Şimdi Ara

Küresel aynaları anlamak (Ertan Hoca?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezunum, fizikle aram iyi ve seviyorum. Bu sene ikinci defa döndüğüm için optiği bile severek ilerleyebiliyor gibiyim. Ama konuları ezberlemekten hep nefret ettim ve küresel ayna anlatılırken düşülen "Cisim şuradayken görüntü burada oluşur" batağı beni konudan hızlıca kopartıyor. Optiğin en zorlandığım kısmıydı hep. Geçen sene sınava birkaç gün kala alıp özel ışınları kullanarak çize çize pratik yaptım ve görüntü oluşumu meselesini hallettim ama öğrenmekten çok mantığa dayalı bir son an ezberi yapmak gibiydi yine, şimdi nihat bilgini açtığımda çözebileceğimi sanmıyorum

Genelde küresel aynalardan şikayet edildiğini pek görmüyorum, sanırım bu konuda azınlıktayım. Küresel aynaları kitaplarda - denemelerde çok rahat çözüp geçen arkadaşlar ne yaptınız? Ve özellikle Ertan hoca'nın küresel ayna dersini dinleyenler ne düşünüyor? Hocanın anlatımı çoğu konuda benim tam aradığım şey oluyor, ders de 13 tl zaten

• bana da aşırı ezber konu geliyor küresel aynalar bir hafta sonra konu gidiyor kafadan
  • Ben meb kitabından çalıştım tavsiye ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle ya. Sözel olmayıp bu kadar ezber olabilmesi beni şaşırtıyor, herhalde ben yanlış çalışıyorum diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: takatukutaka

Ben meb kitabından çalıştım tavsiye ederim
    Teşekkürler

• Lise Fizik mufredatında nefret ettigim ikinci konu birincisi de dalgalar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaziosmanpasadanismet

Lise Fizik mufredatında nefret ettigim ikinci konu birincisi de dalgalar
    Şimdi düşündüm de galiba benim küresel aynalar net birinciliği alıyor hocam. Hayır bir de modern fizik baştan sona sözel bir konu neredeyse ama popüler bilim hoşuma gittiği için ve konu kolay olduğu için onu da çalışmaktan, anlamaktan keyif alıyordum geçen sene. Bu konunun tadı tuzu da yok. Ali Nesin hocanın dediği gibi "Herhalde bunu ezberlemek lazım. Ezberleyip sınavdan hemen sonra da unutmak..."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arthurdent42 A kullanıcısına yanıt
    Ezber demek çok doğru olmaz. 3f'ten gelen ışının neden 1,5f'ten geçeceğini açıortay teoreminden biliyorsunuz aslında :) ışınları algılarsanız gerisi gelecektir.

Ezber dersi olsa derdim ezber diye. Çünkü o zaman benim de başım belada olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertansinansahin

Ezber demek çok doğru olmaz. 3f'ten gelen ışının neden 1,5f'ten geçeceğini açıortay teoreminden biliyorsunuz aslında :) ışınları algılarsanız gerisi gelecektir.

Ezber dersi olsa derdim ezber diye. Çünkü o zaman benim de başım belada olurdu.
    Hocam baktım genel kanı benden çok farklı değil, üstteki mesajı attım sonra küresel aynaların mantığına son bir şans verdim ve gidip sizin dersinizi aldım yarın dinleyeceğim Videolar -> sizin testler -> nihat bilgin sıralamasında gittikten sonra konuyu editlerim.

Yalnız şimdiye kadar mantığını anlamadığım tüm konularda youtubedaki videolarınıza koşup mutlu ayrıldım. Eğer şu konuyu sizden (hem de kendiniz detaylı konu anlatım ve sorularınızı hazırlamışken) dinledikten sonra bile istediğim gibi halledemezsem pes edip hiç hoşlanmadığım stereotip Türk öğrencisine dönüşecek, ezberleyip geçeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arthurdent42 -- 7 Ekim 2019; 1:16:4 >

Bence halledersin, gözünde büyütme asla :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertansinansahin

Bence halledersin, gözünde büyütme asla :)
    Hocam hallettim! Başlar başlamaz "Ezber bir konu olsaydı benim başım dertte olurdu" derken samimi olduğunuza inandım. Çünkü ilk videoda "Ben özel ışınları çok unutuyorum, siz de unutuyor olabilirsiniz" deyip nasıl hatırladığınızdan bahsettiniz ve gerçekten hemen ikinci videoda bir anlığına çukur aynada f/2den çıkan ışından bahsederken karıştırıp duraksadınız.

Ve bu sebeple ders de bol bol "Unutabilirsin, sıkıntı değil. Ama şöyle düşünerek yine de problemi çözebilirsin." tüyosu içeriyordu, gerçekten en çok onlar faydalı oldu çünkü zaten tam aradığım şey de oydu. Ha yine de mesela düzlem aynalardan daha çok hatırlanacak şey var elbette ve hatırlanması gereken şeyler unutmaya daha müsait ama önemli değil artık unutunca ne yapabileceğimi bildiğim için sınava kısa bir süre kala önüme boş bir kağıt alıp hiçbir yere bakmadan önemli noktaları tekrar edebilecek seviyedeyim. Yani tam da olmak istediğim seviye. Teşekkürler.

Mis gibi olmuş. Gece gece gülümsettin :) Muhtemelen korktuğun ne kadar konu varsa bir şekilde böyledir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.