeneği var.
Asus daha önce kullandığım sevdiğim bir marka ve servis vs. olarak başarılı fakat bu model kasa olarak pek kaliteli gelmedi. Lenovo için ise yorumlardan ekranının iyi olmadığını öğrendim. Msi hakkında pek fazla bilgim yok servis vs. olayı nasıldır bilemiyorum. Amacım fiyat ve performans olarak en iyi şekilde kullanabileceğim bir alet alabilmek bunun içinde dayanıklılık da çok önemli. Sonuç olarak bu bilgisayarlar oyun amaçlı daha çok ve ben farklı bir amaç için kullanacağım bu konuda kafam karışık açıkcası. Birçok kişi de MacbookPro'nun bu işler için uygun olduğunu söylüyorlar ama fiyat farkı da malum. Mac'lerin retina ekranı diğerleriyle kıyaslanamaz belki ama diğer özellikleri göz önüne alındığında fiyat farkına değer mi bilemiyorum (Pc ler 3000-3500 civarında Mac ise 6000) Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Bahsettiğiniz programları kulanacaksanız (adobe premiere, after effect, photoshop) seçim yaparken dikkatb etmenizde fayda var. her ne kadar alacağımız Core i5 üzerindeki her makinede çalışacak olmasına karşılık performans beklentiniz varsa biraz daha yukarılara çıkmanızda fayda var... Özellikle ilk tercihinizin FullHD bir ekran olması gerektiğini hemen hatırlatalım. Bunun sebebi de bu tip programlarla ekrana yakın çalışma yapacağınız için fullHD haricinde bir ekranla çalışmanız halinde bir müddet sonra ekrandaki pikselleri saymaya başlamanız büyük ihtimal olacaktır ki bu da kesinlikle istenmeyen bir durumdur... Ayrıca bu tip programlar genelde ekranda aynı anda birden fazla pencere açmanızı gerektirmektedir. Ve tabii ki bu kadar çok pencereyi ekrana açtığınız an 1360*768 bir ekran bir müddet sonra çalışmanızı işkence haline getirecektir. Tabii ki ikinci tercih "sistem ram" i olması gerekir. Özellikle adobe premiere, after effect, photoshop ciddi anlamda RAM ihtiyacı duyarlar ve biraz büyük boyutlu resimlerle ya da dosyalarla çalışmanız söz konusu olursa arada KAHVE MOLASI vermek gerekebilir...!! Tabii RAM arttırma işi çok da zor bir şey olmadığı için hemen başlangıçta RAM'i yüksek bir modeli almayı tercih etmek zorunda değilsiniz hatırlatırım. Son olarak tabii ki SSD bir notebook'a yatırıp yapmak da çok büyük önem taşıyor.Ancak hala bu tip notebooklar piyasada her üretici tarafından üretilmiyor. Ancak gene tıpkı RAM de olduğu gibi bunu da sonradan çok rahatlıkla ilave edebilirsiniz. Bu nedenle benim tercihim her durumda ASUS'un N550 serisi notebooklarından yana olurdu. Her şeyden önce sağlamlıkları konusunda diğer tüm marka bilgisayarlara göre daha iyidir. AYrıca bu modele özgü hediye Subwoofer da gerçekten multimedia açısından son derece güzel bir olay. Film izlerken ve müzik dinlerken fark edilir bir fark yaratıyor...
Bu arada bir şey daha hatırlatayım. Özellikle üzerinde Windows 8 yüklü gelen ASUS notebookların pereformanslarının daha düşük olduğunu net bir şekilde tespit etmiş durumdayım. Bunun sebebi de gayet açık... Asus mühendisleri millete yarar yapacağız derken sağ olsunlar aklına gelen programı sisteme yüklemişler. O kadar ki bu programlar ciddi anlamda performansı düşürecek kadar sistemi kasıyorlar. Gerekli gereksiz ne varsa default yüklü geliyor. İşin gücün yoksa bunları bir de kaldırmakla uğrşa ki bu da ne yaparsanzı yapın registry'de bir sürü atık bırakıyor bilginiz olsun... Hatta eğer windows yüklü bir sistem alıyorsanız bile sıfırdan yeniden format atıp kurun derim. İnanın daha yüksek performans ile çalışacağına şahit olacaksınız... @bonusjan